Şimdi Ara

TTNET ve Bir Dolandırılma Öyküsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Ay öncesinde internet hizmet aldığım TTnet ile taahhütüm bitti. Bunun üzerine Fiber Altyapı varsa Fiberle devam etmek istiyorum diyerekten TTnet'i aradım. İlk kontrollerde lokasyonumda fiber altyapı olduğu bilgisi verildi. Fakat modemin Fiberi desteklemeyeceği bu yüzden TTNet'ten 24 ay taahhüt ile ücretsiz modem alabileceğim sonrasında kayıt yapılacağı bilgisi verildi. Bunun üzerine 24 ay tahhüt ile modemi aldım. Ardından kayıt işlemine kaldığım yerden devam için TTnet'i tekrar aradım. İlk aşama da fiber kaydını oluşturuyorum dedi telefonda ki bayan. Ardından kayıt detayına girdiğinde bulunduğunuz lokasyonda FİBER altyapısı yok HİPERNET altyapısı var. Bunun üzerinden devam edelim dedi. Doğal olarak kabul etmedim. Bu şekilde firma ile çalışamayacağımı modemi iade ederek sözleşmemi feshetmek istediğimi bildirdim.
    Modemin iade olmayacağını fesih işlemi yapılırsa 200 küsür Tl modem taahhüt parası alınacağı bildirildi. (Yani varolmayan bir hizmeti bana sağlama yalanıyla Modem satıp hata anlaşılınca Modemin parasını verin gidin dediler.)
    Yaklaşık 1 aydır BTK dahil farklı yollardan şikayetimi bildirip modem iadesi talep ediyorum. BTK'ya, şikayetvar a yazdım fakat adamlar oralara bile cevap yazmadı. Aslında ne modemindeyim ne vereceğim 200 Tl'sinde. Açık açık dolandırılmanın rahatsızlığı bu ve hakkımı arayamıyorum.
    Bu süreç içinde siteye de defalarca şikayet kaydı bıraktım, Müş. Hizm. aradım ama bir anlamı olmadı. Ben tüm detayıyla yazsamda cevap olarak modem arızalı ise 15 gün içinde değiştirebiliriz şeklinde konuyla çok alakası olmayan dönüşler geldi. Artık bıktım. O 200 Tl yi vereceğim modemlerini kırıp üstüne soğuk su içeceğim.
    Ben Yandım siz yanmayın diye paylaşayım dedim smile ifade simgesi TTNET'e geçerken 10 kez düşünün. Bunu da düşünün. Benim gibi Enayi yerine koyulmayın.
    Sevgilerimle
    TTNET MAĞDURU







  • Fiber ve hipernet hemen hemen aynı şeydir gönderdikleri modem ile vdsl üzerinden hizmet alırsınız.Müş. temsilci bayan doğru olanı yapmış.Kendi bilgisizliğinizin kurbanı olmuşsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 16 Şubat 2016; 17:26:35 >
  • Hiper (VDSL)
    Santral - Local Dağıtım Dolabı fiber (Sokak çevreleri) gerisi bakır kablo 50-100MBPS yüksek hızları destekler.
    Sen GPON bekliyordun herhalde?
    Modeme kadar fiber çok zor ama senin yerinde olmak isterdim, ben vdsl için 4 yıldır uğraşıyorum ve bekliyorum...
  • @Normandia_06 Yani şu an bu adamın bu hiç bir hizmet almadan (sonuçta kendi isteği ve almak istemiyor) 200 TL yi ödemesi normal bir şey mi ? Yapmış oldugunuz yorum gerçekten küçültücü ve kırıcı bir yorum. Sonuçta bende yıllardır (2006'dan beri) TTNET kullanıcısıyım ama bu yaptıkları asla kabul edilebilir bir şey değil, olamazda. Ben bu olayın aynısını Vodafone de yaşamıştım 3g internet alırken yani bu çoğu firmada var ve utanmaları arlanmaları yok bunların.
  • hipernet ile fiber aynı değil bakır kablo en fazla 100 mbps destekler fakat fiber ise 10Gbps destekler
  • Kardeş 15 yıldır bilişim sektöründeyim... Yani yeterince bilgim var merak etme. Fiber ile hiper sadece bize sunulan hizmet açısından şuan için aynıdır. Birisinde bakır kablo diğerinde fiber kablolama kullanılmaktadır ki 3-4 sene sonra aralarında ki farkı daha iyi anlayacaksın. Müş. Temsilcisi kız sadece önüne koyulan şeyi bana söyledi ki o bu konuda senden bile masumdur. Eğer bir lokasyonda kablo tv yoksa sana kablo tv var deyip sonra çanak antenle hizmet sunamazlar. Söyledikleri hizmeti sunmaları gerekir. Sana mercedes özelliklerini sayıp yanlışlık olmuş elimizde şahin var. Onla idare et deseler kabul edeceksin anlaşılan. Bu yapılan düpedüz dolandırıcılıktır. Hayal satmaktır.
    Fiber altyapı var deyip Hipernet bağlanacak diyorlar sen bana aynı şeyler diyorsun. Hipernet fiberin 2 katı hızlı hizmet verseydi bile bu kabul edilebilir bir durum olamazdı.
  • ozgurce34 kullanıcısına yanıt
    ''Bunun üzerine Fiber Altyapı varsa Fiberle devam etmek istiyorum diyerekten TTnet'i aradım. İlk kontrollerde lokasyonumda fiber altyapı olduğu bilgisi verildi. Fakat modemin Fiberi desteklemeyeceği bu yüzden TTNet'ten 24 ay taahhüt ile ücretsiz modem alabileceğim sonrasında kayıt yapılacağı bilgisi verildi. Bunun üzerine 24 ay tahhüt ile modemi aldım.''

