Şimdi Ara

TTNET Nakil Sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ay başında yeni eve taşındık.Eski ev ile arası kuşbakışı 80 metre normal mesafe olarak ise 150 metre fark var. Eski ev'de 16mbit tarifesi kullanıyordum ve tam hız alabiliyordum.Herhangi bir problemim yoktu. Modem değerlerim tam yetiyordu. Türk Telekom'un sitesinde eski ev'de interneti sorguladığımda "İşaretlediğiniz binada 10 MBit e kadar ADSL hizmeti verilebilmektedir." diyor. Yeni ev'de ise bina ve tesisat sıfır.Ancak fiziki olarak aldığım değerler aşağıda resimde veriyorum eski ev ile aynı hatta çok az daha iyi.Ama müşteri hizmetleri 8 mbit'e kadar destekliyor diyor şu anki adresiniz.Bu yüzden de tarife'mi 8 mbit olarak değiştirdiler.
    Yeni ev'de ise türk telekomdan yaptığım sorgulamada "Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz binaya kadar fiber altyapısı getirilmiştir." demektedir.Yapabileceğim ne var? Santral'e gitsem bir çözüm olur mu? Ben hipernet'e geçerim 35mbit 50mbit tarifeye geçerim derken hızım 8mbit oldu.
    Modem değerleri:
     TTNET Nakil Sonrası







  • Binanıza kadar fiber getirilmiştir ibaresi yer alıyorsa , bina içeriisnde türk telekom fiber dolabı vardır. Giriş kata göz attınız mı ? Ek olarak binanızda fiber dolabı varsa müdürlüğe başvurup vdsl müşterisi olabilirsiniz. Müşteri hizmetleriyle uğraşmanıza gerek yok.
  • fiber var diye cogu yerde aynı sey yazıyor,ama sadece saha dolabına kadar getirilen sonra bakır kablo ile dagıtılan sozde fiber iste
  • Çok büyük ihtimal bina içi veya daire içi kablolarda sorun vardır. Evdeki kabloyu bir değiştirip deneyin öncelikle, varsa paralel telefonları falan çıkarın daire içine gelen ana kabloyu modeme bağlayıp hızınıza bakın eğer tekrardan 16'ya çıkarırsanız.
    Bu arada asla ama asla müşteri hizmetlerinin tavsiyesine uymayın. İşe alımlarda gerekli eğitimleri göstermediklerinden bu tarz konularda çok bilgisizler ve asla sorunun nedenlerini bulmaya odaklanmadan, en kolay nasıl çözerimi düşünüyorlar. Sizin durumda da en kolay hızınızı düşürmek elbette onu yapmışlar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.