Şimdi Ara

Vodafone Hediye paylaşım sayfası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
5
Favori
10.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    Bende de aynısı oldu
  • Ya hadi anladık İstinyede çalımşa var benim bılınduğum ilde ne var da çekmiyo hiç mi çekmez hiç mi instaya gönderi atcam Allah canını alıyo bir dünya net gidiyo hala gönderi yüklenmiyor pes yani lanet gelsin taahhüt bitsin çatıya fırlatcam

  • Tşkler gangi
  • Bende birşeyler ters gitti deyip mesaj falan gelmiyor
  • Serciey kullanıcısına yanıt
    Telekom şirketleri malzemelerini Türk Lirası ile mi satın alıyor?
  • Şuyo Derler Adıma kullanıcısına yanıt

    bu ne saçma bi yaklaşımdır..paraya ihtiyacım var kardeş birisi bana açıkta duran bir cüzdan haber verse gidip alayım mı bana iyilik için söylemiş sonuçta..


    bu düpedüz dolandırıcılıktır hilekarlıktır..başkasının malını haksız yere almaktır..o seni kazıklıyor, fazla para alıyor bunlar yaptığınız işlemi masum hale getirmez..


    Prensiplerimiz,muhafaza ettiğimiz değerlerimiz 5 gb internete feda etmeyecek kadar kıymetli diye düşünüyorum..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Telekom şirketleri malzemelerini Türk Lirası ile mi satın alıyor?

    İnternet Aşım Paketi - 500 MB/50,79 TL


    500mb internetin birim maliyeti nedir operatöre?

  • Geçen gün almıştım ama şimdi tekrar alamadım. Haram zıkkım olsun inşallah.

  • Serciey kullanıcısına yanıt
    Telekom sektöründe birim maliyet hesabı biraz karışık. Çünkü ürettiğiniz bir ürün olmadığı için sunduğunuz hizmetin maliyetle doğrusal bir ilişkisi yok ancak eğrisel bir ilişkisi var. Yine de telco'lar için en önemli veri ARPU'dur yani abone başına gelir.

    Yani operatör için size 500MB vermekle, 5TB vermek arasında data maliyeti arasında çok da bir fark yok, en fazla arabağlantı giderleri artar bir miktar. Ancak şaşıracaksınız, operatör müşterilerine nasılsa kayda değer maliyet farkı yok diyerek bol kese GB'ları dağıtırsa maliyetleri çok artar Nasıl oluyor bu? Madem birim bir maliyeti yok bu isin, neden bol bol GB verince maliyet artıyor? Çünkü elinde bol data hakkı bulunan aboneler aynı zaman yüksek trafik oluşturuyor. Yüksek trafik de daha fazla yatırım ihtiyacına ve network giderlerine sebep oluyor. Bu sebeple maliyet muhasebesi yapmaktansa ARPU'ya odaklanmak çok daha önemli. Neticede doğrusal ilişki bulunmayan bu karışıklıkta bir aboneden elde edeceğiniz ortalama geliri ve yapmanız gereken yaklaşık yatırım maliyetini bilirseniz işi yürütebilirsiniz. Bu yüzden 1GB'lık tarifeyi 50TL'ye satıp 20GB'lık tarifeyi 200 TL'ye sattığınızda 50TL'ye sattığınız aboneden daha yüksek kara sahip bir iş yapmış olmuyorsunuz. 20GB'tı 200TL'ye sattığınız abone size daha fazla kar getiriyor.

    Mesela geçen hafta Birleşik Krallıkta faaliyet gösteren EE'nin tarifelerine baktım. Adam 5-6GB'lık tarifeyi 25-30 GBP'ye satıyor ancak sınırsız data içeren tarife 43 GBP. Neden? Çünkü ana odak ortalama geliri, yani aboneden tahsil edilen bedeli büyütmek. Ne kadar içerik sattığınız yüksek trafiğe sebep olmadıkça pek önemli değil.


