Şimdi Ara

Tüplü araçların dezavantajları var mı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    Menzil olayına takılanlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım
    1950li yıllarda mıyız da istasyon bulamayacaksın. her türlü 100km içinde istasyon bulursunuz.

    simit tank kullanıyorum, 34lt ama %80ine kadar doldurulur tank 27lt. 27lt ile şehir dışı 450km gördüğüm oldu, şehir içi 325km filan oluyor. simit tankın menzili aracın tüketimine bağlı değişir. Şehir dışı yine 400km'de aşağı olacağını zannetmiyorum. 4saat kim put gibi oturup araba sürer. tuvaleti de mi gelmez acıkmaz mı

    Artık araç ecu'su ile haberleşen kaliteli kitler var, simit tank ve tampon altı dolum ağzı ile avm sıkıntısı da olmuyor. Yedek lastik yerine de ince alırsınız kaybınız en az olur. Ben aracın orijinal pompasını ve lastik tamir kitini taşıyorum 1yıldır problem olmadı, stepne yok. arıza ışığı yaktırmadıysa ve aracın lpg ile ilgili problemleri yoksa gayet iyi olur.

    Çekişte düşüş %5 belki olur ya da olmaz hissetmezsiniz bile.

    Ama bizim halka müstehak gidip 15bin TL fark vermek çok kolay dizel araba alalım. Lpg patlar, çatlar, yanar, motoru bozar, içine eder her türlü kötülüğün anasıdır, bir nevi alkol, kumar gibidir. Niye çakal ustanın işgüzar montaj ve işçiliğinden problem çıkar. ayarını yanlış yapar fakir karışıma düşer arıza ışığı yakar bozar motoru veya başka bir yerini, veya arıza ışığı yakıyor diye gidersin, lpg yaktırır diye komik bir cevap verirler. yine işgüzar halkım, taktırdım işte yeter banane der geçer bir cahilin tüpü çakmakla kontrol etmesi gibi kontrolsüz bırakır aracını. her yıl 50tl vermek zoruna gider ama hava atmak için iphone cebinden eksik olmaz. bakım yaptırmadığı için filtreler tıkanır, pislik alır motor yine bozulur veya eskiyen hortumlar gaz kaçırır, küçük gaz kaçağında yangın çıkarır.

    benim aracımın lpg'si 4yıllık ve her yıl lpg bakımına girmş, ben de sokuyorum düzenli olarak. filtreleri ve kaçak kontrolünü sürekli yaptırıyorum. geçen regülatörde bir hortum ucundan esner gibi olmuş baktırdım, çok az gaz kaçağı vardı, lastik hortum sonuçta zamanlar eskir, ucunu kesip metal ek yaparak düzelttiler. kaçak maçak kalmadı. yıllık bakımda bunu ücretsiz yapıverdiler. 50tl vermek zor gelir bizim halka ama 15bin tl dizel farkı vermek zor gelmez.

    2 defa lpg li aracım oldu şimdi dizel araca biniyorum.. Sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim.

    Kusura bakmayın ama kimse bana sanayideki ilkokul mezunu ustanın ve yanındaki çırağının aracıma takacağı bir kitin süper olacağını dizelden bile iyi olacağını anlatmasın.. Saçmalık çünkü..

    Menzil olayına takılanlar neyin kafasını yaşıyor söyleyeyim sana. Ankaradan İstanbula simit lpg tankli bir araçla gidip gelmen için 4 defa 38 lt lik simiti fullemen gerekir. 1 kere ankaradan çıkaren , 1 kere istanbula yaklaşırken.. Dönerkende 1 kere istanbuldan çıkarken 1 kere ankaraya yaklaşırken. Ama 60 lt depolu dizel bir araçla 1 depoyla gider gelirsin. Benzinlikçilerle ahbap olmak zorunda kalmazsın. Lpg alıyorum lt si 2 lira bilmem kaç kuruştan diye sevinirken Keriz gibi her ay 100 liraya litresi 5 tl benzin alma durumu var birde oda ayrı mevzu..

    Gaz kokar,bagajda yer işgal eder,dolum ağzı bozulur,şamandırası bozulur,benzin pompasını bozar (bizzat yaşadım hemde 2 defa aracımı sabah işe gitmek için çalıştıramadım,bikeresinde de kız arkadaşımlayken çalışmadı iki defa çekici çağırdım.. yazın sıcağında çekici bekledur ki gelsin otelin önünden seni alsın çekicinin üstünde sanayi sanayi gez... rezilliğin daniskasıdır lpg) , aracın ömründen yer (Kimse aracın ömründen yemez falan demesin sabaha kadar tartışırım burada lpg aracın ömründen yer. bu kadar net), performansı etkiler, 100 km de 1-1.5 lt fazla yakarsın. Kapalı otoparka giremezsin. (özellikle istanbulda hiç bir avm almaz lpg li aracı.. ankardaki avmlerin yarısı yine almaz.. ayrıca kendi işyerimin ortak kullanımı olan kapalı garajada lpg li aracımla giremiyordum).. He bir de taktırırken gider 2 ila 4 bin tl arasında rakamlar ödersiniz..


