Şimdi Ara

Tüm Hyundai, Kia ve Genesis modelleri 2025 itibarıyla OTA güncelleme desteği alacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm Hyundai, Kia ve Genesis modelleri 2025 itibarıyla OTA güncelleme desteği alacak
    Hyundai Motor Group, çatısı altındaki Kia ve Genesis markaları da dahil olmak üzere 2025 itibarıyla sadece Software Defined Vehicles, yani Yazılım Tanımlı Araçlar üreteceğini duyurdu. Koreli otomotiv devi, bu hedef doğrultusunda 12.6 milyar dolar yatırım yapacak.



    Bu kapsamda tüm Hyundai, Kia ve Genesis modelleri 2025 yılına kadar OTA (over-the-air), yani şebeke üzerinden güncelleme desteğine sahip olacak. Bunun için gerekli donanım ve yazılımla üretilen araçların performans, güvenlik ve bağlanabilirlik gibi alanlardaki güncellemeler için servise gitmesi gerekmeyecek.



    Söz konusu güncellemeler uzaktan, şebeke üzerinden yapılacak. Şirket aslında bunun temellerini 2021 yılında attı fakat tüm markalara ve araçlara yayılması 2025 yılını bulacak.



    Ayrıca Bkz.TOGG ve Paycell'den iş birliği: Seyir halinde bile TOGG Cüzdan ile ödeme yapılabilecek



    Hyundai'nin yazılım odaklı ürünler ortaya koymasıyla birlikte "feature-on-demand" yani isteğe bağlı özellikler de önem kazanacak. Kısaca FoD olarak adlandırılan bu sistemi bazı lüks markalarda görmeye başladık. Müşteriler, güvenlik, bağlanabilirlik ve eğlence gibi alanlarda diledikleri özelliklere aracı satın aldıktan sonra bile doğrudan satın alma veya abonelik şeklinde sahip olabilecek. Örneğin, otonom sürüş sisteminin aylık abonelikle kullanılabilmesi gibi...



    Tüm Hyundai, Kia ve Genesis modelleri 2025 itibarıyla OTA güncelleme desteği alacak
    Hyundai'nin planları arasında eM ve eS adı verilen iki yeni elektrikli araç platformu da var. Hyundai, Kia ve Genesis marka elektrikli araçlarda kullanılması planlanan bu platformlardan ilki tüm sınıflardaki elektrikli araçlara uyan modüler bir yapıya sahip olacak. Günümüzdeki elektrikli araçlara kıyasla yüzde 50 oranında daha fazla sürüş menziline olanak sağlayacağı belirtilen eM platformu aynı zamanda seviye 3 ve üzerin otonom sürüş teknolojilerini de destekleyecek.



    eS platformu ise daha çok lojistik, dağıtım ve araç paylaşımı gibi profesyonel hizmetlerde kullanılacak araçlar için modüler bir altyapı olarak geliştirilecek. Tüm elektrikli araçlarda bu iki platformun standart hale getirilmesi ile maliyetlerin ve araç geliştirme sürecinin azaltılabileceği belirtiliyor.



    Koreli üretici, platformun yanı sıra Connected Car Operating System (ccOS, Bağlantılı Araç İşletim Sistemi) adını verdiği bir sistem de geliştirecek. Söz konusu sistemin detayları henüz belli değil ancak işlem gücünün fazlasıyla yüksek olacağı belirtiliyor. Hyundai bu sistemi son nesil yonga setine entegre etmek üzere Nvidia ile çalışıyor. Bu sistem yakında seviye 3 otonom sürüş sistemine sahip araçlar görmemizi sağlayacak. 




    Kaynak:https://www.engadget.com/hyuundai-software-defined-evs-ota-capable-093135789.html







  • Tabi Türkiye'de BTK kararı yüzünden OTA güncellemeleri hala kapalı. Açılacağını da hiç zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 12 Ekim 2022; 15:44:05 >
  • Biraz geç kalmadılar mı. BMW 4 milyon aracı kablosuz güncelliyor şuan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 12 Ekim 2022; 18:8:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede OTA vergisi çıkarırlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightbringer kullanıcısına yanıt
    OTA çalıştı da vergisi kaldı :) BTK sağolsun, arabaların internet destekli hiçbir özelliği kullanılamıyor.

