Şimdi Ara

Ttnet mi Süperonline mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 3 senedir uydunet kullanıyorum. Gerek altyapısı gerek dandik modemi yüzünden bu ay sağlayıcımı değiştirmeye karar verdim.

    Evde 10-11 cihaz var internete giren. Ve uydunet modemi kaldıramıyor. Ve uydunetin bu konuda hiçbir niyeti yok gibi gözüküyor. Altyapı rezalet.

    Şimdi baktığım zaman bizim oturduğumuz bölgede Ttnet'in hipernet'i var, Süperonline'ın adsl bağlantısı var. Ttnet ile ilgili kötü anlamda çok şey okudum. Ancak yarın bir gün fiber muhabbeti başladığında Ttnet'le işim daha kolay olabilecek gibi. Tek artı yanı o.

    Telefon bağlantısına vs gerek yok. Bana sadece internet lazım.

    Fiyat olarak 60-70 lira bandı uygun geliyor. Uydunete geçmeden önce kullandığım bir airties modem vardı. Sorunsuz çalışır mı?

    Hangi sağlayıcı daha mantıklı olur



  • Uydunet altyapısı fiberoptik yane 100 mb/sn alabilirsin.Hipernet çok yavaş olur süperonline ondanda yavaş olur sizin yapmanız gereken çözüm ise 126 arayıp durumu anlatın teknik ekip yollayıp kablolarınızı değiştirirler son verdikleri modem kronik ucuz ve dandik modemdi sizin yapmanız gereken adam gibi bir modem almak bütün sorunlarınızı çözecektir emin olun 2008 de aldığım docsis 2 modemde hiç sorun yaşamamıştım ve çekim alanı yüksekti uydunet verdiği modemlerden uzak durun bütçeniz var ise yeni motorola modem almanızı tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 8 Eylül 2015; 21:57:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Uydunetin fiber olduğu nerede var? Adamakıllı bir modem olarak ne önerirsiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım haklısın 2 veya 3 cihazdan sonra uydunet modemi sorun yapar fakat ttnet ve uydunet kullanmış biri olarak aman ha! sakın ha! diyorum vallahi kafa ı duvardan duvara vurursun uydunet bizim memleketteki binada olsa kurmaya gelenlere yemek ısmarlıcam o kadar diyorum. Sorununa çözüm olarak onların daha güncel bir modemi var onu edin bi şekilde. Emin ol ttnet smile süperonline seni artık tatmin etmez sabah akşam sövmekten sadece küfürle cehennemlik olursun :) . Uydunetim olsa da 60 versim diyorum yok ama fiyatı 50 tl 41 tl artı bi kablo geliyor bağla tvye sana mis gibi national geographic vb...
  • Chromosty kullanıcısına yanıt
    Netmaster sitesine girerek en son çıkan modeme bakınız ve yorumlarına bakınız memnunmu diye şimdi size model öneririm hem yurt dışında satılıyor hemde pahalı Netgear,Motorola sağlam modemler Türkiye'de satışı yoktur.
  • Modem alacaksanız amazondan temin edebilirsiniz. Daha ucuz bir çözüm arıyorsanız. Güzel bir router alın. Modemin wifisini kapatıp, routerın wifisini kullanın
  • Superonline Fiber imkanınız varsa direk geçin. Gerisi fasa fiso.
  • @xtryn Hocam ttnet konusunda haklısınızdır. Ben çok şikayet okudum. Süperonline kullanmadım. Ama şöyle bir durum var. 3 belki 4 senedir uydunet kullanıyorum. Son 2 senedir o kadar şikayetimiz arttıki ailecek. Her ay 1 yada 2 kere ölümcül bir şekilde internet kesiliyor. Arıyoruz. Geliyolar. 1-2 laf geveleyip gidiyolar. Ben 10 kere babam 15 kere aramıştır çok rahat. O yüzden güvenemiyorum açıkçası. Bundan önce ttnet adsl kullanıyorduk. Böyle bir sorun yaşadığımızı hatırlamıyorum. Ama kampanyalara baktığımda Uydunet cidden en hesaplısı.

    @ressi1 Hocam sonuçta modem çöp. Ondan router'a versek verim artar mı kestiremiyorum.

