Şimdi Ara

TTNet IP Alamama Problemi. Modem: Linksys WAG54GP2 V2 ADSL2+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 26 Agustos 2011 Sabahindan beri TTnet aboneligim aktif. Fakat IP alamadigim icin internete hala daha giremiyorum. 1 Haftayi gecti. TTNet yetkilileri ile gorusmek icin cep telefonu faturam 50 TL civari kabardi. Yetkililer sabah aksam modem ayari yaptirtmaya calisip bir de ustune alay ettiler. Istanbul'a yeni tasindim yoksa yazligim haric TTNet ile isim olmazdi. Fiber Internet kullanicisiydim. Bu insanlarin eline dustum mecburen.


    Lutfen bana yardimci olun. DSL isigi sabit yaniyor Cuma gununden beri. Sadece IP alamiyorum. Modemimin ayarlari yapili. Linksys yetkili servisi ile kontrol ettik zaten TTnet ile kullaniyordum eskiden de. Mesele ne olabilir ? Telekom kaynakli bir sorun mudur acaba ? Ciddi ciddi modem almayi dusunuyorum. Sorunu tespit edemedigimden..



  • Herhangi bir internet tarayicisini actiginizda Kullanici Adiniz ve ya Sifreniz yanlis gibi bir TTNET sayfasi gelmiyorsa
    kuvvetle muhtemel santralden aktivasyonunuzu yapmamislardir
  • Kullanici adi ve sifrem dogru. Her sey dogru. Bu adamlar neden boyle umursamaz davraniyor anlamiyorum. Felc ettiler islerimi resmen. Dediginiz gibi oldugu benim icin de en buyuk olasilik. Caresizce bekleyecegim artik. Iptal ettirmek istedim, onu da kabul etmediler. Sistemimizde bir ariza var isteginizi gerceklestiremiyoruz dediler..
  • ilginç bir durum.
    1 haftadır yaşadıklarımı anlatayım.

    pikatel airmax 101 marka kablosuz modemimle 4 bilgisayarla evimde mutlu bir şekilde internete yaklaşık 1 yıldır bağlanıyordum.
    1 hafta önce internet ve modem bağlantım gidiverdi birden. modemin sadece power lambası yanıyordu, ne ip alıyor ne işlem yapabiliyordu.
    ttneti aradık sorunu uzaktan hallettiler önce.
    1 hafta sonra yine aynı şekilde bağlantı gidiverdi.
    bu kez ne ttnet ne de modemden anladığını düşünen ben çözemedim. sonra evi karıştırırken çok eski bi modem buldum kablolu. onu taktım çat diye bağlandım internete. fakat yaklaşık 24 saat sonra yine AYNI sorunu ikinci modemimde aldım. bu arada araştırdığımda sorunun porttan kaynaklandığını, türktelekomu arayıp portumun değiştirilmesi talep etmem gerektiğini öğrendim(emin değilim bunun tam çözüm olduğundan). yine ttelekomu aradım bir kaç konuşma malum prosedürler falan olayı çözemediler. telefonda ttnet portumun değiştirilmesini istediğimde öyle bir işlemimiz yok dediler. porttan mı bilmiyorum ama sorunun ttnetten kaynaklandığından eminim. sonra yine airmax 101 marka modemimi taktım, o ara ne ettim bilmiyorum modem eskisi gibi çalışmaya başladı. fakat yarım saat sürdü. ne ettiysem geri düzelmedi. şimdi yine eski modemi taktım şu anda ondan yazıyorum bu arada dün telefonla 3. bir modem şipariş ettim fakat onda da aynı problemi yaşayacağımdan eminim.




