Şimdi Ara

TTnet Fatura Rezaleti (Sabırda Son Nokta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Olabildiğince sade ve sakin bir yazıyla konuyu aktarmaya çalışacağım.

    * Ekim ayında, Fulya'da ki evime bağlatmış olduğum taahhütlü interneti (Yalın İnternet - 24 mbite kadar), Şişli - H*E*A* tarafına taşınmamdan mütevellit aktarma talebinde bulundum.

    * Talep aktarım talebini; ekim ayı içinde, telefon üzerinden gerçekleştirdiğimde, "Port olmadığı" şeklinde aynı hizmetin verilemeyeceği, tarafıma belirtilmiştir. Ek olarak, TT tarafından şikayet kaydı oluşturulmuştur.

    * Telefon üzerinden şikayet kaydına, TT tarafının teknik ekibinden geri dönüş gerçekleştiğinde; tekrardan "Port olmadığı" bilgisi vurgulanmış olup; opsiyon olarak, herhangi bir ödeme ya da yaptırım olmaksızın, taahhüt edilen hattın iptal edilebileceği ya da düşük bir adsl paketi üzerinden kullanıma devam edilebileceği bilgisi tarafıma iletilmiştir.

    * Bu süreçte yapılan ek bir görüşmede, aynı bilgilendirme, tekrardan tarafıma yapılmış ve buna istinaden internet hattımın dondurulması talebinde bulunulmuştur.

    * Bir süre düşündükten sonra, iptal kararı vermiş ve dilekçe içerisine nedeni açıklanarak; ne olur ne olmaz düşüncesiyle, taahhütten dolayı ek kalan maliyetin ya da herhangi bir cezai yaptırımın tarafıma işlenmeyeceği bilgisi, yazılı olarak eklenmiştir.

    * Ekim ayının içerisinde, dilekçeye istinaden, ttnet tarafından aranarak, söz konusu iptalin onaylanma süreci işletilmiştir. Hatta iptal nedeni sorulduğunda, özetle tekrar açıklaması yapılmıştır. Bu konuşma sürecinde, yine kendimce teyit etmek adına, taahhütten doğan herhangi bir maliyet söz konusu olur mu sorusuna, teknik sebeple iptal edilmesinden dolayı herhangi bir maliyetin işlemeyeceği bilgisi tekrardan tarafıma iletilmiştir.

    Buraya kadar her şey normal sürecinde ilerlemiştir. Ancak ilk başta aylık üyelik ücreti tarafıma yansıtıldığı zaman, konuyu biraz sallamamış ve neyse diye geçiştirdikten sonra, yaklaşık 4-5 gün önce 690 tl ye yakın bir faturayla beni uğurladılar.

    Bundan sonraki süreçte, ne telefon ne de mail üzerinden yaptığım şikayetlere geri dönüş yapılmamıştır. Vurdum duymazlık o kadar had safhadaki, şik*y*tvar üzerinden yazdıklarım bile umurlarında değil sanırım.

    Benzer süreçleri yaşamış ya da yaşan arkadaşların tavsiyeleri, şahsım adına çok önem arz etmektedir. Teşekkürler.







  • İlk önce BTK yazıyorsun.Her gün 5 tane şikayet oluşturma hakkın var sonuna kadar kullan baktın sonuç çıkmıyor.
    Fatura tutarını bir şekilde ödeyin.
    Bimer'e sorununu yaz direk il veya ilçene ait Tüketici hakem heyetinden arıyorlar gelin dilekçe doldurun diye siz gidip dolduruyorsunuz.
    Ben verdikten kısa süre içinde sonuç çıkmadan TTnet paramı iade etti ve tüketici hakem heyetini arayarak anlaşmalı dilekçe doldurdular sorun çözüldü.
    Dandik sıfır Vdsl modemleride elimde kaldı
  • tuketici.btk.gov.tr

    muhtemelen orada hallolur hallolmazsa

    Tuketici hakem heyetine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri dönüşleriniz için çok teşekkür ederim.@mcrew @NitroNos
  • Benzer durumu yaşayanlar için izlediğim yolu paylaşmak istiyorum. Sırayla;

    1- Mail üzerinden TTNet ile iletişim yolunu denedim. Sonuç yok
    2- Şikay*tva*.com üzerinden şikayet kaydı oluşturdum. Sonuç yok
    3- BTK Online üzerinden şikayet kaydı oluşturdum. Sonuç yok
    4- BİMER üzerinden şikayet kaydı oluşturdum. Bakalım ne olacak...
  • Durum Güncellemesi

    BTK üzerinden yapılan şikayet kaydına geri dönüşü ancak bugün yaptılar. Toplam tutarın belirli bir kısmını modem maliyeti olarak istemiş olmalarına rağmen, modemi göndereceğimi belirtmemle birlikte onunda tutarını yansıtmayacaklarını ilettiler.

    Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalan arkadaşlar için umarım bir kılavuz görevi görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.