Şimdi Ara

Türk Araba Markası? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
11.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayal bu saatten sonra, razıysanız sınırlarımız dışına çıkamayacak, kalite ve tasarım olarak oldukça vasat araçlara binmeye eyvallah, ancak dünyanın yönü belli.
    Herşeye sıfırdan başlamak yerine, bilinen bir markanın Türk girişimciler tarafından devlet desteğiyle alınması en makul çözüm. Öyle 10 milyarlara da gerek yok, Volvo 'nun bile satış fiyatı ortada. Üzerine ek yatırımlarını da yaparsın, yurtiçi fabrikada açarsın, en kısa sürede de meyvelerini toplarsın. Bunun dışındaki çözümler "Abi bu arabanın aynısını Ostimde de yaparlar" ın ötesine geçemez.
  • volkikar çıktı
  • inanmadan olmaz önce biz yapacamıza inancz sonra dünya inancak şu anki ekonumi gibi
  • ülkemizde ne cevherler var ama kimse elinden tutmuyor kimse üretim peşinde değil herkes hazır bekliyor yıllar önce devrim üretilmedimi bugünün teknolojisi ile neler yapılmaz ki
  •  Türk Araba Markası?


    Dolandırıcının icadıydı ancak güzel bir araçtı hani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX


    Dolandırıcının icadıydı ancak güzel bir araçtı hani...


    İmkan verilseydide görseydik dolandırıcımı değilmi?
  • Bende değişikbir yaklaşım üzerinden aklıma takılan soruyu sorayım bari.Acaba kaç kişi tammen yerli üretim araç çıksa alır merak ediyorum.Hem yerli hem ithal üretlen araçları satarken herkes;"herkes bu ithal yerliyle karıştırmayın diyor"buda nekadar ithal araba düşkünü olduğumuzu gösteriyor.durum böyleyken yerli aracın üretilmesi bence zor.
  • Beyler, buraya mesaj yazan, ya da yazmayan Türk gençlerinin en az % 90 ının şimdi söyleyeceğimden haberiyoktur: 1940 larda zamanın teknolojine göre daha üstün özellikte UÇAK YAPTIK! İsmet İNÖNÜ(iç mihrak) ve dış mihrakların ortak komplosuyla, yokluğa mahkum edildi. Bi zahmet bi araştırıverin bu ismi: NURİ DEMİRAĞ!
  • Başbakan’ın ‘babalar’a üretim çağrısı yaptığı yerli otoda ilk sürpriz adımı Koç-Fiat ortaklığı Tofaş atıyor.

    Şirketin fikri mülkiyet hakları Türkiye’ye ait bir model için çalışma başlattığı belirtiliyor.

    Star Gazetesi’nin haberinde kulislerde konuşulanlara göre, Koç Grubu’nun İtalyan Fiat’la eşit ortak olduğu Tofaş, yerli otomobil konusunda çalışmalara başladı.

    Tofaş’ın yaklaşık 500 kişinin çalıştığı Ar-Ge bölümü bir otomobili A’dan Z’ye yaratabilecek yetkinliğe sahip bulunuyor. Ar-Ge bölümü, Fiat Fiorino, Peugeot Bipper ve Citroen Nemo olarak farklı isimlerle satılan Minicargo projesinin önemli bir kısmını, yeni Doblo’nun da hemen hemen tamamını geliştirmişti. Bu modeller aynı zamanda Tofaş’ın en büyük ihracat silahları olarak kabul ediliyor.

    OSD raporu bitmek üzere

    Tofaş’ın da üyesi olduğu Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Başbakan’ın çağrısı üzerine yerli otomobilin ‘olabilirliğini’ ortaya koymak üzere bir rapor çalışması hazırlamaya başlamıştı.