  • Ben de yeni bir modem aldim. Yine Linksys. Guzel bir modem. Diger modemim 4 yillikti acaba modem mi bozuldu diye suphelenmistim. Fakat bunda da ayni sorun devam ediyordu. Su an Izmir'deyim ondan son durum ne oldu bilmiyorum. Ankara merkezden aradilar bugun. Sorununuz cozuldu gozukuyor bir kontrol edin dediler, email adresi verdiler buraya mail atin sorun devam ediyorsa dondugunuzde dediler. Umarim problem ortadan kalkmistir.
  • TTNet IP Alamama Problemi aynı sorun bende var. Müşteri hizmetleri aradım cözemediler.

    Modem firmasını aradım cözemediler. Arıza yazdırdım bakalım bugün ne olcak.

    Modem bir türlü IP almıyorum.

    sorun ne anlamadım.. sizin sorun cözüldümü acaba...?
  • PC üzerinde bütün DHCP ayarlarınızın gateway ayarlarınızın otomatikte olduğundan emin misiniz?
  • TTnet kadar galesiz bir kurum görmedim daha.
    Aynı sorun bende de başladı ve yaklaşık 22 gündür devam ediyor.

    Modem bir türlü IP alamıyor.
    TT neti arayıp açtırdığım arıza kayıtlarının tarihleri.

    15.09.2016
    20.09.2016
    29.09.2016
    04.10.2016
    05.10.2016
    06.10.2016
    07.10.2016
    07.10.2016
    (Aynı günde ikinci defa arama yaptım)

    Bu tarihleri ttnetin müşteri temsilcisinden aldım tek tek.

    Bunun dışında arada yaptığım ve arıza kaydı aktif olduğu için kayıt altına alınmayan aramalarımda var.

    TTnet in görevlileri eve geldi.
    Biraz nasihat biraz bizden değil server dan kaynaklanıyor Port alamıyorsunuz vs gibi sözler ettiler.
    Israrla modemi değiştirttim.

    Ama sorun yine düzelmedi.
    Bugün yine gelecekler modeme bakmaya.
    Ama buraya yazıyorum yine sorun devam edecek.

    Internet bağlatacak arkadaşlara tek tavsiyem;
    Bölgenizde başka firma varsa kesinlikle onu tercih edin.
    Onlarda galesizlerse bile en azından bunlar kadar galesiz olamazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygar_Oz -- 8 Ekim 2016; 9:05:37 >




  • Sorun:Modemin tüm ışıkları normal ama modem ip almıyor, internete girmiyor. İp alsa da bir süre sonra kesiliyor. (Özellikle yeni modemlerde oluyor)

    ÇÖZÜM: Tarayıcıdan 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 marka modele göre değişir modeme girin. Modemin tarih saat kısmını bulun. Ya pc ile senkronize edin tarih saati yada tarih saatini düzeltin modemin, sorun çözülecektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proerasmus -- 15 Ekim 2018; 15:58:26 >
  • Merhaba bende ttnet ZXHN H168N modem var fakat internet sağlayıcım vodofone. Telden wifi yoluyla nete bağlanıyordu pcde ünlem olup bağlanmıyodu bende modemi resetledim şimdi teldende bağlanmıyor. Vodofone'u aradığımda ise ip almıyor modeminiz gelicez dediler henüz gelmediler nasıl çözebilirim bu sorunu ?
  • Modeminiz ıp almıyorsa kesinlikle servis sağlayıcınızla alakalıdır.Bizzat kendim yaşadım.Modemim Lınksys ttnet modemimin ttnet e kayıtlı modem olmadığını dolayısı ile modemimden kaynaklı olduğunu söyledi.Sıfır TP link modem emaneten alıp taktım hala ıp almama sorunum devam etti.Aradım ttnet ten kaynaklı problem çıktı giderildi.Modemim sağlam yani.Hattan kullanıcı adımın farklı gözüktüğü ve benim yaptığım değişikliklerin onların sisteminde değişmediği tespit edildi.Fakat şu an genel sorun var ttnet te 25-27 ağustos arası sorunu gidermeye çalışıyorlarmış.Aboneliğim bitsin kablo net e geçicem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.