Şimdi Ara

TSI varken neden dizel (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
2
Favori
7.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya Allah aşkına şu tsi motor 70.000 de - 150.000'de bitiyor diyenlere kahkaha atıyorum kuş serisinin motoru bile 500.000 600.000 gidiyor
  • Trafik olan büyük şehirlerde dizel almak akıl işi. 20 senedir eski tüplü arabalara bindim reno spring e190 mersedes gibi. Bir sonraki aracım dizel olacak diye düşündüm gittim 1.6 litre dizel araç aldım, o yüksek tork o çok bassanda abartı şekilde artmayan yakıt. Atmosferik benzinli araca göre zaten dizel ilah fakat Tsi yanında da dizel yine iyi Tsi ile bastığında yakıtın cılkı çıkıyor. Motorun ömrü yüksek sıkıştırma sebebiyle yüksek değil. Dizel alırken verdiğin farkı satarkende eşit alıyorsun. Büyük konuşmayayım ama dizelin bu tadını aldıktan sonra ben benzinli araca bir daha zor binerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Fiesta teknolojisini bilmiyorum. Belki eski teknoloji, belki başka sıkıntı vardır. Dizel fiestanın tsi golften fazla yakmasının mümkünatı yok normal şartlarda.

    Böyle kıyaslamaları da doğru bulmuyorum. 10-15 sene öncesinin motorlarıyla, araçlarıyla kıyaslamak doğru değil. Arabalar hafifledi, motorlar, şanzımanlar iyileşti.
  • Arabayı çekmekte zorlanıyor dediğiniz 1.0 tsi'ın 40-80 km/h ara hızlanması 3,9 saniye (6,3-2,4)

    Bu durumda F30 da çekmekte zorlanıyor olmalı çünkü 318i'nin aynı ara hızlanma verisi 4,3 saniye (6,2-1,9)

    1.0 tsi sadece ilk viteste ve 140 km/h üstünde ağır kalıyor. Onun dışında ara hızlanmalar gerçekten muazzam. Lütfen ezbere konuşmayalım.


    TSI varken neden dizel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 17 Mayıs 2019; 11:6:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    ben yavaş demedim sadece motoru çok zorluyor olabilir okadar yakıt yaktığı için başka bir açıklaması varmı 1.6 motordan daha fazla yakmasının ve 150k'da pert olmasının?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 16 Mayıs 2019; 14:37:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrQuN

    Trafik olan büyük şehirlerde dizel almak akıl işi. 20 senedir eski tüplü arabalara bindim reno spring e190 mersedes gibi. Bir sonraki aracım dizel olacak diye düşündüm gittim 1.6 litre dizel araç aldım, o yüksek tork o çok bassanda abartı şekilde artmayan yakıt. Atmosferik benzinli araca göre zaten dizel ilah fakat Tsi yanında da dizel yine iyi Tsi ile bastığında yakıtın cılkı çıkıyor. Motorun ömrü yüksek sıkıştırma sebebiyle yüksek değil. Dizel alırken verdiğin farkı satarkende eşit alıyorsun. Büyük konuşmayayım ama dizelin bu tadını aldıktan sonra ben benzinli araca bir daha zor binerim.
    1.2 tsi sıkıştırma oranı 10.5
    1.4 tsi sıkıştırma oranı 10
    1.6 atmosferik 10.2

    1.6 tdi sıkıştırma oranı 16.2

    Diğer söylediklerinize katılıyorum, tsi kullanılacaksa agresif kullanılmamalı. Onun haricinde tsi dizellerden ş.içi ş.dışı farketmez 0.5 ila 1 litre arası fazla yakar. Motor ömrü, bakım masrafı, sorun çıkarma ihtimali bakımından dizel daha risklidir. 200bin üzeri sorunsuz dizele binmek çok zordur. Ama haricinde dediğiniz gibi dizelde dip gaz yapsanda çok yakmaz tek avantajı o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim 1.0 tsi uzun dönem şehir içi verisi 6 litre civarı.

    1.6 motor aynı şartlarda 4 litre yakıyor demek ki.


    TSI varken neden dizel
    TSI varken neden dizel
    TSI varken neden dizel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 16 Mayıs 2019; 14:28:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    0,5 tsi ve 20 kademeli şanzımanla belki
  • Benim açımdan tsi motor aşırı gereksiz, zaten vag grup çoğu versiyonda dizel rakibi fiyatına satıyor tsi motoru, ne anladım ben bu işten?

    Vag grubu almak isteyen, zaten pahalı olan tsi motor üstüne dizel farkı da vermek istemeyenler alıyor işte. Tsi motordan daha ucuza atmosferik seçenek sunsalar %90 o tercih edilir, doğruya doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel arabaya gücü yetmeyen fakirlerin çıkardığı hurafeler bunlar. İtimat etmeyin.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Araç zaten dizel değil benzinli 2013 Fiesta idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    Cesıtlı donemlerde 1.0 dan 2.0 a kadar degısık degısık atmosferık araclarımız oldu. Ford ka(1.2), cıtroen c2(1.4), pejo 208(1.0), opel astra(1.6), hyundaı getz(1.4), alfa romeo 156 selespeed(2.0). A sınıfı dahı olsa hıc bırı 1.2 tsı leon kadar az yakmadı, yakamaz da

    Su ankı aracım 1.6gdı sportage, o konuya gırmek dahı ıstemıyorum :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razor Crest

    Ya Allah aşkına şu tsi motor 70.000 de - 150.000'de bitiyor diyenlere kahkaha atıyorum kuş serisinin motoru bile 500.000 600.000 gidiyor
    Kuş serisinde ki sıkıştırma oranı senin TSI gibi mi ?

    Kuş serisinde turbo mu var ?