    OSD Başkanı Kudret Önen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, B ve C segmentinde birer otomobil ile bir hafif ticari araç üretilmesi üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Raporda yerli aracın tanıtım, pazarlama ve satış ağı kurulması için gerekli süreçler belirlenmesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Raporun en geç haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

    Kaynak:http://www.finansglobal.com/featured/yerli-otoda-ilk-adimi-tofas-atiyor/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanal03 -- 18 Mayıs 2011; 22:59:01 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

     Türk Araba Markası?


    Dolandırıcının icadıydı ancak güzel bir araçtı hani...


    şaka maka o kadar zaman geçmesine rağmen hala estetik bir araba . şimdi üretilsin alan çok olur. ama fadıl gibi dolandırıcı değil gerçek işadamlarının yapması gerekir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: attila24

    Bende değişikbir yaklaşım üzerinden aklıma takılan soruyu sorayım bari.Acaba kaç kişi tammen yerli üretim araç çıksa alır merak ediyorum.Hem yerli hem ithal üretlen araçları satarken herkes;"herkes bu ithal yerliyle karıştırmayın diyor"buda nekadar ithal araba düşkünü olduğumuzu gösteriyor.durum böyleyken yerli aracın üretilmesi bence zor.


    katılıyorum .bence türkiyede üretilen ve tasarlanan fiorino/nemo/bipper ın marka adı ahmet ,memet gibi türk markası olsaydı herkes burun kıvırırdı. hala bizim millette alman malı muhabbeti alır yürür.
  • Para babaları dış ülkelerin uşağı olduğu sürece çıkmayacak
  • Şu şartlarda çok zor...
  • Aslında bakarsanız sıfırdan başlamaya gerek yok. Örneğin yüksek hacimli motorsiklet üreten Türk markaları. Hem daha fazla güç üretirsin hem de daha ucuza getirmiş oluyorum. Ama fiat bis ler gibi 600 30bg olmaz. Daha yüksek güç üreten ve maliyetsiz şeyler yapabilmeli bu ülke. Ya da kendine özel bazı şeyler geliştirmeli. Yani demek istediğim alt yapı zaten var üretilcek olsa %50 si zaten hazır. Sadece bir kaç babayiğit lazım...
  • Devrim Otomobilleri
    İmza
    Fiat Regata'dan bozma Tofaş Kuş serisi
    Türkkar

    Ayrıca,
    Ağır yük dizel motor üretimi Tülomsaş
    Hafif dizel motor üretimi Tümosan
    Gövde Döküm işleri Tüdemsaş
    Ve Hatta Otokar

    vb. yapılıyor ülkemizde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 11 Ağustos 2012; 3:18:10 >
  • Koç sözde diyordu farklı platformda yerli binek otomobil diye... Görücez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jovanovic -- 11 Ağustos 2012; 3:20:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

     Türk Araba Markası?


    Dolandırıcının icadıydı ancak güzel bir araçtı hani...

    Bu arabayı jet fadıl değilde başka biri üretseydi belki tutardı. Millet güvenemedi ki. Trafikte dolansa bu yıllarda bile dikkat çekici bir araç halbuki.




  • Bence Türkiye otomobil sektöründe çok geride kalmıştır yapılması gereken alternatif enerjili araçlara yönelinmeli ve bu alanda ilklerden olunmalıdır öteki ihtimallerde yaptığımız aracı sadece yurtiçinde satar gerçek amacımız olan ihracata ulaşamayız
    Alternatif enerji konusunda hidrojen, belki elektrik ve bilmediğimiz yeni bir teknoloji olabilir yeter ki ilk olalım patentini biz alalım sadece patent bile yeter
  • Şahin varken ne geregi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakFasulye

    quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

     Türk Araba Markası?


    Dolandırıcının icadıydı ancak güzel bir araçtı hani...

    Bu arabayı jet fadıl değilde başka biri üretseydi belki tutardı. Millet güvenemedi ki. Trafikte dolansa bu yıllarda bile dikkat çekici bir araç halbuki.

    Demi yani. Hatta hafif makyajla muhteşem şeyler çıkabilirmiş. Dolandırıcı değil de düzgün biri şuan yapsa alırım yanii




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.