Şimdi Ara

TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Türk Telekom internet tarifeleri sayfasında fiber için modemlerin peşin ve taksitli ücretleri yazıyor, bunları alınca modem kirası verilmiyor mu? Bilgisi olan varsa yazabilir mi? Ayrıca alternatif firmalarda olanlar da bu şekilde modem kirasindan kurtulabilir mi? Çünkü modem kirası kullanım süresi uzadıkça adeta kazıklıyor ve modemin mülkiyeti de üzerimize geçmiyor devamlı kira vermek zorunda kalıyoruz. Bundan kurtulmak isteyen çok fazla insan olduğuna eminim.


    TT örnek tarife sayfası:

    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/yeni-musteri-kampanyalari/yeni-yilda-buyuk-firsat-kampanyasi-100-mbps


    Yazılan ifade:


    Alıntı

    metni:
    Kampanya kapsamında, bireysel yeni abonelere satış anında 18 ay taahhüt vermeleri halinde, 1.620 TL olan fiber gücünde standart modem 18 ay boyunca aylık 90 TL, 1.980 TL olan fiber gücünde Premium modem ise 18 ay boyunca aylık 110 TL taksitle sunulmaktadır.


    Burda modem kirasından bahsedilmiyor diye anlıyorum, belli bir süresi olan taksitli satış yapılıyor gibi görünüyor çünkü modem kirası şu şekilde hemen sonraki cümlede geçiyor:


    Alıntı

    metni:
    Belirtilen modemler dışında fiber altyapıda (FTTH) WiFi 5 HGW Fiber Güçlü Modem kullanacak olan abonelerden 60 TL, WiFi 6 HGW Fiber Güçlü Modem kullanacak olan abonelerden 75 TL modem kullanım ücreti alınacaktır.


    Yani modem kullanım ücreti dışında bir de satış yapılan modemler var ki mülkiyet de aboneye geçiyor diye anlıyorum. Detayları bilenler lütfen aydınlatabilir mi?



    Ekleme:


    Adresini verdiğim sayfadaki Sıkça Sorulan Sorular bölümünde açıkça şu ifadeler var:


    Alıntı

    metni:
    Modem Kullanım Ücreti:HGW modem kullanım ücreti: Fiber altyapıda hizmet alıyorsanız hizmeti kullanabilmeniz için teslim edilen HGW modeme ilişkin kullanım bedeli ilk faturanızdan başlamak üzere her ay faturanıza yansıtılır.
    Modem taksit tutarı: Mülkiyeti tarafınıza ait olacak şekilde taksitli modem satin aldıysanız taksit süresi sonuna kadar aylık taksit tutarı ilk faturanızdan başlamak üzere faturanıza yansıtılır. Taksit süresi sona ermeden abonelik iptali yapılması durumunda kalan modem taksit tutarları tek seferde faturanıza yansıtılır.


    Burda da mülkiyeti bizde olan modemden bahsedilmiş. Bu konuda daha önce kimse modem kirası olmadan fiber modem alınabileceğini yazmamıştı ama böyle bir imkan varmış galiba, deneyen varsa yazsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 24 Nisan 2024; 9:51:14 >







  • bende ev degistiriyorum tasinacagim yerde fiber oldugu icin +50 tl fiber modem kirasi verecekmisiz iss poyraz net yokmu bunun bi caresi

  • Standart ve Premium modem dedikleri sattıkları VDSL modemlerdir. Peşin ya da taksitle alabilirsiniz. Fiber router kirasından şu anda kaçış yok maalesef. 100 mbps altında Wifi 5 100 mbps ve üstünde Wifi 6 router kiralıyorsunuz mecbur. Fiyatları ISS bazlı değişkenlik gösterebilir.
  • Kira = Ont + Router

    Router kirası alınmasa bile; Ont kirası devam eder. Tek faydası mevcut kirayı düşürür.

    Cihazı Telekom'dan satın alıp kiradan mahrum kalınsa bile; firma değiştirince tekrar alınacaktır.

  • Bu ihtimal benim de aklıma geldi ama hiçbir yerde VDSL ifadesi geçmiyor ve fiber güçlü premium modem denmiş. Aşağıdaki modem ücreti ile ilgili bilgi veren kısımlarda da VDSL/fiber ayrımı net bir şekilde yapılmamış.


    Modem kirasının ont ile ilgisi yok bu arada. Öyle olsa ilgili kısımlarda bir şekilde ont'den de bahsedilirdi.