    Fiberin ne olduğunu şimdiye kadar bilseydin zaten böyle hata yapmazdın.Kendi oturduğun binada fiber olup olmadığını daha bilmiyorsun müşteri hizmetlerine soruyorsun :D
    Vdsl ile fiber farkını bana anlatma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 17 Şubat 2016; 11:21:50 >
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da yaşıyorsan Hiper çok zor değil. Şuan bütün hizmet sağlayıcıları bu teklifi sunuyor. Ben sorunumu anlatamadım sanırım. Derdim Fiber Hiper değil arkadaşlar. Derdim Fiber var deyip sözleşme imzalatmaları. Ardından yanlışlık olmuş deyip modemi itelemeleri. Şuan Superonline aynı hız ve özelliklerde internet hizmeti sunuyor. Yanına telefon hizmetini ekliyor. 3 ay bedava veriyor ve fiyatı TTnet'ten ucuza geliyor. Benim derdim TTnet'in beni dolandırma girişimi. Şuan Superonline'a geçsem o modem parasını 3 ay hediye ile çıkarıyorum zaten.
    Olay resmen hırsızın hiç mi suçu yok mevzusuna döndü.
  • ozgurce34 kullanıcısına yanıt
    Hata senin kabul et sözleşmeden vazgeçme hakkında var.
    Bu işe girişmeden önce gelip sorsaydın burada bu duruma düşmezdin
  • Güzel kardeşim. Kendi oturduğum binada fiber olmadığını biliyorum zaten. Bilmediğim TTnet'in hizmet sağlayabiliriz dedikten sonra sağlayamaması. VDSL destekli modem sattılar zaten fiber altyapı gelecek diye :) VDSL Satmadılar.
    Verecekleri hız 24 mbps'den az olacağı için ADSL2+ (Yani mevcutta kullandığım modemdi) işimi görüyordu. Fakat bana fiber altyapının apartmana geleceğini söyledikleri için VDSL2+ modem sattılar. Ama Hipernet ile saha dolabına kadar fiber getirebiliyorlar ki buda mesafenin uzak ve paylaşımın çok olmasından dolayı data kaydı anlamına gelir. bende diyorum ki en başta bana Fiber yok ama Hipernet desteği var deseler kabul edilebilir bir teklif olabilirken son aşamaya kadar Fiber var deyip son aşamada Hipernet verelim demelerini kabul etmiyorum. -Ki zaten eskiden TTnet bu klasmandaki tüm ürünlerini Fiber adıyla pazarlıyorken BTK'nın yaptığı ihtarlar sonucu ayrıştırmıştır. Sattığınız ürünler Fiber değil Fiber'i fiber adıyla satmak zorundasınız demiştir.

    Bilmiyorum yeterince açıklayıcı oldum mu?