    @Jacques Mesajdada belirttiğim gibi süperonline fiber bu çevrede yok.
  • Chromosty kullanıcısına yanıt
    kablolu bağlantıda sorun çıkarmıyorsa, router sağlam olduktan sonra hiç sıkıntı olmaz
  • ressi1 kullanıcısına yanıt
    İşte ondan tam emin değilim hocam. Bu sene kablolu bağlantıyla nete giren bir cihaz yoktu. Son 2 aydır var. Şu anda sorun yok ama cidden uydunet bende güven sorunları yarattı Bu gidişle dediğiniz gibi yapacağım. Yeni üye gibi kaydolabilirsem yeni modemden alıp router ile destekleyeceğim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence uzak dur ttnetten aylarca uğraştırdılar beni hız yüzünden,aynı altyapıdan başka firmaya geçtim direkt düzeldi
  • necdetsamyeli kullanıcısına yanıt
    Benim içinde aynı durum uydunette geçerli. Gecenin 2si yani en yoğun olmayan saatlerde 2 metre ötemdeki modemden 0.20 hız aldığımı bilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttnet'te paket değişikliği yaptım ve bir haftadır internet kesik. Defalarca aramama rağmen halen internet yok, yeterince ilgilenmiyorlar. Yaptıkları tek şey şikayet kaydı açmak, ellerinde pek yetki yok. İyiki internetim taahhütlü değil, yarın ttnet ofisine gidip interneti kapatacam. Süperonline'ı ben de düşünüyorum, ama biraz araştırma yaptıktan sonra kararımı verecem.
  • TTnet'e göre hızım 16 mbps. Hızı gör kendin karar ver :) ttnet pişmanlıktır.
     Ttnet mi Süperonline mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih016 -- 11 Eylül 2015; 17:12:15 >
  • Bu şartlarda TTNet daha iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şiddetle uydunette kalmanızı öneririm hocam. Mevcut uydunet modeminizi Bridge moda alacaksınız yanına da Router bağlayacaksınız. O zaman ciddi anlamda farkı hissedersiniz.
    Ben o dandik netmaster modemi uzun süredir öyle kullanyorum. Ağa yaklaşık 10 cihaz bağlı ve Raspberry Pi'den sürekli film izleniyor. Bunun ağdaki bütün yükünü de router üstleniyor. (kablosuz sorunu da yok gibi çünkü netmasterın sadace bridge özeliği kullanılıyor)

    EDIT: Uydunet (Turksat kablo) bulunduğunuz bolge/mahalleye kadar fiber getirir ordan koaksiyel kabloya dönüştürür. Bu aynı zamanda ttnet hipernete benzer bulunduğunuz yerde size en yakın saha dolabına kadar fiber getirir. orda bakır kabloya dönüşür.
    İlle de uyduneti bırakacağım diyorsanız TTNET hipernet öneririm. ADSL e hiç girmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekniKerim -- 12 Eylül 2015; 9:53:35 >
  • Uydunetin altyapısı hfc. Hybrid fiber coaxiel yani. Apartmana veya kutuya kadar fiberdir.

    Modeminizi değiştirin veya router alın. Ttnet fiber veya sol fiber yoksa da geçmeyin hiçbirine.

    Mesela benim evimde ttnet fiber var,uydunet de var. Ayrıca şu an Superonline kazıyor :))))

    Uydunet kullanıyorum pingler mükemmel. Sol gelsin ona geçerim ama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bundan 4-5 yıl öncesinden bahsedyorsun şimdiki zamana gelelim ttnet altyapısını kullanan insan kaç kat arttı peki biliyor musun? Benden dostane bir öneri ttnete artık bulaşılmaz elli tane firmat ttnetle toptan anlaşma imzalayıp internet satıyor artık. Altyapı hizmeti sıfır. Şöyle söyleyip fiber çıktığında istanbula kamplumbağa koysalar şimdiye dünyayı gezmişti ama hala osmaniyede 1 mahallede var ondan öncede 1 mahalle idi. Gerisi adsl. Bizim evin önünü yılda 3 kere kazıyorlar birinden birinde gelipde bizde işimizi yapalım diyen yok. Peki olay nedir ? eskiyen kablolar yıpranan bağlantılar. Adamların türkiyenin tıpkı diğer kurumları firmaları gibi çalışmaya niyeti yok zaten. Sana tavsiyem hiçbirşey değişmez en ucuzu uydunet orda kal. ara kapattıracağım de belki gelir adam akıllı kontrol ederler onun dışında tek yapabilecğeim kaliteli sıfır modem almak.<
    bak buraya yazıyorum ttnetten de hiçbir firmadan da istediğini alamazsın. alırsan da şansına çok iyi bağlantı olan bi yerde olursun. Ama zamanla sana göz diker internetinle bilerek oynarlar yenisini satmak için. Bakınız cep telefonu kampanyalarına yeni gelene ucuz kalana pahalı. Bu ne demek sürekli operatör değiştir ki hizmet yapmayalım aynı kalsın




  • Uydunette kalacağım. Ama yapabilirsem yeni üye gibi yapıp şu anda dağıttıkları modemden alacağım. Yanınada bir tane router alacağım. 130 lira civarında asustan bir tane router buldum. Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chromosty kullanıcısına yanıt
    hocam bence yeni modem almanıza bile gerek yok (tabi 20mbitten yüksek hızlara çıkmayacaksanız)
    mecut modemi bridge moda alıp router ekleyin. Paranızı boşa harcamayın derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.