    @Lady-Of-Ice @Ispanak Namık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 24 Nisan 2024; 11:4:23 >
  • Ont'den kira alınmıyor, ont dairenin demirbaşıdır siz taşınsanız bile ont o dairenin içinde duracak ont'den kira alınmıyor diye tabikide o ont sizin olmuyor, daire'ye ait oluyor.
    Kira alınan durum; HWG Routerlardır. Bu routerlar'ın ayrımını t.t yanlış yapmış. Wifi6-wifi5 router diye ayırdıkları durum aldığınız pakete göre değişkenlik gösteriyor. Zte routerlarda wifi 5 var iken, t.t tarafında satılan tp link ve Zyxel routerlar wifi 6'dır. Fakat takdir edersiniz ki bu routerların wifi 5 ile wifi 6 arasında sadece rakam farkı vardır. Nedeni ise; t.t'nin verdiği hem wifi 5 hemde wifi 6 routerlar 80mhz ile çalışmaktadırlar, bu durum wi-fi ağına bağlanan kişi sayısı arttıkça darbogaza sebep olduğu gibi, t.t'nin de yazılımı yüklü olduğu icin fabrika çıkışlı değil, t.t'nin kırpılmış firmwaresi yüklü akabinde bu routerların chipstleri de dandik. dolayısıyla bu routerları kullanmak fiber tarafında gereksiz. Her halükarda kiradan kacamayacaksiniz dolayısıyla router "kira bedelini" düşürmek için şu durumu yapabilirsiniz; 50 mbps pakete başvurup, size getirilecek olan wifi 5 router'ı alıp, daha sonrasinda paket yükselterek wifi 5 router'ı kutusuna koyup, qos yeteneği yüksek, stabilitesi iyi olan bir router alıp kullanmak daha mantıklı bir hareket olur. Tabi bu durumda; TT "paket yükselttiğiniz için, yeni router verilecek, kira bedeli de artacaktır" diyebilir fakat paket yükselten kişilerde eski routerı alıp, yeni router verdiklerini pek görmedim zaten genellikle siz arıza kaydı birakmadiginiz sürece pek ilgilenmiyorlar. Onlar için internet var mı, yok mu önemli olan o oluyor..




  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Ont daireye ait demirbaş değil; daireye hizmet kullanımı için tahsis edilmiş altyapının uzantısı. Telekom söküp götürürse veya arıza olduğunda dairenin müdahale hakkı var mı? Yoh. Sokakta ki dolabın içinde ki portun evde ki uçu bir nevi. Mülkiyeti Telekom'a ait. Ont kirası açıkca belirtilmese de

    dolaylı yoldan tarife içinde olabilir. Sonuçta bu da bir gider kalemi; her türlü gider ve giderde ki artış tarife fiyatına yansıtılıyorsa, bu da yansıtılıyordur.

    Bence zorunluluk kaldırılabilir. Kiralama isteğe bağlı olmalı. Ya da Telekom kullananlar zaten taahhütlü olduğundan depozito olarak cihaz bedeli baştan alınıp; taahhüt bitiminde devam eden sahibi olur. Etmeyen de geri iade edip depozitoyu geri alabilir. Başka sorun da alternatif firmalar da taahhütsüz kullananlar; onların durumu ne olacak. Esasen ont yi de aradan kaldırıp direk fiber bağlantılı cihazları kullanmak lazım. Ont olduğu sürece bu kira olayı kalkmaz; sadece bedeli düşer.





  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Bölge amiriyle konuştuğumda ont'den kira alınmaz, routerlardan kira alınıyor sadece dedi ve zaten ont'nin kira bedelini hiç bir faturada goremiyoruz. Bana tembih edilen durum; ev yıkılsa, başka bir daireye bile taşınsan ont'yi iade etmiyorsun, ont dairede duracak, mülkiyet daireye aittir denildi. Bireysel olarak ont'ye mudahele de bulunamamak ayrı bir durum.

  • Ben bölge müdürlüğünü birbirine katıp altyapı gözükmeyen yere 2 günde hat çektirip DSL'i Fibere zorla çevirttiğim zaman kira almamışlardı. Özel durumlarda oluyor.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Bunu nasıl başardınız (dsli fibere çevirme) ;)
  • teknoloji41 T kullanıcısına yanıt

    Bizim köydeki sokaktan Fiber geçirdiler, ama evlere tanımlamadılar ve kutuları monte etmediler. Ben de sadece 1 ay içinde o kadar çok başvuruda bulundum ki bütün köydeki evler üzerinden 1000 Mbit internete başvurunca onlarca iptal başvuru oldu, en sonunda bölge müdürlüğü devreye girip kurulumu tamamladı, benim 16 MBit ADSL hattım sistem üzerinden Fibere 1000 MBit olarak nakil yapıldı, kurulum ekibi işi gücü bırakıp bana gelip hattı kurdu ve çalıştırdı, kurulum ücreti veya cihaz bedeli de alınmadı.

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Bir firmada şöyle bir açıklama var "altyapıya uyumlu modem ve ONT cihazlarını, ücreti karşılığında kiraya verilmektedir"

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Hocam firmaların ne dediği önemli değil ki. Altyapı sağlayıcısı ne diyorsa o doğru kabul edilir. Sağlayıcı da t.t olduğu için bana direkt bölge amiri söyledi. Ont'den kira alınmıyor. Router'dan alınıyor dedi. Geçen arkadaşıma sordum 3 hafta önce taşınmıştı ftth kullaniyordu. router'ı iade etmiş, ont'yi daire içinde birakmis T.t getirmeyin demiş ont'yi. Kira verecek olsaydı ont'yi de iade etmesi gerekirdi. Çünkü hattı kapattı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.