    Kimse burada gelipde lpg yi savunmasın. O kadar otomobil firması deli gibi arge yapmış dizel araba üretmiş az yakıt isteyen için, bi biz akıllıyız ya sanayiye gider hemen bi İTALYAN LPG kiti taktırırırz... 30% tasarruf için arabamın her bi tarafını deldirtirim , manifoldunu delik deşik ettiririm.. Birde yukarıda yazdığım bütün koşullara katlanırım diyen varsa buyursun taktırsın veya lpg li bir araç alsın..

    Lpg taktırmanın tek kabul edilebilir ve mantıklı seçeneği vardır.. Hiç vazgeçemeyeceğiniz iyi bir aracınız vardır misal bmw 5.40 gibi veya mercedes s500 gibi falan böyle baba bi arabanız vardır gezmek istersiniz aracınızla satmak istemezsiniz ozaman takılır en iyi kit. Ama gidipde 20-30-40 bin tl lik arabaya lpg taktırmaya uğraşılmaz.. Dizel araba alamıyorsam giderim 0.9,1.0, 1.2 turbo benziinli araba alırım lpg yine taktırmam.

    Bu arada söylemeden edemicem.. Aracım 308 1.6 hdi. 120 bin kilometrede , üstünde 225/45/17 lastikler var ve aracımın boş ağırlığı 1400 kiloya yakın. Güzergah antalya-alanya arası.. araçta 3 kişi ve klima açık.

    Km de 13 kr ye takabul eder.. aynı segmentte km de 13kr yakabilen bir lpg kullanıcısı varsa buyursun


    https://store.donanimhaber.com/a3/5b/a0/a35ba0b9f5ff748c05c15844eb955697.jpg

    Neredeyse 2 cumleden birisi kimse gelip bana onu savunmasın, kimse gelip bana onu anlatmasın, kimse gelip
    ...


    Alıntıları Göster
    1- Bu 3.2 lik ortalamayı dediğin gibi 150 nin altına düşmeden mi yaptın?

    2-Lpg li araçlarda benzin pompasının benzin pompasının boş kalmasından ötürü yandığını hiç mi duymadın) (hem de iki kere)

    3-Lpg li taksiler mevcut. Onlar yaşıyorlarda zevk için mi katlanıyor dediğin arızalara yoksa bu arızalarla karşılaşmıyorlar mı?

    4-Lpg nın aktif olarak fabrika çıkışı araçlarda kullanıldığı birçok ülke var. Üstelik bazılarında sırf temiz yakıt olduğu için. Onlarda mı bilmiyor söylediklerini?

    5-Sanki insanlara dizel,lpgli benzinli olan orada istediğini seç diyorlarda insanlar lpgli yi seçiyormuş gibi konuşuyorsun. Neden bu şekilde anladın?

    6-Zekanı 1 den 10 a kadar bir sayıyla değerlendirirsen kaç verirsin?

    Duratec arkadasa sorulur.

    Konu sahibi için 40 bine astra mükemmel bir araç. Baz donanım b segmenti fiyatına oldukça donanımlı ve kaliteli bir c segmentine binmek (indirimdeki 308 dışında) mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARES007 -- 22 Temmuz 2014; 13:04:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele

    Ilk mesajinda bilginin olmadigini ispatladigin gibi bu msg da da beynin olup olmadigi konusunda ciddi suphelerim olustu.

    Msg ini oku? Honda icin genelleme yapmissin bende sana Eco modelinin boyle olmadigini yazdim. Onceki modeller de durum nedir bilmiyorum. Yalniz bildigim 2001 model bir honda var 264.000 km de ve halen tıkır tıkır gidiyor.

    Marka ne olursa olsun motor uyumlu olduktan sonra ve uzman kisiler yaptikdan sonra Lpg nin sıkıntısı yok. Senin bahsettigin lpg sorunlu araclar genelde APACI takiminin kullandigi merdiven alti yapilmis genelde kus serisine ait araclarin birakmis oldugu kötü intibag dir.

