Şimdi Ara

TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • düzelme falan yok.bu akşam ilk defa 20:00 dan sonra bozuldu ,tek teselli tarafı bu( haftasonları öğlen 14 ten sonra bozulurdu!)
  • saha dolabının çıkışı 1 gigabit miş. 250 kişi kullanıcı varmış( kapasite 500 kişilikmiş)
    sorun yokmuş yani:))
  • en son 03 mart da ekran görüntüleri almıştım...
     TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM




  • internetin en iyi olduğu saatler gece 23:50 ile akşam 18:00 arası.
    kablosuz ve üstelik ttnet hız testi sayfasında hız aralığını 1-8 megabit bile seçtiğimde hız 33,5 megabit.

     TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM TTNET HIZ DÜŞÜMÜ VE ÇARESİZLİĞİM




  • Normalde sürekli böyle çıkması lazım işte.
  • maalesef çıkmıyor.ve Ttnet çözüm adına herşeyi yaptık ,ekiplerimiz detaylı inceledi,hattın sorunsuz olduğunu söylediler diyor.Kesinlikle kapasite sorunu veya kullanıcı yoğunluğunu kabul etmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonm -- 9 Mart 2015; 13:55:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollonm

    saha dolabının çıkışı 1 gigabit miş. 250 kişi kullanıcı varmış( kapasite 500 kişilikmiş)
    sorun yokmuş yani:))


    Cevabin biraz burada iste. Hicbir servis saglayici ev kullanicisina 1:1 oraninda hizmet vermez. dunya ortalamasi 1:50 civarinda. 1Gbit lik baglantiyi 250 ye boldugunde kisi basina ortalama 4Mbit lik bir bant genisligi duser. ancak bunu alacaginin garantisi yoktur. internet baglanti tanimindaki -e kadar- eklemsinin 2 nedeninden birisi budur. cozum baska bir operatore gecmek diyecegim, ancak o bolgede yine ayni saha dolabini kullanacaksin. farkli bir altyapi kullanan servis saglayici kullanmayi deneyebilirsin, ancak ondan duruum farkli olmayabilir. senin muhit bol indirme yapan bir yer anlasilan o ki .

    Gerci hiz konusunda gerekli islemleri yapiyor olmalari gerek . AKN dogru isliyor ise hicbir sorun olmamasi gerek. 250 kisi ayni anda 3mbit i tam kullaniyor olsa bile rezerv 250mbit kalir ve AKN yi asmayan kisinin yine tam kapasite devam edebilmesi gerek. sorun sadece saha dolabindan santrale olan baglantida olmayabilir, santralin genel cikislari da sature oluyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 9 Mart 2015; 14:53:37 >




  • alimakkaya A kullanıcısına yanıt
    Demek dolapların kapasitesi 1GB 250kişi kullanıyor. Daha 250 kişilikde yer var..

    Bu durumda en az kapasite 20-30GBit olmalı ki kullanıcılrda sıkıntı olmasın. 250 kişiye 1GB nedir yahu.. Genelde dolaplar 1GBayt kapasitelimi oluyor??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet_alp

    Demek dolapların kapasitesi 1GB 250kişi kullanıyor. Daha 250 kişilikde yer var..

    Bu durumda en az kapasite 20-30GBit olmalı ki kullanıcılrda sıkıntı olmasın. 250 kişiye 1GB nedir yahu.. Genelde dolaplar 1GBayt kapasitelimi oluyor??

    Hangi cihazlari kullandiklarini bilmedigim icin bisi demek zor, altyapida calisan birisi olsa o konuya aciklik getirebilir. ancak uplink eger 1Gbit ise, totalde 50gbit satabilir. yani 500 kisiye 100mbit satmasi dmek bu. tabii ttnet hangi orani kullaniyor bilmiyorum. 1:50 den yuksek veya alcak da olabilir.


    http://en.wikipedia.org/wiki/Contention_ratio su linkten daha detayli bilgi edinebilirsiniz, ingilizce yoksa google translate is gorecektir.

    ayrica zamanidna DH de bu konu uzerine az da olsa konusulmus, ancak pek kimsenin ilgisini cekmemi.

    bu da konunun linki:http://forum.donanimhaber.com/m_16831225/tm.htm

    Her operatorde boyle bir uygulama var, yani hicbir servis saglayici dogrudan seni santraline/omurgasina sana ozel bir hat ile cikartmaz, seni ortak baglanti uzerinden tasir. ve seninle ayni bolgedeki insanlar download manyagi ise (cok degil o 250 kisinin icinde 25 kisi olsa yeterli) geri kalan 225 kisinin tamami aci ceker.

    dedike hat istiyor isen muslugun agzini acacaksin , 20mbit metro ethernet fiyati aylik 3000 tl mesela. malesef fiyatlar cok kazik.. amerika/avrupadaki fiyatlari bi 5 yil geriden takip ediyoruz.




