Şimdi Ara

Tulpar T5 - Şahane bilgisayar, üzücü monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaklaşık 1 ay kadar önce Monster Tulpar T5 15.6" almış oldum. Kısaca izlenimlerimi paylaşmak istedim.

    Öncelikle bilgisayardan genel olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim.

    İhtiyacım, temelde iş amaçlı kullanacağım, ancak oyun oynamak istediğimde de iyi performans verecek bir makine idi. Müşteri/ofis ortamına girip çıkma ihtimali olduğu için, 'ben oyun bilgisayarıyım' diye avaz avaz bağıran bir dış görünüşe sahip olmaması önemli bir kriterdi benim için. Aradığımı bu makinede buldum. Donanım ile ilgili özet yorumlarım şu şekilde;

    İşlemci: Yüksek beklentilerim yoktu mobil bir işlemciden, ancak beklediğimden iyi çıktı.

    Yüksek hafıza limiti: RAM'in 64 GB'a kadar çıkarılabiliyor olması güzel. Hatta aklımda başka bir marka/model varken, Monster'a yönelmemin temel sebebi oldu. Birden fazla VM koştururken duruma göre ciddi RAM ihtiyacı belirebiliyor.

    Hızlı disk: m.2 NVMe SSD desteklemesi, hatta direkt bu şekilde sipariş edilebilmesi büyük bir artı.

    Ekran kartı: Oyun için desktop PC tercih etsem de, özellikle son zamanlarda iş sebepli evde bulunamıyorum, oyun laptop'u farz oldu. 1050 ya da TI düşünürken şeytan dürttü, 1060'a kadar yükselttim çıtayı, pişman değilim. Desktop'taki GTX970 ile kafa kafaya gidiyor. NVidia gerçekten mobil GPU olayını çözmüş bu sene.


    Bilgisayarın kendisinden çok memnunum; ek yapabileceğim disk yuvaları, gerektikçe arttırabileceğim RAM, genel performans, çok sevindirici.

    Fakat başlıkta da gördüğünüz gibi, 'Üzücü' olarak tanımladığım bir monitöre sahip. Bunu tek ve temel sebebi, aşırı derecede ışık sızdırıyor olması. Sahip olduğum ilk LCD monitör 10 yıl öncesine, kullandığım ilk LCD monitör de çok daha eski zamanlara uzanıyor. Elimden onlarca monitör geçti, ve çok net söyleyebilirim ki, bu kadar kötü ışık sızdıran bir monitör ömrümde görmedim.

    Monitör tamamen kötü değil. Örneğin renk kalitesi, kullandığım monitörler içinde en iyilerinden biri, canlı ve parlak. G-sync desteklemesi de muazzam bir olay, ilk kez tecrübe ettim bunu, V-sync'e geri dönünce arar oluyor insan.

    Ancak, malesef ışık sızması aşırı miktarda. Çoğu zaman ya harici bir monitör kullanıyorum, ya da çalışıyor olduğum için fark edilmiyor. Nadiren de olsa direkt bu ekran üzerinden dizi/film izlemek, veya karanlık oyunlar oynamak gibi işlere kalkıştığımda ise gözlerim kanıyor malesef. Ekranın farklı noktalarından, berbat sarı ışıklar sızıyor, ve tüm tecrübeyi yerlebir ediyor. Makineyi, birincil oyun/multimedya cihazı olarak almış olsaydım, harici bir monitörüm de olmasaydı, ikinci gününde iade ederdim.

    Evdeki monitörlerle yanyana koyup karanlıkta fotoğraflarını çektim, aşağıdaki linkte bulabilirsiniz, ek olarak da yüklüyorum.

    Tulpar T5 - Şahane bilgisayar, üzücü monitörhttps://www.dropbox.com/s/mg90v72iwagl010/IsikSizmasi.jpg?dl=0

    Son olarak şöyle diyebilirim ki; eğer kullanım amacınız benimkilerle örtüşüyor ise, ekran kalitesini zaten büyük oranda gözardı edebilirsiniz, ben de cihazın genel donanımından son derece mutlu olduğum için öyle yaptım. Ancak ihtiyaçlarınız ve kullanım şekliniz farklı ise (birincil bilgisayarınız bu olacaksa, harici monitör kullanmayacaksanız vs) iki kere düşünmenizi öneririm. Sonuçta insan bu fiyata bir cihaz alırken belli beklentiler içine giriyor, sonrasında üzülmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 1 Mayıs 2017; 23:28:20 >







  • Merhaba Tarık,

    Özel mesaj yolladım sana, teknik servis elemanlarımızla beraber de baktık yollamış olduğun görsele, eğer GSM numaranı iletebilirsen çözüm bulmaya çalışalım :)
  • Merhaba,

    Öncelikle yanıtınız için teşekkürler.

    Geçtiğimiz Cumartesi günü, bilgisayarı teknik servise bıraktım. Ofisteki arkadaşlar da sağolsunlar, gün içinde monitör üzerinde çalışarak ışık sızmasını gidermeye gayret ettiler. Dikkatli bakınca sol alt tarafta biraz iyileşme oldu, sağ üst taraf da sanki biraz daha artmış. Genel olarak önceki halinden biraz daha iyi (en azından daha homojen bi dağılım var) ancak ışık sızması problemi hala varlığını ciddi bir şekilde sürdürüyor.

    Önce (üstte), sonra (altta)
    https://www.dropbox.com/s/uy853fgzrp2q3oz/IsikSizmasi_MudahaleSonrasi.jpg?dl=0

    Tulpar T5 - Şahane bilgisayar, üzücü monitör

    Bu hali ile, önceki yorumumda bir değişiklik olmadı. Eğer makineyi tek bilgisayar olarak düşünüyor, harici monitör de kullanmayacaksanız, kişisel görüşüm piyasadaki alternatifleri tekrar incelemeniz. Ancak kullanım şekliniz benimkine benziyor ise iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum. Teknik servis ile de tanışmış oldum böylelikle, ileride bir sıkıntı yaşarsam karşımda muhatap bulabileceğimi, yardım alabileceğimi gördüm. Güzel bir şey bu. Çoğu yerin uyguladığı, 'Faturayı kestik, artık senin problemin' yaklaşımından uzaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Driant -- 8 Mayıs 2017; 22:15:27 >




  • aynı modele sahibim ve aynı sorundan bende muzdaripim. bilgisayardan oldukça memnunum gerek oyunlardaki performansı olsun, gerekse grafiksel işlerde (photoshop corel painter vb.) hiç bir sıkıntı çekmiyorum ve sizinde söylediğiniz gibi, ekran renkleri gerçekten iyi. ama bu ışık sızması olayı ise insanı çıldırtacak cinsten. Monster'lada çok tartıştık bu konuyu, ekranı değişti 2-3 kere servise git gel yaptım fakat pek olumlu bir sonuç olmadı. çok az bir değişim oldu. servistekiler ellerinden geleni yaptıklarını istersem ürünü iade edebileceğimi söylediler. bende evde olduğum sürece harici bir monitor kullanmayı düşündüğüm için ve ayrıca aynı fiyata aynı özelliklerde başka bir notebook bulamadığım için iade etmedim. Çok pişmanda değilim açıkçası. sızmanın hissiyatını biraz olsun azaltmak için nvidia ekran ayarlarından kontrastı arttırmak zorunda kalıyorum yoksa öbür türlü hiç çekilebilir değil. Geceleri özellikle film izlerken rahatsız ediyor. Keşke bu kadar iyi bir sisteme yakışan bir monitor kullanılsaymış...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.