    Tekrar ediyorum; Uygun motor ve uzman kisi ve kurumlarin yaptigi sonra yine çarpıtma

    Seninle muhatap olmuyorum. Yaşam tarzı olarak terbiyesizliği seçmişsin. Admin abilere şikayet ediyorum. Ben ne seni aşağılıyorum, ne sana hakaret ediyorum. Forum kültüründen, genel ahlaktan yoksun olduğun izlenimine katılıyorum. O yüzden Hondaymış, Toyotaymış, LPG imiş konularına girmeden daha temel ve derin bir problem olduğunu görüyorum sende. Herşey toz pembe. Evet evet Honda muhteşem. LPG ile süper uyar. Yürü koçum kim tutar seni diyor ve seni İzmir marşı ile uğuruluyorum. Muhatap almaya değmez.


    Neyse, biz aciz orta sınıfın bindiği araçlar işte Honda, Toyota, Subaru, Opel, Reno, Pug, Chevy, Ford, Volvo, BMW, Merco, VW, Audi, Skoda, Seat, Fiat, Alfa, Lancia ve aklıma gelmeyen bilimum marka... Hiçbiri aynı sınıfta birbirinden çok farklı değildir. Hepsi de aslen dandik araçlardır. Bir dandik araç için birinin diğerine hakaret etmesini de anlamayacağım. Al hepsi senin olsun evladım. Kralsın koçum. Seni kesseler acımaz.

    Neticede bir boktan arabadır. Bugün var, yarın yok. Ertesi gün jilet olmuş. Hondaya laf ettiğim yok birşey yok. Bu dayı niye efelendi bilmiyorum. Ancak bil kardeşim. Sen de biliyorsun, Japon araçları hassas LPG'ye. Bende var oradan biliyorum. Çokça da Honda gördüm LPG'li. Konuya geri dönecek olur isek, ikinci el LPG'li araç almak risktir kuzum. Küfretsen de risktir. Nerede takıldığına bakmak lazım. Yetkili servis ve BRC diye de güvenmemek lazım. 90.000'de su koyan 2007 Honda hacı cıvcıv gördüm ben gözlerimle. BRC kitli idi. İkinci el araba alırken sahibinin nasıl baktığını da bilemezsin. LPG'de problem bunlar. İstersen suratıma tükür, gerçekler bu kardeşim.

    Doğarken ağladı insan, bu son olsun bu son sevgili Cemele. Bütün Dünya buna inansa, hayat bayram olsa Cemele. Ama işte biz büyüdük ve kirlendi dünya Cemele. Gaydırıgubbak Cemele, nasıl nasıl edelim şimdi biz bu işi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Temmuz 2014; 15:50:51 >




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Forum bilgi paylasimina dair kurulmussa yanlis bigi paylasan sensin.
    Honda diye genelle me yapmissin. Bu honda olmaz baska bir marka da olsa yaptigin yanlis bir sey varsa yine uyarirdim.

    Sonra zaten yaptigin yanlis sonrasi ozur dilemissin. Yookk efendim 29 yasinda terbiye vaazi dinliyecekmisim yok su bu yazan da sensin.

    Tepki gosterdigim de zoruna gidiyor.

    Özür diledigini gördüm Ok sorun yok. Bir noktayi atlamissin.

    Not: Admin abilerine sikayet edebilirsin onlarda bana ceza verebilirler sıkıntı yok. Yalniz ikimizin arasında ki msg lari tekrar oku.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Benim aracim Honda diye savunmuyorum. Aslinda cok da memnun olmadigim nokta var ama Lpg ile alakali degil simdilik.

    Yine soyluyorum sana tepkim Honda icin genelleme yapmandi. Sonra özürlerini gördüm, Beyin ile alakali msg i sildim ama sen çalılarin arasindan ne yazacagim diye beni izliyormussun.

    Ikinci el arac alacak olsam Max 4 yasinda 40.000km de olur. Ben Honda Civic Eco aldim. Dedigim gibi Honda soyledir boyledir demiyorum. Memnun olmadigim bir cok nokta oluyor. Lpg ise su an en cok memnun oldugum noktasi onceki aracim benzin icer kafayi bulurdu(Golf4 1.6)

    LPG li arac alacak olursan belirttigin gibi benzinli alir benim kanka Ankara Lpg ci ona taktiririm hem cok ucuza takar hem de bisey olursa kırarim kafasini.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele

    Forum bilgi paylasimina dair kurulmussa yanlis bigi paylasan sensin.
    Honda diye genelle me yapmissin. Bu honda olmaz baska bir marka da olsa yaptigin yanlis bir sey varsa yine uyarirdim.

    Sonra zaten yaptigin yanlis sonrasi ozur dilemissin. Yookk efendim 29 yasinda terbiye vaazi dinliyecekmisim yok su bu yazan da sensin.

