Şimdi Ara

TSMC hacklendi: Tarihte bilinen en büyük fidye talebi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
5.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TSMC hacklendi: Tarihte bilinen en büyük fidye talebi!
    Rusya bağlantılı LockBit fidye yazılımı grubu, geçtiğimiz günlerde dark web üzerinde TSMC'yi listeledi. Küresel dökümhane pazarının %60'ına hakim olan şirketten fidye için 70 milyon dolar istendi! LockBit, fidyenin ödenmemesi durumunda çalınan verileri yayınlamakla tehdit etti.



    Ayrıca Bkz.Rusya: ABD casusluk için binlerce iPhone’u hackledi



    TSMC, dark webde listelendi



    Equinix'te siber tehdit istihbaratı araştırmacısı olan William Thomas'a göre bu, tarihte bilinen en büyük fidye taleplerinden biri. LockBit, ödemenin reddedilmesi durumunda, ağa giriş noktaları ile birlikte şirket parolaları ve giriş bilgilerinin yayınlanacağını söyledi. Grup, çaldıklarını iddia ettikleri verilere dair herhangi bir kanıt sunmadı.



    Müşteri bilgileri etkilenmedi



    TSMC sözcüsü, siber güvenlik olayında sunucu başlangıç ayarları ve yapılandırmasıyla ilgili bilgilerin sızdırıldığını, müşteri bilgilerinin sızdırılmadığını söyledi. Sözcünün açıklamasına göre bu olay TSMC’nin ticari faaliyetlerini etkilemedi. TSMC, bu olaydan sonra güvenlik protokolleri ve standart işlem prosedürlerine uygun olarak ilgili tedarikçi ile veri alışverişini hemen sonlandırdı.



    Kinmax'den özür!



    Veriler, ağ oluşturma, bulut bilgi işlem, depolama ve veritabanı yönetimi gibi BT hizmetleri sunan bir şirket olan Kinmax Technology’den çalındı. Kinmax, TSMC ile çalışıyor ve TSMC’ye sızıntının neden kaynaklandığını bildiren şirket konumunda. Kinmax, Microsoft, Cisco, VMware gibi başka büyük şirketlerle de çalışıyor.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/06/30/tsmc-confirms-data-breach-after-lockbit-cyberattack-on-third-party-supplier/







  • Remote olmadan da intranete bir şekilde sızılmış olabilir, öyle çok büyütülecek birşey değil intranete sızmak. Asıl konu intranete sızıldıysa nasıl sızıldığı, çünkü muhtemelen burada direkt intranet sızılmadı, önce sosyal mühendislik veya ciddi bir açık ile personele sızıldı ve daha sonra intranete bir şekilde erişim sağlandı. Bazen bu olaylar için hacker aylarca bekler ve sabreder bir gün bir personelin yapacağı tek ufak hatayı bekler ve o gün intranete erişmiştir.

  • Bu fragman olabilir. Çünkü ağa giriş parolalarını biliyorlarsa çok daha veri çalmışlardır. Özellikle know-how ortaya saçılırsa çarşı karışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 1 Temmuz 2023; 21:51:13 >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    hocam bu tür şirketlerde asıl çalışılan bilgisayarlar kendi iç ağlarında bulunur ve bunların dışarısı ile fiziksel bir bağlantısı bulunmaz. yani o parolalar ile yapabilecekleri hiç bir şey yok.. önce fiziksel olarak o ağda bulunan bir bilgisayarar ulaşmaları gerekir..

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette intranet vardır da, hiç mi Remote çalışan yok? Bu kadar fidye istediklerine göre ortada ciddi bi sıkıntı var muhtemelen.

  • baybay17 B kullanıcısına yanıt

    İntranete, yani local ağa sızılmıyor mu yani?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Remote olmadan da intranete bir şekilde sızılmış olabilir, öyle çok büyütülecek birşey değil intranete sızmak. Asıl konu intranete sızıldıysa nasıl sızıldığı, çünkü muhtemelen burada direkt intranet sızılmadı, önce sosyal mühendislik veya ciddi bir açık ile personele sızıldı ve daha sonra intranete bir şekilde erişim sağlandı. Bazen bu olaylar için hacker aylarca bekler ve sabreder bir gün bir personelin yapacağı tek ufak hatayı bekler ve o gün intranete erişmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya yapmiştir dun rusyanin uydullari hacklendi galiba savas kizişiyor yiyin birbirinizi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tmsc patlatılsa ne güzel olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RumeeL kullanıcısına yanıt
    Yani Rusya ile Tayvan savaşacak diyorsunuz. İlginç bir bakış açısı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beygir Adam B kullanıcısına yanıt
    Teknoloji gercekte tayvanin degil dostum sen ciddi bu soruyu soruyormusun tayvani kimin destekledigini teknoloji transferini kimin yaptigini tayvanin nasil kuruldugunu arastirmani oneririm

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RumeeL kullanıcısına yanıt
    ABD destekli olduğunu tabii ki de biliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karspersky de mi kuramadınız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 1 Temmuz 2023; 21:16:11 >
  • çin yapmıştır

  • Bir şey olmaz. TSMC, ASML'in makinelerini kullanarak üretim yapıyor. Çok önemli veriler sızsa bile bir şey yapabilmek için ASML'den ilgili teknolojinin üretimini yapacağın makineyi alman lazım. ASML de şak diye sana çıkarıp vermiyor 200 milyon dolarlık makineyi. Elinde olanlar da Samsung ve Intel gibi şirketler ki, onlar da bu işlerde oldukça ileride. Yine işe yarar sızabilecek bilgiler tabi de, olur olmaz kişilerin işine yarayacak bir şey olmaz. Samsung işine gelen yerleri seve seve kullanır, bir beş on sene sonra da mahkemede borcunu öder. :D

  • Demir1357 kullanıcısına yanıt

    onu kursalar direk rusyaya selam verecekelr hocam, gerçi çinle rusya iranın arası iyi diyolla, belki rus dayısı 2 vodkaya tav olurdu belli olmaz, ttmsc bile bunu yaşadıysa hepimiz ggwp bu arada

  • BekirTemel B kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam kesinlikle:)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TSMC hacklendi: Tarihte bilinen en büyük fidye talebi!



    dosyalarının şifrelendiğini ve ödeme yapılmaması durumunda erişilemez olacağını gören var mı forumda acaba? internetin var ise derdin var.. TSMC hacklendi: Tarihte bilinen en büyük fidye talebi! 



    https://3dnews.ru/1089255/gruppa-kibervimogateley-lockbit-utvergdaet-chto-vzlomala-tsmc-kompaniya-fakt-vzloma-otritsaet





  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt

    Ulan sel olsa burada fiyatlar artıyor bu nasıl temenni kafan mı iyi

  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Biz zaten ölmüşüz 🫣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.