Şimdi Ara

TÜBİTAK projesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir kaç senedir planladığım bir projem vardı, lise son sınıf öğrencisi olarak TÜBİTAK'a göndermek istiyorum, lakin biraz araştırma sonucu projenin patentinin alındığını gördüm,(patenti yıllar önce alınmasına rağmen proje fikir aşamasında kalmış, herhangi bir üretim, deneme araştırdığım kadarıyla yok) sonuç olarak büyük bir hayal kırıklığı yaşasam da, TÜBİTAK'ın katılım koşullarında şöyle bir madde yer alıyor, " proje dışındaki kişilerin fikir, düşünce ve ifadelerini kaynak gösterilmeksizin kullanıldığı..." devamında ceza falan verileceğinden bahsediyor, aşağıyada resmini koyacağım, bu madde ile kaynak gösterdiğim taktirde yani projenin patenti alınmış ama biz prototip haline getirdik diye projeyi yapıp yollasak TÜBİTAK'a sorun olur mu? Bide bunu nasıl TÜBİTAK'a belirtebiliriz. yani biz bu şekilde patenti olan projeyi yaptık diye, konuyla ilgili bilgisi olan kişiler cevaplara sevinirim.

    TÜBİTAK projesi hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krm_41 -- 2 Kasım 2018; 22:33:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • bir patent ofisine sorman daha sağlıklı olur.
  • Hala bilgi almak istiyorsanız yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayla bu konuyla ilgileniyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim, çok vaktim de kalmadı açıkçası duruma göre farklı bir projeye geçiş yapacağım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krm_41 K kullanıcısına yanıt
    Türk Patent ve Marka kurumuyla iletişime geçtiniz mi? Eğer ürününüz patentteki gibi ise patent sahibi bunun üretilmesini vs. engelleyebilir diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.