    Tepki gosterdigim de zoruna gidiyor.

    Özür diledigini gördüm Ok sorun yok. Bir noktayi atlamissin.

    Not: Admin abilerine sikayet edebilirsin onlarda bana ceza verebilirler sıkıntı yok. Yalniz ikimizin arasında ki msg lari tekrar oku.



    Sen de tekrar oku. Önce bir laf ediyorum. ECO'yu atlıyorum. Neticede bir insan evladının Honda'da LPG risklidir dediğimde ECO dahil konuştuğumu düşünebileceğini düşünmedim. Neticede ECO'nun mantığı zaten LPG takabilmek. Yoksa ECO ECO değil ki, normal modelden %5 daha çok yakıyor.

    Sonra sen bir kamyon laf edince, ECO'yu atladığımı söylüyorum.

    Ancak çok ciddi üslup problemin var.


    Kalan Honda modelleri için riskin devam ettiği de bir gerçek.

    Geçmişte bu modellere de Honda yetkili servisinin BRC yapıştırdığı da bir gerçek. (En azından Ankara'daki öyle idi)

    Gene geliyor LPG konusunda fasülyenin zart dediği yere. LPG'yi kimin monte ettiği çok önemli. Marka da önemli. Vtec araçta oldukça önemli. O yüzden LPG'li bir Honda alırken LPG'yi kim takmış, marka ne çok önemli.


    Şimdi sakin ol şampiyon. Bende bana da sana da yetecek kadar beyin var. Sende de var. Beyin dediğinin %70'i yağ zaten. Mesele kullanabilmekte. Sokuşturduğun laflardan görüyorum ki sen de kullanabiliyorsun. Ama yanlış yere kullanıyorsun. Hayır kullanma demiyorum. Hobi olarak gene kullan da millete hakaret etme. Üzülürsün.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele

    Benim aracim Honda diye savunmuyorum. Aslinda cok da memnun olmadigim nokta var ama Lpg ile alakali degil simdilik.

    Yine soyluyorum sana tepkim Honda icin genelleme yapmandi. Sonra özürlerini gördüm, Beyin ile alakali msg i sildim ama sen çalılarin arasindan ne yazacagim diye beni izliyormussun.

    Ikinci el arac alacak olsam Max 4 yasinda 40.000km de olur. Ben Honda Civic Eco aldim. Dedigim gibi Honda soyledir boyledir demiyorum. Memnun olmadigim bir cok nokta oluyor. Lpg ise su an en cok memnun oldugum noktasi onceki aracim benzin icer kafayi bulurdu(Golf4 1.6)

    LPG li arac alacak olursan belirttigin gibi benzinli alir benim kanka Ankara Lpg ci ona taktiririm hem cok ucuza takar hem de bisey olursa kırarim kafasini.

    Şimdi o zaman arkadaşım, konunun başlığına bak. Arkadaş ikinci el LPG'li araç soruyor. Ben de yazdığımı arkadaşa yazıyorum. İkinci elde sen de LPG'li araç almayacaksan ne bıdırtı yapıyorsun? Aynı şeyden bahsediyoruz. Ben de senin dediğini diyorum. Atladığım tek konu ECO olmuş. Onu da düzelttim zaten. Gereksiz çıkışlar yapma. "ECO'yu atladın" dersin. "Haklısın abi ya onu atlamışız" derim olay biter. Onun dışında hatalı söylediğim birşey gördün mü?




  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Peki Hüso kardes,

    Eco yu atlamissin duzeltme ve özür bekliyorum.
  • @cemele

    Kusura bakma cemele kardeş. ECO'yu atlamışız. Orjinal mesaja ECO ile ilgili bir editleme yaptım. Teşekkür ederim.

    İşte budur ya. Mesele tatlıya bağlandığı için ve daha bağlanmadan mesajlarından hakaretamiz kısımları törpülediğin için şikayeti geri çekmiştim. Şimdi not da ekledim. "Konu tatlıya bağlandı, ilgili kısımlar silindi" dedim."Bilgilendirmek isterim.
  • şimdiye kadar 1 kere aracıma lpg taktırdım.. Çok yol yaptığım bir dönemdi, üç ay sonra gaz sızdırmaya başladı... 2 günde nerden sızdırdığını bulamadı takan firma.... Sistemi komple garantiden değiştirdiler. O stres bana yetti, satıp dizel araç aldım... Zaten güvenlik sebebiyle mesafeliydim tamamen soğudum lpg den... Araçların üzerinde zaten bir adet yakıt deposu var.. benzinli de dizel de olsa bu bir risktir. Üretici firmalar bunu bildikleri için dünyanın ar-ge'sini yapıp yakıt kesici elektrik kesici sistemler geliştiriyor... Biz bir de lpg takıp riski iki katına çıkarıyoruz... Avrupa'da lpg kullanımı yok denecek kadar azdır... 0rada cng kullanırlar, doğal gaz daha güvenli, daha ekonomik ve sağlıklıdır. Her markada fabrika çıkışı cng li araçlar vardır... Çevreci olduğu için vergileri düşüktür...C sınıf bir araç için, Türkiye deki doğalgaz fiyatıyla hesaplarsak km de 10 kuruş gibi bir tüketim vardır. Türkiye'de devlet politikası olarak insanlar lpg ye mahkum ediliyor....




