Şimdi Ara

TTNET FİBER SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yakın bir zamanda fiber altyapılı bir eve taşınıyorum altyapısını sordurdugumda ttnete 87 mbps e kadar alabilecegimi söylediler. acaba 100 mbps alıp santraldan 87e limitleseler interneti sorunsuz sonuç alabilir miyim?



  • Fiber altyapılı ise 100 mbps rahat alırsınız. Bu arada gerçek fiber yani ftth ya da fttb/eth(Gpon) bahsediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Evin ankestre kutusuna kadar fibermiş. Millenicomun sitesinden baktıgımda oradada 87 gözüküyor. Ama Turkcelle görüştüm vdsl verebilmelerine ragmen 100 mbps rahat alırsınız dediler nedeni ise evin santrala uzaklıgı 4 metreymiş.
  • Turkcell fiber olsa daha iyyidi 200mbps hızı 149 tlye modem ile veriyorlar
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Başka bi sorum daha var. Ben şimdiye kadar sürekli adsl internet kullandım altyapım elvermediği için. Fibere geçme durumum da pingimde değişme olur mu?(olursa ne kadar olur) Ayrıca bazı kişiler yüksek hız alınca hat stabilliginin azaldıgını söylüyolar(SNR MARGIN) değerlerinde azalma falan sence 50 mbps almak daha mı mantıklı olur oyun oynayan birisi için? Bir sorum var dedim yazmaya hala devam ediyorum :D bi de ge force now, google stadia, ps now gibi cloud servisleri deneyimlemek istiyorum 50 mbit bunlar için yeterli mi yoksa 100 mbps gerekli mi illaki. Ben normalde direk 100 mbps almak istiyorum ama geçen türk telekomdan biriyle görüştügümde 100 alırsanız hatta sık sık kopmalar yaşayabilirsin dedi, ondan korkuyorum.
  • Ben adsl den geçiyorum bu benim için şöyle 30 level up falan olacak :D ben vanda yaşadıgım için turkcellin alt yapısı burada hiç yok maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clastro

    Ben adsl den geçiyorum bu benim için şöyle 30 level up falan olacak :D ben vanda yaşadıgım için turkcellin alt yapısı burada hiç yok maalesef
    2026 yılını yada sonrasını bekle starlink elon musk çanaktan fiber gelirse ülkeye ozaman alırsın o uploadı :D
  • Yanlış anladın ben level atlama anlamında kullandım level up'ı :D
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz gibi ankastre fiber kabini bina altındaysa ping vs adsl den ve vdsl den daha iyi sonuç çıkar. Fiber her daim daha iyi olmuştur sabit genişbantta. 50 mbps veya 100 mbps sizin tercihinize kalmış eğer kullanacağınız bilgisayarda kablolu ve ayrıca wifi ile bağlanacaksanız ve 5ghz bağlantı desteği varsa ve 100 mbps işinize yarıyorsa alabilirsiniz. Şayet sadece bilgisayarınızı wifi ile bağlarsanız ve 2.4ghz frekansını sadece destekliyorsa 50 mbps almanız daha mantıklı. Burada 100 mbps gereksiz olur nedeni ise 100 mbps alsanız bile 2.4ghz frekansı göreceği için maksimum göreceği hız 50-60 mbps olur. Bu bahsettiğim frekanslar modemde(router) olacak frekanslardır. Bilgisayarınızın Wi-Fi bandlarına göre anlatmaya çalıştım kısaca 100 mbps için Wi-Fi donanımın bunu destekleyecek şekilde olmalıdır. 100 mbps yi kablolu kullanırsanız şayet herhangi bir sorun olmaz Wi-Fi de sadece böyle durum var donanımsal olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_723 -- 9 Eylül 2020; 11:26:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Evin içini gezme fırsatım olmadı genelde her odada olması gereken internet baglantı yeri bazı evlerede sadece salona koyuluyor, malum paradan kazanç için. Evi gördükten sonra 50 ya da 100 arasında karar verecegim. Evin ortasından kablo geçirmek pek hoşuma gitmez :D Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clastro -- 9 Eylül 2020; 12:0:29 >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Şuan masaüstü bilgisayara sahibim. Bende zyxel vmg3312-b10b model modem var ve 2.4 ghz hızında çalışıyor. Eger ben 5 ghz wi fi adaptörü alıp bilgisayara baglarsam bu modemle birlikte 50-60 mbps hızlarının yüksegine çıkabilir miyim?
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle size fiber modem(router) verilecek. Örneğin tplink archer c5v 1200mbps router ya da zte h298a router verilir kanımca. Bilgisayarınız 5ghz frekansı desteklemiyorsa. 5ghz frekansı destekleyen bir Wi-Fi kartı almanız gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Wi fi kart yerine galiba telefonumu da kullanabilirim çünkü süperbox kullandıgım zamanlar telefonumla 5G den baglanıp telefonuda usb ile bilgisayara baglayarak kullanabiliyordum.
  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırma yaptım, dediğin gibi 100 mbps için hem düzgün router hem iyi bir wi fi kartı gerekli. 50 Mbps'i dediğim vmg3312 b10b modelinde wi fi ile rahat alabilir miyim acaba?(Tabii tahminice)
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    Tekrardan hatırlatayım fiber altyapıda iss nin verdiği fiber router (modem) i kullanacaksınız. Kendi modemeniz işe yaramayacak bu süre zarfında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 100 alıp hiç uğraşma yani yok 87 ye sabitleyin, yok 80 e EVET ŞU AN 100 alırsanız kopar, altyapınız da ya sokağa kadar fiber, eve kadar bakır bu vdsl olur. (TT nin mhleri, satış görevlileri buna da fiber diyor ama bu çakma fiber yani fiber değil, vdsl(hipernet), yada binaya kadar fiber ondan sonra telefon kablosu (bu da hipernet/vdsl) ( eğer Ethernet kablo olsaydı gerçek fiber olurdu ve 87 ye sabitleme olmazdı) binaya kadar geliyorsa Ping, sinyal kalitesi iyi olur ama bu da fiber değil VDSL. Tavsiyem 50 mbps dir. Ev içinde 100 mbps ne kadar düşebilir ki en fazla şeklinde düşünmeyin, mesafe arttıkça senin net hızından bağımsız şekilde Cihazın, modeme bağlantı hızı düşer yani burda tamam tam eşit olmaz ama 2 pakette de 100 olanı da alsan 50 olanı da alsan o kadar çok inanılmaz derece de hız farkı olmaz uzak odalarda. Tavsiyem 50 mbps olanı almanızdır. Ge force now için evde diğer kullanıcılar da kullanırken 4K da bile 50 mbps nin yeteceğini düşünüyorum. Bağlattıktan sonra kurulum süresini, hangi paketi aldığınızı, hat değerleri, Speedtest, Ping vs. gibi sonuçları paylaşırsanız iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • habib_723 kullanıcısına yanıt
    Dün gece ilk defa Türk Telekomda internettten anlayan birisiyle görüştüm. Binaya kadar fibermiş. Arada sadece 4 metre bakır kablo varmış, o yüzden onlar modem vermiyorlarmış.
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    biradam0000 B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yapacağım, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clastro -- 10 Eylül 2020; 9:32:57 >
  • Clastro C kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Süreci hız testini, ping i vs. yazarsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • biradam0000 B kullanıcısına yanıt
    Birşey farkettim benim modemimde 40 mhz seçenegide mevcut. 40 mhz normalde 5 ghz teknolojisinde kullanılıyormuş galiba ama 2.4 üzerindende 40 mhz yapabiliyorum. 40 mhz'nin wi fi' de ki performansı daha iyi olur değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.