    Şimdi işin şu boyutu ortaya çıkıyor. Bir Birleşik Krallık vatandaşı 43 GBP gibi normal bir ücret ödeyerek sınırsız dataya sahip olabiliyor hatta üzerine bir o kadar ekleyip son model cep telefonlarına bile sahip olabiliyor ve muhtemelen bunu yaparken de faturalar kendisini bunaltmıyor. Ama bir Türk vatandaşını 20GB dataya ödediği 5-6 EUR terletebiliyor hele ki ortalama hane halkı büyüklüğünün yaklaşık 3.5 olduğunu düşünürsek bir evde 4 faturadan 1000 TL'ye yaklaşan maliyetler söz konusu. Bu da zaten hayat pahalılığı sebebiyle alım gücü her alanda zayıflayan vatandaşın telekom ürünlerine ayırabildiği bütçeyi oldukça daraltıyor, insanlar faturalardan bunalmaya başlıyor. Ama bunun sorumlusu telco'lar değil.

    Bakalım son yıllarca para harcadığımız şeylere, iddia ediyorum en az fiyatı atanlar telekom ürünleridir hele ki geçen seneye kadar olan verilere bakarsak vehamet artıyor.

    Üzülerek ifade edeyim, çol pahallandı diyoruz ama telekom ürünlerindeki zamlar artarak devam edecek, çünkü mevcut rakamlar artık sürdürülebilirliğin alt sınırlarında geziyor.




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Benim değindiğim konu operatörlerin aşım örneğindeki gibi fırsatçılıkları. Mesela Vodafone çoğu yerde çekmiyor ve hız yavaş. Abonelerden kazanılan paraların yatırıma harcanmadığı, hizmet olarak dönmediği aşikar vergiler gibi. Operatörlerden önce suçlanacak başkaları var elbette işin bu hale bürünmesine neden olan.

  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

    Tobi giris yapip bağlantı kontrol yayip uste bolge yazip isaretle

  • Serciey kullanıcısına yanıt

    Aşım ücretleri, ön ödemeli hatlarda paketlerin 28 güne düşürülmesi gibi detaylar etik yönden tartışılabilir. Ancak ortada bir gerçek var, Lira eridikçe telco'ların gelirleri reel olarak azalıyor, hanehalkının da alım gücü azalıyor.


    Vodafone özelinde konuşacak olursak Vodafone yatırımda Türk Telekom ve Turkcell'e kıyasla çok daha geride, ancak bunun da bir sebebi var. Vodafone, Telsim döneminden miras olarak fazlaca yükümlülük aldı. Vodafone'un başından beri kar etmesi çok zor. Vodafone'un karlı bir operasyona dönüşebilmesi için Lira'nın istikrara kavuşması ve sektör şartlarının da olumlu gelişmesi gerekli. Aslında benzer durumla TT Mobil de karşı karşıya olsa da Türk Telekom Avea'yı sürekli destekleyerek bu açığı bir şekilde dengeleyebildi, Avea'nın yükümlülüklerini dizginleyebilmek için, sermaye yapısını düzeltebilmek için Telekom hayli yüklü miktarda para harcadı geçmişten beri. Ancak Telsim ve Avea'nın karşı karışaya olduğu zorlu şartlar Turkcell için dönemin şartları sebebiyle hiç söz konusu olmadı. Vodafone'da bu finansal zorlukları LTE ihalesindeki hatalarıyla birleştirince bugünkü durumu meydana getirmiş oldu.





  • Artık direk GPS den kendi konum buluyor adres çubuğunu kaldırmışlar. Cümleten geçmiş olsun 

  • bu adamlar size iyilik yapar mı agacım nası uyanamaz adamlarsınız... fare kapanına peyniri koyuyor. atlıyorsunuz.

  • m398 M kullanıcısına yanıt

    Onunda yöntemi var  

  • labidu kullanıcısına yanıt

    Nasıl hocam

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.