  • Duzgun yapilmamis bir montaj sizi arabanizan sogutup hayata kusturebilir.onun disinda dezavantaji yok.birde benzine gre yakit avantaji oldugundan daha cok km yaparsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 2.0 Honda Accort LpG li aracım var. Performansta hiç azalma yok. Prins LPG kiti var. LPG de en önemli olan kit'dir. Yakıt olarak yazın klima full açık km de 30 kr yakıyor. Memnunum sıkıntı yok. Diğer araçları bilemem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    @cemele

    Kusura bakma cemele kardeş. ECO'yu atlamışız. Orjinal mesaja ECO ile ilgili bir editleme yaptım. Teşekkür ederim.

    İşte budur ya. Mesele tatlıya bağlandığı için ve daha bağlanmadan mesajlarından hakaretamiz kısımları törpülediğin için şikayeti geri çekmiştim. Şimdi not da ekledim. "Konu tatlıya bağlandı, ilgili kısımlar silindi" dedim."Bilgilendirmek isterim.

    Rica ederim hüseyin.
    Hata yapmak insanlara özgü bir event.
    özrünü kabul ediyorum. Forumun amacı bu olsa gerek sayemizde doğruyu öğrendin. Honda Civic Eco lar fabrikada lpg ye uyumlu geliyor ve istemen durumunda BRC kiti 2 A Mühendislikte takılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hfguler

    şimdiye kadar 1 kere aracıma lpg taktırdım.. Çok yol yaptığım bir dönemdi, üç ay sonra gaz sızdırmaya başladı... 2 günde nerden sızdırdığını bulamadı takan firma.... Sistemi komple garantiden değiştirdiler. O stres bana yetti, satıp dizel araç aldım... Zaten güvenlik sebebiyle mesafeliydim tamamen soğudum lpg den... Araçların üzerinde zaten bir adet yakıt deposu var.. benzinli de dizel de olsa bu bir risktir. Üretici firmalar bunu bildikleri için dünyanın ar-ge'sini yapıp yakıt kesici elektrik kesici sistemler geliştiriyor... Biz bir de lpg takıp riski iki katına çıkarıyoruz... Avrupa'da lpg kullanımı yok denecek kadar azdır... 0rada cng kullanırlar, doğal gaz daha güvenli, daha ekonomik ve sağlıklıdır. Her markada fabrika çıkışı cng li araçlar vardır... Çevreci olduğu için vergileri düşüktür...C sınıf bir araç için, Türkiye deki doğalgaz fiyatıyla hesaplarsak km de 10 kuruş gibi bir tüketim vardır. Türkiye'de devlet politikası olarak insanlar lpg ye mahkum ediliyor....

    Geçmişolsun.
    Yazınız i okuduktan sonra önceleri lpg den korkan biri olarak tekrar düşündüm.
    Gerçekten soruyorum cevabınız önemli.
    Ülkemizde o kadar merdiven altı lpg sistemi Araç varken, lpg nin neden olduğu kaza oranı yada kaza sonrası lpg nin sebeb olduğu facia boyutunda kaza oranı nedir?
    Risk boyutunu düşünürsek ttrafiğe hiç çıkmamız gerekir. Istersen aracında en güvenli yakıt sistemi olsun bir tir gelip vurduğun da yakıt sistemi dinlemez.
    Güvenli şekilde uzmanlar tarafından yapılmış ikinci bir yakıt sisteminin oluşturacağı güvenlik riski, diğer riskler karşısında çok masum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemele
    Geçmişolsun.
    Yazınız i okuduktan sonra önceleri lpg den korkan biri olarak tekrar düşündüm.
    Gerçekten soruyorum cevabınız önemli.
    Ülkemizde o kadar merdiven altı lpg sistemi Araç varken, lpg nin neden olduğu kaza oranı yada kaza sonrası lpg nin sebeb olduğu facia boyutunda kaza oranı nedir?
    Risk boyutunu düşünürsek ttrafiğe hiç çıkmamız gerekir. Istersen aracında en güvenli yakıt sistemi olsun bir tir gelip vurduğun da yakıt sistemi dinlemez.
    Güvenli şekilde uzmanlar tarafından yapılmış ikinci bir yakıt sisteminin oluşturacağı güvenlik riski, diğer riskler karşısında çok masum.

