Şimdi Ara

TTnet fiber hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 yıla yakındır Türknet VDSL kullanıyorum. Hızım şu an 100mb, 35 mb olduğu zamanlarda ping'im aynıydı. Benim sorum, Ttnet gerçek fibere geçersem ping değerlerim düşer mi. Bu arada Tuncelide yaşıyorum. İstanbul ve Tunceli gerçek fiber ping değerleri farklı mı olur. Kısacası şu an almanya serverlarında 70 ping alıyorum. 20 ping daha az alabilir miyim gerçek fiber de. Bölgeye göre değişiklik mi sergiliyor VDSL gibi ?


    Not: Saha dolabına 30 metre, santrale 300 metre uzaklıktayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 18 Eylül 2018; 14:19:1 >



  • İlk olarak ping lokasyonla alakalıdır yani hızını yükseltmen herhangi birşey değiştirmez. İkincisi Türk Telekom internete hayvan gibi sınırlamalar uyguladığı için istersen 10gbit internet kullan yinede olması gerekenden fazla ping alırsın. Gerçek fiber stabilite açısından daha iyidir lag spike yani ani ping değişimleri pek olmaz ama yüksek ping almamızın asıl sebebi Türk Telekom'un yurtdışı çıkışları olduğu için fiber ne kadar fark eder Allah bilir.
  • RogueAgent kullanıcısına yanıt
    Anladım peki sadece bana fiber altyapı sağlamaları yüzde kaçtır. Yer altında santral ve saha dolabı arası kablolar fiber. Ama binalara bakır kablo geliyor. TTNET i aradım müdürlüğe dilekçe yazmam gerek. Ama bu binada uc aile kalıyor ve bir tek ben müracaat edecegim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • metro ethernet alırsanız istediğiniz yere istediğiniz hızda fiber çekerler.fiyatı da ona göre tabiki
  • Peki 30 metre kabblo ne kadar tutar. Metro ethernet bildigimiz cat6 mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bağlı olduğunuz müdürlükte hatrı sayılır bir konumda tanıdığınız yoksa çekmeleri çok zor. Genelde çok daireli büyük binalara çoğunluğun imzası olduğunda çekiyolar yada sitelere kendileri direk çekiyolar başvurmaya bile gerek yok. Yaklaşık 1 yıl önce kadar Türk Telekom'da çalışan bi arkadaşıma aynı bu durum için yardım isteyip sormuştum kendisinden aldığım cevap aynen şuydu: ''Oturduğun eve altyapı getirtmeye çalışmak yerine altyapısı olan yeni eve taşın daha az başın ağrır.'' demişti. Eğer uğraşırım sorun yok derseniz müdürlüğe sık sık dilekçe yazın.
  • RogueAgent kullanıcısına yanıt
    Dostum burada herkes bu konularda cahil. Tunceli pertek ilçesinde yasıyorum. Burada vdsl kullanan kisi sayısı bile 10 kişidir. Yani baska yerde fiber olsa ztn taşınmaya çalışırdım. Tanıdık olarak müdürlükten kimseyi tanımıyorum ama buranın telekom çalışanları tanıdık. Onlar bir sry yaoabili mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom son zamanlarda çok fazla zarar ettiği için yatırımları durdurmuş diye söylentiler var. Tanıdığınız Telekom çalışanlarıyla bi konuşun en doğru bilgiyi onlardan alırsınız.
  • cmd ye ping vie.valve.net ve lux.valve.net yazar mısın
  • RogueAgent kullanıcısına yanıt
    Malesef telekom müdürlüğü de yapamıyor. Paula mesaj yaptım ve musteri kapmak icin iki defa aradılar ama sonuc olumsuz. Ne kadar sacma, yer altından gecen kablolar fiber ama evlere verdikleri hizmet vdsl :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.