  • konuyu açan kardeş sonuna kadar haklısın sen burdaki ttnet yalayıcılarına bakma babasının kuruluşuymuş gibi destekliyorlar bilerek senin haklı olduğunu biliyorlar ama bilerek karşıt cevap yazıyorlar yalayıcı olarak yaşamaya alışmışlar sonuna kadar hakkını ara .neymiş efendim fiberle hiper şuan aynıymış ne alaka belki adam fiber alıp 500 mbps hızda takılacak hiper destekliyormu bunu ? adama fiber var demişler kayıt sonrası ise fiber yok hiper var demişler aslında fiberin olmadığını kayıt önceside biliyorlardı tamamen sizi kayıt eden müşteri hizmetini veren kişinin dolandırıcılığı kayıt başı komisyon filan alıyorsa bilemicek artık niye yaptıysa böyle bir saçmalığı sistemde gözükür zaten destekleyip desteklemediğini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgurce34 kullanıcısına yanıt
    Yapman gereken en mantıklı hareket vdsl ile devam etmek olur. Tabii internet kullanmaya mecbursan 24 ay katlanacaksın ama vdsl hizmetini bulamayanda var
  • Senin bu söylediğin dolandırıldığımı bile bile göz yumak olmaz mı kardeşim? Senin yüzüne karşı olmadık küfürleri eden adamın karşısına oturup sohbet eder misin? Kabullenebilirmisin bu durumu?
  • rameower R kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yok 50mbps hız felan istediğimden 8 bile yeterli ama hızında değilim ki ben. Sonuçta bir hizmet sunacaklarını söylemişler. Bende bu hizmeti alacağımı beyan etmişim. Mevcut Adsl'im Hipere uyduğu halde bana yanlış bilgi vererek yeni modem aldırmışlar ve beni 24 ay kendilerine bağlamışlar. Sonrasında ise hatalarını kabuk ettikleri halde modemi iade almıyorlar. Durum bundan ibarettir. Öte yandan Müş. Hizm. bu konuda pek suçu olacağını sanmıyorum. İlk ekranda Fiber altyapı mevcut olarak geçiyor sistemde ki bunu farklı aramalarla teyit ettim. Ne zaman ki detaya girildi form aşamasına gelindi o zaman Fiber değil Hiper sağlayabilecekleri yazılıyor sistemde. Bana bunu söylediler en azından. Görmezden gelip devam etseler işleme. Birde hiper altyapıya geçiş için taahhüt imzalatacaklardı.
  • Resmen saçmalıyorsun arkadaşım ttnet'in adamı falanmısın? ortada büyük bi haksızlık ve yanlış bilgilendirme var. Ortada ticari ayıp ve yanlış bilgilendirme var ürünü geri almak zorundalar tabiki.
    http://www.tuketici.gov.tr/index.snet?wapp=nasilbasvurulur_tr
  • ozgurce34 kullanıcısına yanıt
    senin yapacağın tek şey seni kayıt eden müşteri hizmetiyle olan konuşmanın ses kaydını bulmak o konuşmada sana fiber sağlayabileceklerini söylüyorlarsa senin için yeterlidir ödeme para filan en sonunda mahkemeye verecekeler kaydı dinletirsin davayı onlar açtığı için ücretide onlar ödüyor eğer kaybedersen sen ödüyosun avukat parasını.kayıt var elinde kaybetmezsin yani işi uzatmak istiyosan öyle yap derim yada ses kaydını türktelekom bayisine dinlet müdüre filan dinlet modem arızalı diye raporlarlar kapanır olay yada coğrafi şartlardan dolayı hizmet sağlanamıyor diye kapatırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeAr B kullanıcısına yanıt
    Ttnet amcamın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurce34

    Senin bu söylediğin dolandırıldığımı bile bile göz yumak olmaz mı kardeşim? Senin yüzüne karşı olmadık küfürleri eden adamın karşısına oturup sohbet eder misin? Kabullenebilirmisin bu durumu?

    Ben sana mantıklı olan şeyi söylüyorum kullanmaya mecbursan dedim.O zaman itiraz edeceksin müş.hizmetlerinden değil işlerini direk telekoma gidip yap.
    Bu sorununa internet üzerinden çözüm bulamazsın ..
    Olmadı savcılığa suç duyurusunda bulun tabii üşenmiyorsan...
    Ben ilk mesajına göre yorum yapıyorum ttnet suçluysa ki sokakta çocuğa ttnet nedir ? diye sorsan direk dolandırıcı der. Bu hatanın yarısı da senindir.Dediğim gibi kendi hatanın kurbanı olmuşsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 17 Şubat 2016; 13:48:24 >
  • Bende fiber aboneliği imzaladım.Aradılar yalvardılar kabul etmedim.6 aylık faturaları ödedim.Tüketici haklarına gittim durumu dökümanları gösterip anlattım.İade taahhütlü Ttnet genel müdürlüğüne gönderdim.30 gün oldu cevap gelmedi yasal süre 20 gün olduğu için tekrar tüketici haklarına gideceğim bakalım sonuç ne olacak davaya hazır ol TTNET :)
    Fibernet ile Hipernet aynı diyen insanlar bu altyapı olaylarından anlamayan cahil insanlar takma onları Birisi milattan kalma bakır teknolojisi biriside Yeni teknoloji Kablonun içinden ışık hızı geçer ve kablo metresi çok pahalı olduğundan bakır Hipernet tercih ediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 17 Şubat 2016; 13:59:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :) Sanırım TTNET'in modemini kırıp atmak tüm ilişiği kesmek parayı ödemek ve superonline'ın 3 ay ücretsiz aynı özelliklerdeki kampanyasına geçmek daha mantıklı. 3 ay ücretsiz olunca modemin parası çıkıyor zaten. TTNET'le devam etmek en mantıksız hareket olur bence. Gelin biraz daha dikin demek olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.