    Çok güzel bir soru, tebrik ediyorum.

    Bu olay bir şehir efsanesi sadece. Evet geçmişte 2-3 de olsa LPG'den yanan araçlar oldu ama dikkatli baktınız mı bilmiyorum, tümü 15-20 yaşında, bakımsız, şahin-kartal gibi araçlardı. Tek bir tane yeni nesil araçta yangın, vb. duymadım. Bu yüzden de yangın riski, vb. gibi olaylara inanmıyorum.

    Bu olayı cep telefonunun ilk günler yaşadıklarına benzetiyorum. Hatırlayacaksınız eminim, cep telefonunu ilk kullanılmaya başlandığı sıralar yok frenleri kitler, yok elektronik sistemi bozar diye tüm otobüs ve arabalarda yasaktı. Aradan 3-5 yıl geçti ne oldu, o zamanlar hep savunduğum gibi bunun bir şehir efsanesi olduğu anlaşıldı artık herkes her yerde kullanıyor, hemen her yerde serbest. Burada kimse bana uçaklarda hala yasak demesin o işin arkasında ticari kaygılar var o yüzden yasak




  • Tekrar konuya dönecek olursam, LPG'li Astra bakayım dedim, subaplarda sorun olur dendi vazgeçtim, tam aradığımı buldum Cruize dedim, aynı sorun onda da varmış. Yahu adam gibi sorunsuz araç yok mu LPG'li kullanılabilecek ! %100 uyumlu Mitsubishi ASX var deniyor ama o da pahalı bir araç.

    Cruize alsam, çekiş, vb. sorunu olunca 1000 TL civarına da çelik subap taktırsam kesin çözüm olmaz mı. 2012 güzel bir Cruize buldum ama LPG'li araç kullanacağım derken her gün bir sorun yaşamak da istemiyorum.
  • hakkan H kullanıcısına yanıt
    Tanidik Lpg ci filan yokmu? Huseyin in dedigi gibi Benzinli al kendin taktır.

    Benim onceki aracim 2004 Model Golf dü. 1.6 Motor, 8 VALF di. Hitler motoru diye bahsediliyor.

    Denk gelebilirsen Golf alip lpg yi kendin taktir. Benzin le binilmez, bir ara deposu delik diye dusunmeye baslamistim. Ben onu sattiktan sonra 0 km Civic Eco aldim.

    Arakadas 2005 Civic aldi Lpg. Bence Honda-Toyota-VW gibi markalardan lpg ile tam uyumlu atmosforik motorlar olan araclardan birini al. Bu taraz Lpg arac kullanan bir cok kisi var hic de sikayet duymuyorum cillop gibi biniyorlar.

    Birde cok fazla takma. 0- km arac da alsan bir sekilde masraf oluyor. Hic bir sey olmasa bile aksessuar masrafi cikiyor ben gecen tamponu yardim degisti.

    Kafana uygun araba cikmissa fiyati uygun sa al ve sür. Arac alinca hersey bitiyor evde yiyip icen bir boğaz daha oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    Menzil olayına takılanlar neyin kafasını yaşıyor anlamadım
    1950li yıllarda mıyız da istasyon bulamayacaksın. her türlü 100km içinde istasyon bulursunuz.

    simit tank kullanıyorum, 34lt ama %80ine kadar doldurulur tank 27lt. 27lt ile şehir dışı 450km gördüğüm oldu, şehir içi 325km filan oluyor. simit tankın menzili aracın tüketimine bağlı değişir. Şehir dışı yine 400km'de aşağı olacağını zannetmiyorum. 4saat kim put gibi oturup araba sürer. tuvaleti de mi gelmez acıkmaz mı

    Artık araç ecu'su ile haberleşen kaliteli kitler var, simit tank ve tampon altı dolum ağzı ile avm sıkıntısı da olmuyor. Yedek lastik yerine de ince alırsınız kaybınız en az olur. Ben aracın orijinal pompasını ve lastik tamir kitini taşıyorum 1yıldır problem olmadı, stepne yok. arıza ışığı yaktırmadıysa ve aracın lpg ile ilgili problemleri yoksa gayet iyi olur.

    Çekişte düşüş %5 belki olur ya da olmaz hissetmezsiniz bile.

