Şimdi Ara

TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.


    Öncelikle ses konusunda uzman olmadığımı belirtmek istiyorum. Yakın zamanda film, müzik v.b işler için ANC özellikli kafaüstü kablosuz kulaklık arayışındaydım. Özellikle aktif gürültü önleme sistemli (ANC) kulaklıklarla ilgili mağazalarda ve farklı sitelerde bir çok kulaklık modelini araştırdım. ANC özellikli kulaklıkları aradığım için genelde fiyatlar biraz yüksekti.


    Daha öncesinde Tronsmart markasına ait farklı ürünleri ve en son Onyx Ace kulakiçi kablosuz kulaklık modelini kullandığım ve ürünlerden memnun kaldığım için Tronsmart'ın internet sitesinde yeni çıkan Apollo Q10 isimli model ilgimi çekti. 100 saattlik pil ömrü, ANC gibi özelliklerden dolayı ve markayı da önceden bildiğim için çok düşünmeden sipariş ettim.


    Tronsmart ülkemizde çok popüler olmasa da yurtdışında bilinen bir marka ve uygun fiyatlı kaliteli ürünler yapıyor. Yaklaşık 3 aydır kullandığım Tronsmart Onyx Ace'den fazlasıyla memnunum ve bu nedenle yine Tronsmart tercih ettim. (Onyx ace kulaklık incelemesini de uygun bir zamanda yazacağım)


    Ürün aliexpreste 60 dolara satılıyor ve 10 günde elime ulaştı. 28 tl ptt'ye vergi ödedim.

    Ekleme: Tronsmartın kendi sitesinde, aliexpres üzerinde şu an 46.99 dolara satılıyor. --> www.tronsmart.com/brandfest.htm



    Ürünü tercih etmemdeki en büyük sebep bu fiyat aralığında ANC özellikli ve bu kadar uzun pil ömrü sunan başka bir rakibinin olmamasıydı. Tabi ki çok üst seviye bir kulaklık değil ve ben de kulaklık konusunda uzman değilim fakat bu özelliklerde bu fiyat aralığında başka bir cihaz bulamadım. Ürün yeni çıktığı için maalesef satın almadan önce inceleme fırsatım olmadı. Bu nedenle almak isteyenler için faydalı olur düşüncesiyle bu incelemeyi yazıyorum.


    Teknik özellikler: Broşürde aşağıdaki şekilde belirtilmiş:

    -35 desibele kadar 5 mikrofonlu hibrid aktif gürültü önleme teknolojisi (Hybrid ANC)

    -40mm neodymium sürücü

    -Patentli güç tasarruf teknolojisi

    -100 saate kadar pil ömrü (1200 mah pil)

    -Type c girişi, 10 dakikalık şarj ile 3 saatlik kullanım (tam dolum 3 saat)

    -3 farklı kullanım modu

    -Bluetooth 5.0

    -Dokunmatik kontrol

    -360 derece dönebilen dizayn

    -Kulaklık yazılımı desteği

    -220 gr ağırlık


    Tasarım:

    Görünüm olarak diğer kafaüstü kulaklardan pek bir farkı yok. Komple siyah renkte. 40 mm ses sürücüleri mevcut.

    Plastik kalitesi fena değil, kırılacak gibi durmuyor. Kafalık kısmında içe girip çıkan genişleme mekanizması mevcut, o da sağlam duruyor. Sürücüleri kendi içine katlayabiliyorsunuz, etrafında döndürebiliyorsunuz. Katladığınızda taşırken az yer kaplıyor. Kulaklığa gelen kısmın etrafı ve üst kısım yumuşak malzemeden yapılmış, kaliteli. Kulağa takınca gayet rahat oluyor, 3 saatlik aralıksız kullanımda dahi kulağı ve başı acıtmıyor. Sağ tarafta açma kapama düğmesi, hemen yanında led bildirim ışıüı, alt kısımda multifonksiyon tuşu bulunmakta. Fonksiyon tuşuna tek bastığınızda siri'yi açma, çift basınca pause gibi farklı fonksiyonları yerine getiriyor. Yine sağ tarafta logonun olduğu alan dokunmatik. Aşağı yukarı çektiğinizde ses artıma/kısma, sağ sol yaptığınızda sonraki parça/geri sar gibi fonksiyonları yerine getiriyor. Dokunmatik hassasiyeti iyi, istediğiniz işlemi hızlıca yapabiliyorsunuz. Cihaz üzerindeki bildirim ışığı mavi ve kırmızı iki farklı renkte yanıyor. Farklı durumlara göre yanıp sönme, sürekli yanma gibi mevcut durumu anlayabiliyorsunuz.


