Şimdi Ara

Tunçmatik 650 Lite (Şarj hakkında soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tunçmatik 650 lite ups aldım.Bilgisayı kapatırken önce ups'i kapatıp sonra fişi çekiyorum.Sormak istediğim şey sadece ups kapatsam yeterli olur mu yada ups kapalı durumdayken fişi takılı olması bir problem çıkar mı? Pcyi kapattıktan genelde 10-12 saat sonra falan açıyorum.Ups kapalı durumda bu kadar süre fişte kalsın mı?Teşekkür ederim.



  • Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın. Hocam aylaraca fişte takılı tutun bir problem olmaz ups ler 7/24 çalışacak şekilde üretilirler. Fakat evden uzun süreli ayrıldığınızda kapatıp fişten çekmeniz gerekli.

    Bilgisayarın fişini de çekmeyiniz. Anakartın üzerinde bir pil bulunur ve bu pil anakartın ayarlarının kalıcı ve saatin doğru çalışmasını sağlar. Elektrik olduğunda anakart psu dan alır gücü fakat psu nun fişi çekildiğinde anakartın üzerindeki pil enerji sağlar.
  • Peki pcyi kapattıktan sonra ups i tuşundan kapatayım mı?Işığı açık olarak mı kalsın yada tuşuna basıp kapatıyım mı? Cevap içinde teşekkür ederim.
  • ups i kapatma geregi neden duyuyorsunuz onu anlamış değilim.

    ups in açık kalmasının bir sakıncası yok
  • Kapatman gerekir gerçi sakıncası yok da. Çünkü psu ve anakartta voltaj bulunacak monitör stand - by de enerji tüketmeye devam edecek vs. vs.. Pc kapandıktan sonra ups yi de kapatsan iyi olur derim. Enerjiyi tamamen kesmek en iyisi.Fişi takılı durabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 26 Eylül 2008; 18:10:44 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Self Control

    Kapatman gerekir gerçi sakıncası yok da. Çünkü psu ve anakartta voltaj bulunacak monitör stand - by de enerji tüketmeye devam edecek vs. vs.. Pc kapandıktan sonra ups yi de kapatsan iyi olur derim. Enerjiyi tamamen kesmek en iyisi.Fişi takılı durabilir.



    Merak ettiğim buydu teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.(Self Control & krm-iks)Ups i kapatma gereği duyma sebebim modemin falan ışıkları yanmasın boşuna diye.
  • hocam mademki öyle anahtarlı bir pirz alırsınız modem, monitör, harici hdd vs o pirize kasa direk ups çıkışına bağlarsınız.

    Kasanın enerjisini kesmeyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.