    Ama bizim halka müstehak gidip 15bin TL fark vermek çok kolay dizel araba alalım. Lpg patlar, çatlar, yanar, motoru bozar, içine eder her türlü kötülüğün anasıdır, bir nevi alkol, kumar gibidir. Niye çakal ustanın işgüzar montaj ve işçiliğinden problem çıkar. ayarını yanlış yapar fakir karışıma düşer arıza ışığı yakar bozar motoru veya başka bir yerini, veya arıza ışığı yakıyor diye gidersin, lpg yaktırır diye komik bir cevap verirler. yine işgüzar halkım, taktırdım işte yeter banane der geçer bir cahilin tüpü çakmakla kontrol etmesi gibi kontrolsüz bırakır aracını. her yıl 50tl vermek zoruna gider ama hava atmak için iphone cebinden eksik olmaz. bakım yaptırmadığı için filtreler tıkanır, pislik alır motor yine bozulur veya eskiyen hortumlar gaz kaçırır, küçük gaz kaçağında yangın çıkarır.

    benim aracımın lpg'si 4yıllık ve her yıl lpg bakımına girmş, ben de sokuyorum düzenli olarak. filtreleri ve kaçak kontrolünü sürekli yaptırıyorum. geçen regülatörde bir hortum ucundan esner gibi olmuş baktırdım, çok az gaz kaçağı vardı, lastik hortum sonuçta zamanlar eskir, ucunu kesip metal ek yaparak düzelttiler. kaçak maçak kalmadı. yıllık bakımda bunu ücretsiz yapıverdiler. 50tl vermek zor gelir bizim halka ama 15bin tl dizel farkı vermek zor gelmez.

    2 defa lpg li aracım oldu şimdi dizel araca biniyorum.. Sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim.

    Kusura bakmayın ama kimse bana sanayideki ilkokul mezunu ustanın ve yanındaki çırağının aracıma takacağı bir kitin süper olacağını dizelden bile iyi olacağını anlatmasın.. Saçmalık çünkü..

    Menzil olayına takılanlar neyin kafasını yaşıyor söyleyeyim sana. Ankaradan İstanbula simit lpg tankli bir araçla gidip gelmen için 4 defa 38 lt lik simiti fullemen gerekir. 1 kere ankaradan çıkaren , 1 kere istanbula yaklaşırken.. Dönerkende 1 kere istanbuldan çıkarken 1 kere ankaraya yaklaşırken. Ama 60 lt depolu dizel bir araçla 1 depoyla gider gelirsin. Benzinlikçilerle ahbap olmak zorunda kalmazsın. Lpg alıyorum lt si 2 lira bilmem kaç kuruştan diye sevinirken Keriz gibi her ay 100 liraya litresi 5 tl benzin alma durumu var birde oda ayrı mevzu..

    Gaz kokar,bagajda yer işgal eder,dolum ağzı bozulur,şamandırası bozulur,benzin pompasını bozar (bizzat yaşadım hemde 2 defa aracımı sabah işe gitmek için çalıştıramadım,bikeresinde de kız arkadaşımlayken çalışmadı iki defa çekici çağırdım.. yazın sıcağında çekici bekledur ki gelsin otelin önünden seni alsın çekicinin üstünde sanayi sanayi gez... rezilliğin daniskasıdır lpg) , aracın ömründen yer (Kimse aracın ömründen yemez falan demesin sabaha kadar tartışırım burada lpg aracın ömründen yer. bu kadar net), performansı etkiler, 100 km de 1-1.5 lt fazla yakarsın. Kapalı otoparka giremezsin. (özellikle istanbulda hiç bir avm almaz lpg li aracı.. ankardaki avmlerin yarısı yine almaz.. ayrıca kendi işyerimin ortak kullanımı olan kapalı garajada lpg li aracımla giremiyordum).. He bir de taktırırken gider 2 ila 4 bin tl arasında rakamlar ödersiniz..


    Kimse burada gelipde lpg yi savunmasın. O kadar otomobil firması deli gibi arge yapmış dizel araba üretmiş az yakıt isteyen için, bi biz akıllıyız ya sanayiye gider hemen bi İTALYAN LPG kiti taktırırırz... 30% tasarruf için arabamın her bi tarafını deldirtirim , manifoldunu delik deşik ettiririm.. Birde yukarıda yazdığım bütün koşullara katlanırım diyen varsa buyursun taktırsın veya lpg li bir araç alsın..

