Şimdi Ara

Tüketici hakem heyeti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhabalar kafama çok takılan bir sorunum var ve belki buradan destek alabilirim diye yazmak istedim. 2.5 - 3 yıllık Vestel marka led ekran televizyonumun panelinde beyaz çizgiler oluştu. Garantisi bittiği için servis benden 6 bin liraya panel değişimi olacağı ama artık bu panelin ellerinde olmadığı için ürünü yenisini ile değişeceğini söyledi. Bende bu ürünün gizli ayıp olarak değerlendirilmesini ve ücretsiz değişmesini istedim ve tabi kabul etmediler. Tüketici hakem heyetine başvurumda garanti süresi dolduğu için ret olarak geldi. Sormak istediğim bir televizyon sadece 3 yılmı kullanılabilir ve sonrasında çöpe mi gidecek? Daha önce bu tür sorunlar ile karşılaşan arkadaş varsa yardımcı olursa çok mutlu olurum. Ve hakem heyetine itirazda bulunursam kazanma ihtimalim nedir acaba? 









  • Hiç bi şey yapamazsın garanti bitmiş zaten.Asıl hatayı dandik vestel markası alarak baştan yapmışsın :) Çöp o tv

  • Evet çöp :(

  • Vestel alarak yapmışsınız ilk hatayı hocam. Geçmiş olsun.

  • Çok haklısınız hocam tam çöp ürün. Şu anda tek derdim hakımı nasıl arayabilirim

  • Şimdi ürünün fabriaksyon kusurlu hatalı sayılması için satın alındığı tarihten itibaren ilk 6 ay içinde bir arıza vermesi gerekiyor. Firma yenisiyle değişimi red ederse thh'e verdiğinde evet bu fabrikasyon hatalıymış yenisini verin değiştirin diyebilsinler.


    Şimdi sen 3 sene ürünü sorunsuzca kullanmışsın garantisi de bitmiş. Garantisi bittiği içinde firmanın yada thh'in bir yaptırımı da yok. Kullanım kılavuzunda dikkat edersen kullanım ömrü kısmı var 5 sene yada 7 sene vs.


    Eğer sana firma ben buna yedek parça sağlamıyorum değiştirmiyorum da, parasını da versen değiştirmem deseydi evet o zaman thh'e verdiğinde garanti sonrası parasıyla bile hizmet alamadığın için bir ücreti dahil değişim yapılabilirdi. Ama gene de senden bir ücret çıkacaktı.


    Bu durumda yapacağın birşey yok. Hani bu sıkıntının fabrikasyon hatalı, işte üretim hatasından 3 sene sonra meydana geldiğini noter huzurunda bir elektronikçi bilirkişi ile mi ispat edeceksin ? avukat dava masrafları şu bu senelerce sürecek bir işe mi girişeceksin ? malesef çaren yok.


    LCD televizyonlarda genelde backlight dediğimiz arka aydınlatma kısmı ölür gölgeli çıkar bir kısım aydınlanmaz vs. kiminde senin dediğin gibi çizgiler olabilir bu da lcd panelin flex bağlantı cof dediğimiz kabloların zamanla oksitlenmesinden olabiliyor. Mesela televizyonları asla ıslak bezle silmemek lazım. Bulunduğu ortam nemli olmayacak. Atıyorum banyonun dibindeki oda ? veya mutfakta kullanmamak lazım. Çünkü o nem televizyona gidiyor televizyonun ekranın içini bozuyor geri de dönüşü olmuyor. Kimileri ucuz üretim için kötü malzeme kullanıldığından daha kolay bozuluyor. Kimi televizyonlar özellikle eski ccfl tüplü lcd televizyonlar daha dayanıklı olabiliyorlar çünkü eskiden üretim kalitesi daha iyiydi. Zamanla firmaların yüksek kar beklentisinden ve hızlı ürün yenilenmesinden güncellemesinden üretim hızı arttı ama malzeme kalitesi düştü. E bu da haliyle eskiye göre daha dayanıksız cihazlar üretilmesine sebep oluyor.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.