    Kutu içeriği:

    Tronsmart'ın önceki ürünlerinin kutularına benzer şekilde dizayn edilmiş. Sağlam sert bir kutu içinden kulaklık, yaklaşık 50 cm uzunluğunda usb type c kablo, poliüreten taşıma çantası ve kullanma kılavuzu çıkıyor. Taşıma çantası suni deri kaplı, poliüretan (PU) malzemeden ip büzgülü ve sağlam görünüyor. Type c kablosu da gayet sağlam görünüyor.


    Ses Kalitesi ve ANC:

    Ses konusunda uzman değilim. Ayrıca ses kalitesi olarak kıyaslama yapabileceğim ve uzun uzadıya incelediğim farklı modeller maalesef yok. Ancak bir kaç ay öncesinde mağazada kısa süreli denediğim Sony WH-CH510, JBL T600 gibi modellere göre daha iyi, Sony MDR-XB650BT ile hemen hemen aynı gibi. Bassları güçlü, ses yüksekliği çok aşırı değil aşırı olmasa da tatmin edici. Benim için en önemli faktör ANC özelliği olmasıydı ki kullanımım sonucunda ANC özelliği beklentimi karşıladı. Sesi çok yüksek açmasanız da dışardan gelen sesleri duymuyorsunuz. Yine konusunda uzman olmadığım için ses codecleri, hi-res teknolojisi v.s gibi konularda çok fikir sahibi değilim.


    Mikrofon konusuna gelirsek, telefonla görüşme, discord üzerinden konuşmada ses kalitesi çok çok iyi. Ses çok net ve berrak. Özelliklerinde 5 mikrofon olduğu ve kristal berraklığında ses kalitesi olduğu yazılmış. Gerçekten de mikrofon konusunda çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.


    Pil:

    Özelliklerinde %50 ses seviyesinde 100 saat pil ömrü olduğu belirtilmiş. Yaklaşık 10 gündür günde 1-2 saat kullanıyorum. Uygulamasında halen %80 gibi pil seviyesi gösteriyor. Tahminimce uzunca bir zaman şarj etmem gerekmeyecek.


    Yazılım:

    Bağlantıda kopma, takılma gibi şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Tek seferde tek cihaza bağlanıyor, farklı bir cihaza bağlamak için ürün açıkken açma tuşuna iki kez bastığınızda eşleşme moduna geçiyor. Hızlıca farklı cihaza bağlantı yapabiliyorsunuz. Iphone için appstore de tronsmart kulaklık uygulaması bulunmakta. Uygulama aracılığıyla ANC kapatma, ambient mode gibi modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz, pil durumunu görebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama üzerinden yazılım güncellemesi de yapılabiliyor.


    Sonuç:

    Profesyonel bir kullanıcı ve ses konusunda uzman birisi değilim. Günlük kullanımda işimi görecek, gürültü önleme özelliği olan, uygun fiyatlı bir ürün arıyordum ve bu üründen memnun kaldım. Ayrıca benzer özelliklerdeki diğer markalara göre çok daha uygun bir fiyatı olduğundan fiyat/performans ürünü olduğunu söyleyebilirim. Daha önce yerli sitelerde inceleme ve bilgi göremediğim için satın almak isteyenlere yol gösterebilir düşüncesiyle incelemesini yazdım. Zaman içinde kullanımıma bağlı olarak eklemeler yapabilirim. Sormak istedikleriniz varsa cevaplayabilirim.



    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ
    TRONSMART APOLLO Q10 HYBRID ANC 100 SAAT PİL - İNCELEMESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tabip -- 25 Ocak 2021; 11:42:2 >







  • Merhaba, 800 TL Civarında bir bluetooth kulaklık arıyorum. Gözüme bu ürünü kestirdim özellikleri vs. gayet güzel. Fiyatı 830 TL alınır mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.