    Lpg taktırmanın tek kabul edilebilir ve mantıklı seçeneği vardır.. Hiç vazgeçemeyeceğiniz iyi bir aracınız vardır misal bmw 5.40 gibi veya mercedes s500 gibi falan böyle baba bi arabanız vardır gezmek istersiniz aracınızla satmak istemezsiniz ozaman takılır en iyi kit. Ama gidipde 20-30-40 bin tl lik arabaya lpg taktırmaya uğraşılmaz.. Dizel araba alamıyorsam giderim 0.9,1.0, 1.2 turbo benziinli araba alırım lpg yine taktırmam.

    Bu arada söylemeden edemicem.. Aracım 308 1.6 hdi. 120 bin kilometrede , üstünde 225/45/17 lastikler var ve aracımın boş ağırlığı 1400 kiloya yakın. Güzergah antalya-alanya arası.. araçta 3 kişi ve klima açık.

    Km de 13 kr ye takabul eder.. aynı segmentte km de 13kr yakabilen bir lpg kullanıcısı varsa buyursun

     Tüplü araçların dezavantajları var mı.
    https://store.donanimhaber.com/a3/5b/a0/a35ba0b9f5ff748c05c15844eb955697.jpg

    Neredeyse 2 cumleden birisi kimse gelip bana onu savunmasın, kimse gelip bana onu anlatmasın, kimse gelip
    ...






  • lpg nin en sevdiğim yanı, gaz yakıtınız seyir halinde giderken bittiğinde, yola kalan benzinle devam edebilmeniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurozer

    yaklaşık 7 senedir (150bin km dir) aracımı lpg li kullanıyorum, her konu açıldığında avantajlarını anlata anlata bitiremiyorum, en ufak bir problem yaşamadım lpg yüzünden üstelik hayret edici tuketim değerlerim var, arkadaşlarımın arabalarına vs bindiğim zaman benim tüplü daha seri, en son ne zamandır benzinli kullandığımı hatırlamıyordum bile

    taa ki geçen gün depoda fazla birikmiş benzini biraz tuketeyim diyene kadar !!!

    ben aracımı çok seri sanıyordum arkadaşların dizeller ile kıyasladığımda hatta kendimi öyle kandırmışımki lpg li hali benzinden seri lan bu aracın diyordum oysaki durum hiçde öyle değilmiş !

    araç benzinde resmen yolları tırmalayan panter gibi her devirde her vitesde gaza değdiğim anda ivmeden beni 4 köşe ediyor, neredeyse yarım depo benzinim vardı hepsini benzinle harcadım, tam iki kat fazla tuketmesine rağmen acaba benzindemi kullansam diyorum :))

    araç vtec2 sistem prins vsi1 ayarlar mükemmel, kimse kendini kandırmasın lpg sürüş keyfini muazzam törpülüyor...

    bu konuda gerçekten haklısınız düsük hızlarda belli etmiyor kendini ama hafta sonu avrupa yakasından anadolu yakasına geçerken lpg bitti ben de evin ordaki benzinciden alırım diye bi 15 km benzinde gittim normalde çok basmam malum her yerde radar var lpgde 120-130da tıkanmaya baslayan araç ufak dokunuslarla çok rahat 150lere geldi gece saat 3.30du yol bombos yoksa o hızlara çıkmazdım ceza yediysek de yedik artık napalım ama lpg-benzin arasındaki fark yüksek hızlarda bariz ortada düsük hızlarda o kadar belli etmiyor kendini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST
    O yüzden mesele zaten çözüldü. Tadımız kaçmadan konuyu burada noktalayalım. Arkadaşın konusunun da içine ettik. Arkadaş da kaldığı yerden devam etsin, bilgisini edinsin. Daha çözülmemiş bir sorun olduğuna inanıyorsanız özel mesajdan konuşalım. Anlaşabileceğimize inanıyorum. Arkadaşın konusunu da daha bulandırmayalım.

    Evet bu şekilde atışmalar olmadan konudan devam edersek çok sevineceğim zira kafam ambale oldu

    LPG'nin olumlu ya da olumsuz yanlarını yazan herkese çok teşekkür ediyorum, iyiyi de kötüyü de öğreniyorum sayenizde ama öğrendikçe de kafa karışıyor.

    Sonuçta cemele'nin dediği gibi yapıp LPG takılalı 10.000 km olmuş olan 2012 model Chevrolet Cruze'u alacağım. Bir sorun çıkaracak mı, tümüyle sorunsuz mu bineceğim allah bilir ama her ne olursa burada tekrar yazarım, bu sefer ben tecrübelerimi aktarmış olurum.

    Dizel'in yüksek bakım masrafları ve aracın ufak olması yüzünden de düşündüğüm Chevrolet Aveo 1.3D'den büyük ölçüde vazgeçtim.

    Hedefim kısmet olursa düşük km'de temiz bir Cruze.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.