  • nightbringer kullanıcısına yanıt

    OTA moka vergi alıyolar zaten

  • BTK Hatalı ve Haksızdır.
    Bmw de connected drive yıllardır gereksiz bir inat yüzünden çalışmıyor.Kullandığımız tüm cihazlar her saniye yurtdışı serverlarına data yollarken araba yollasa ne olur yollamasa ne olur.
    Btk üreticelere data merkezini Türkiye'de kurmalarını zorunlu kılıyor.Üreticilerde teknik olarak sadece bir ülke için yapamayacaklarını söylüyor.Olan kullanıcı parasını ödediği sahip olduğu teknolojiyi bürokrasi yüzünden kullanaıyor.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararı uyarınca araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân sağlayan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların ülkemizde mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş̧ işletmecilerden temin edilmesi veya söz konusu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması, ayrıca kullanılacak sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. Bu kapsamda sunulan bu hizmetlerin durdurulması zorunluluğu doğmuştur.


    BMW ConnectedDrive katma değerli hizmetlerimizin satışları 26.06.2019 tarihi itibarıyla sonlandırılmıştır. BTK kararında öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi, kapsamlı teknik çalışmalarının yapılmasını gerektirdiği için; BMW ConnectedDrive Genel Hizmet Şart ve Koşulları kapsamında zorunlu olarak tüm ConnectedDrive hizmetlerimiz 30.06.2019 tarihi itibarıyla sonlandırılacaktır.


    Bağlayıcı yasal değişiklikler nedeniyle oluşan bu zorunlu uygulamayla ilgili göstermiş olduğunuz anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Tüm sorularınız için BMW İletişim Merkezi hattı 0850 252 10 10’dan bizimle iletişime geçebilir veya aşağıdaki Sıkça Sorulan Sorular bölümünü inceleyebilirsiniz.


    şeklinde açıklama yapılmış...


    biz adamlardan bilgi paylaşımı istemişiz, şeffaflık istemişiz...

    Avrupa tek kıta ve çalışıyor, Amerika keza öyle ve amerika'da araçlar amerikan'ın altyapısı ve izin verilen kurgu ile çalışıyor.

    herhangi bir olay veya case'de veri paylaşmak eyaletlerin tamamında zorunlu ! Sıkı ise BMW Koca Amerikan yasasını karşısına alsın...ki en büyük pazarı ... !


    bize neden farklı muamele yapılıyor ?


    bu sadece BMW kanadı için değil, diğer markalarda aynı şekilde... içinde gömülü DEU sim kartlar var ve şeffaf olup bu veriyi paylaşacaksın...

    baktığın zaman ulusal güvenlik sorunu...ürünü satıyorsan...sunucunu buraya getireceksin...buraya müsade edeceksin...


    Paypal elini eteğini çekti...Google paşa paşa geldi...gibi


    Yıllarca araçlarda ilk çıktığında Navigasyon çalışmadı? buda benzer bir durum mesela

    2012 yılına ait bir bilgi ile açıklayayım;


    hatta bir çok sistemde gömülü gelen navigasyon sistemi çalışmadı... NAV tuşuna basıyorsun Not Found !

    bu hizmeti ek bandrolü ödenmiş SD kartla sağlamaya çalıştılar hemde astronomik ücretlere... bir müşteri aracına 3500€ fiyatına aktif edilmişti navigasyon

    astronomik rakamlardı....


    sebebi politik KIBRIS tek parça olarak gösterilmes ! KKTC tanınmadı navi alt yapısında ... ve BANLANDILAR...


    baktığın zaman ülke yaptırımlar ve zorlamalarla karşı karşıya kalıyor... Google Auto.. AndroidAuto ve Carplay sonrası şuan bu sorunlar eskide kaldı ama...amalarımız bitmez...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.