    Kuş serisi gider. Kara düzen motor. TSI gidemez.

    600 bin km gitsin bakalım 1.0 tsi görelim.
  • 1.2 TSI DSG Seat Leon Uzun dönem verisi 6 lt civarı.

    Dizel olsa kaç yakacaktı. Kışın geç ısınmasına ve traktör gibi çalışmasına değer mi ??

    Ayrıca MTV zamanı Clio dan bile az ödüyorsun bu bile bir etken
  • 1.3 CDTİ EURO 5 MOTOR opel astra h kasa eastronic aracımı 2 ay önce aldım.İstanbulun en yoğun trafik saati olan 17:00 - 20:00 arasında (sürekli dur kalk) bu motor 5.4 litreyi geçmiyor.Hadi sen gel tsi ve dsg şanzıman ile gir bu trafiğe 3. gün satarsın arabanı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anxiolytic

    Arabayı çekmekte zorlanıyor dediğiniz 1.0 tsi'ın 40-80 km/h ara hızlanması 3,9 saniye (6,3-2,4)

    Bu durumda F30 da çekmekte zorlanıyor olmalı çünkü 318i'nin aynı ara hızlanma verisi 4,3 saniye (6,2-1,9)

    1.0 tsi sadece ilk viteste ve 140 km/h üstünde ağır kalıyor. Onun dışında ara hızlanmalar gerçekten muazzam. Lütfen ezbere konuşmayalım.


    İbiza ile F30 kıyası anlamsız olmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Her fırsatta eleştirmesini biliyorsunuz ama 2000 km de 1 litreye yakın yağ tüketen tofaş motorundan bahsediyoruz tsi motor gibi piston gömlek arası boşluk bilgisayar çizimleriyle vs.Ayarlanmıyor tofaş motorunda 70.000'de biter gibi şaka gibi yorumlar yapıyorsunuz o kadar mühendisin kafası çalışmıyor yüksek sıkıştırma oranına sahip bir motorun dayanıklılığını sağlayamıyorlar.

    Sizin mantığınıza göre dizel motorların 10.000'de bitmesi lazım sıkıştırma oranı benzinli motordan çok daha fazla ve yüksek basınç altında çalışıyorlar.Sen sürekli gazla sıkıştır bakımlarını aksat ondan sonra motor bitti.

    http://www.otohaber.com.tr/okurmektuplari/2009/09/03/tsi_motorlarinin_ekonomik_omru_ne_kadar




  • Benim bu konuda şöyle bir yaklaşımım var:

    Kontak açıldıktan sonra kaç kilometre gidilecek?
    6-7 kilometre işe gidip gelecek adama dizel önermem. Motor daha ısınamadan kontak kapatılacak. Bu da motorun ekonomisini gösteremeyeceği soğuk motor konumunda kullanılacağı anlamına gelir. Turbo da nispeten daha kısa ömürlü olur. DPF'li dizelse DPF dolar arabadan abuk subuk istekler gelir. Yani evin sokağına girdiğinizde araba size bi 15 dakika daha turla diyebilir. Bu tür durumlarda benzinli ya da LPG'li araç avantajlı olabilir. Soğuk memlekette yaşanıyorsa, dizel motor rampa aşağı inerken gaza basmasanız bile soğur, radyatörün önüne karton koymak zorunda kalırsınız. Rölantide beklerken soğur yine mesela. Bu yüzden duruma göre benzinli ya da LPG'li motor öneririm. Ha diyorsanız ki bir kontak çevirdim mi 30 kilometre yol giderim, bir depo fulledim mi 1000 kilometre benzinlik yüzü görmek istemem diyen adama da benzin veya LPG önermem.

    Ama şöyle bir durum daha var;
    1.0 TSI Polo 95 beygir DSG Comfortline 130.900 TL (Oha bu arada)
    1.6 TDI Polo 95 beygir DSG Comfortline 160.800 TL (Hemn güç hem şanzıman hem donanım olarak emsali)
    Arada 30.000 lira fark olduğu gibi vergi farkı da var. Kullanım mesafeniz dizele uygunsa bile:
    1.0 TSI Polo 95 beygir DSG Highline 145.800 TL yani daha az paraya daha üst donanım bir araca binebilirsiniz. Hatta metalik renk ve cam tavan opsiyonlarını dahi alsanız dizel bir Polo'dan daha ucuza gelecek.

    Aynı makas Golf'te çok daha geniş. Hatta Golf'te üst donanım ve 35 beygir daha güçlü bir modeli 3000 TL farkla alabiliyorsunuz dizele göre.

    Şimdi pahalı alınan pahalı satılır diye bir durum var da, eğer satmak için araba alıyorsanız binip kilometre yapmaya dahi kıyamazsınız. O zaman da dizelin az yakmasının bir esprisi kalmıyor. Ben o yüzden alıp paşa paşa binecek gibi düşünerek yazıyorum.

    Ha ikinci el, yaşayacağı değer kaybını zaten yaşamış bir araçtan bahsediyorsanız o zaman yukarıda yazdığım kullanım şartlarına göre tercih yapabilirsiniz.




  • Benzinli araç yüzdesi ve fiyatları aynı olsa bile yakalama imkanı yok ama dizel uzun yol yapanlar için tercih sebebi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertunc23

    1.3 CDTİ EURO 5 MOTOR opel astra h kasa eastronic aracımı 2 ay önce aldım.İstanbulun en yoğun trafik saati olan 17:00 - 20:00 arasında (sürekli dur kalk) bu motor 5.4 litreyi geçmiyor.Hadi sen gel tsi ve dsg şanzıman ile gir bu trafiğe 3. gün satarsın arabanı..
    Sen o rakamı 1500 kiloluk Astra ile yakaladın hemde dur kalk trafikte hmm ok by
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.