  • Ya pardon ama kim dedi 1gbit dolaba hız tanımlanıyor diye? :) Bunu nereden duydunuz? :) İşin içinden olan birisi olarak söyleyeyim size, 500mbit bile tanımlanmıyor dolaplara. Havuz hızı diye tabir edilen sistem kullanılıyor genel olarak.. Dolaba tanımlanabilecek en yüksek hız konusunda bölgeden bölgeye değişebileceği için bir şey demiyorum, ancak bir dolap en fazla 200 aboneye hizmet verebilir, tabii son yıllarda gelişen teknolojilerle bu oran yükselmeye devam ediyor.

    Unutmadan, hiçbir saha dolabı tam kapasite ile çalışmaz. 200 kişi varsa sahada, o dolap 300, 350 aboneye yetecek şekilde işletilir. Pek tabi, bazı sahaları ikiye bölmekte mümkündür. En yaygın kullanım bu şekildedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Mart 2015; 16:04:17 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Yani arkadaş yanlışmı söylemiş 200 kişi aynı anda 50mbit down yapabilirmi demek istiyorsunuz?

    Arkadaş 1Gbit hızla herkez download yapar ise 1GB 200 e bölümü kadar hız alınabileceğinden bahsetmişti. hadi 1 değil 2GBit olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Ya pardon ama kim dedi 1gbit dolaba hız tanımlanıyor diye? :) Bunu nereden duydunuz? :) İşin içinden olan birisi olarak söyleyeyim size, 500mbit bile tanımlanmıyor dolaplara. Havuz hızı diye tabir edilen sistem kullanılıyor genel olarak.. Dolaba tanımlanabilecek en yüksek hız konusunda bölgeden bölgeye değişebileceği için bir şey demiyorum, ancak bir dolap en fazla 200 aboneye hizmet verebilir, tabii son yıllarda gelişen teknolojilerle bu oran yükselmeye devam ediyor.

    Unutmadan, hiçbir saha dolabı tam kapasite ile çalışmaz. 200 kişi varsa sahada, o dolap 300, 350 aboneye yetecek şekilde işletilir. Pek tabi, bazı sahaları ikiye bölmekte mümkündür. En yaygın kullanım bu şekildedir.





    Sorunu yasayan arkadas dolaptaki hizinin o oldugunu soylemis. ben oradan ciktim yola.

    quote:

    Orijinalden alıntı: apollonm

    saha dolabının çıkışı 1 gigabit miş. 250 kişi kullanıcı varmış( kapasite 500 kişilikmiş)
    sorun yokmuş yani:))




    sanirim bunu teknik kisimdan birinden ogrenmistir.




  • Zamanında 155 Mbps falan oluyordu dolap hızları, VDSL2 çağı sonrası mutlaka daha yüksektir şu an ama 1 Gbps yine inanılır bir hız değil.
    Bir de modemde zayıflama değeri vs. 0 diyor, acaba dolap bina içinde falan mı? Bir şekilde o dolapta kullanılan cihazlarda o akşam saatlerinde yoğunluk nedeniyle kapasitenin tamamının kullanılıyor olması gerek ki yavaşlama olsun. Hani hatta bir parazit vs. oluşsa modemde hat değerlerinde zayıflamanın görülmesi gerekir. Bir de test sitelerinde de yoğunluk nedeniyle bu kadar yavaşlama olmamalı, hani Youtube vs. bir yer olsa anlayacağım...
  • Hayır o abonelerin hepsinin aynı anda 50mbit ile bağlanması için bağlı olduğu santralin aktarmasız olması lazım. Bu da günümüz Türkiye koşullarında imkansız. Çünkü bütün santraller aktarmalı çalışıyor. Yani hayalden öte değil herkesin o kadar yüksek bağlanabilmesi.

    Ha nasıl olur?

    Sen özel bir şirketsindir. Bir gökdelenin vardır, 600 veya 700 civarı upload talep edersin, dow da buna oranla 400 civarı tanımlanır, rahat rahat kullanırsın. Çünkü bu sistem aktarmasız, yani direk ilgili kanallara bağlı çalışır, bizim bağlantılarımız gibi ovaları, dereleri ve bayırları vs. dolaşmaz.



    @sis651

    Dolap tam kapasite ile çalışırsa eğer gecikmeler çok fazla artacağı için hatta gürültü de bulaşır ki zannedersem çok verimsiz olur. Ancak tam kapasite ile hiçbir dolap çalışmıyor diye biliyorum. En fazla %70 civarı oluyor. Ancak pek tabii bu oranda bile çöken bir sistemin %100 çalışması durumunda neler olur tahmin edemiyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.