Şimdi Ara

Türk Hava Yolları Mil Kurnazlığı (SS'li) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
11.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
181 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mil prmosyonu ile normal ucretli biletlerde alinan vergiler kurusu kurusuna aynidir. Siz karsilastirirken eksik bakiyorsaniz THY napsin.



    Mil ile alirken

    vergi ve diger harclar : 65.38 TL



    Normal bilet alirken

    Vergi ve diger harclar : 9.40 TL

    Yakit harci : 55.98 TL

    TOPLAM VERGI : 65.38 TL



    Paylastiginiz ekranlardaki bilgilerdir bunlar. Goruldugu gibi vergi miktarları normal bilette de mil promosyonlu biletlerde de kurusu kurusuna aynidir.

    Sadece birinde detayli yazmis. Digerinde direkt toplami yazilmis.





    Diger konu ise mil ile alinan odul biletlerin her ucak icin belli kontenjani vardir. Bu her havayolunun bu tarz programlarda kullandigi bir metoddur.

    Bir ucagin mil ile almaya calisirken dolu gorunup normal bilette dolu gorunmeme sebebi, o ucaktaki promosyon bilet kontenjaninin dolmus olmasidir.





    Konuya tam vakif olmadan boyle uzun uzun firmalari karalamaya varacak fakat asli astari da olmayan konular acmak yerine; kafaniza takilanlari yazsaniz, neyin ne oldugunu sorsaniz, ogrenmeye calissaniz daha faydali olurdu bence sizin acinizdan da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Thy halkla ilişkiler bu elemana ivedi bir dava açması şart.Marka imajı zedelemek,haksız tahrik,yanlış beyandan.Sistemi bilmeyerek eleştiri yapmak çok yanlış.He sistem kullanıcı dostumu derseniz değil ama o farklı bir şey bu farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sametcafer61

    Merhabalar, mil durumunu kısaca özetleyeyim. Yaşadığın sıkıntıya da cevap vereyim. Miles ans Smiles dediğimiz olay,

    Yolcu kazandığı millerin belli bir seviyeye geldikten sonra ister vergileri ayrı isterse de ayrıca vergileri ödeyebildiği bir programdır. Bu vergiler şunlar: Alan vergisi ve Yakıt harcı. Mesajınızda bahsettiğiniz parkurdaki alan vergisi 9 tl ve kalan miktar da iki uçuşun yakıt harcıdır.

    Yer durumu da şöyle MS'de düşük ve yüksek sınıf olmak üzere iki durum vardır. X sınıfında yer varsa bu düşük mil, X sınıfı doluysa ücretli sınıftan mil bilet düzenlenir bu da yüksek mil olur. Parkurda sanırım düşük mil de yer görünüyor ama satın almada sorun yaşıyorsun. Bunun iki sebebi var seçtiğin aktarma için bilet alan yolculara denk geliyor olabilirsin ya da bir parkurda yer vardır diğerinde yoktur. Burda sorun şöyle çözülebilirdi, çağrı merkezini arayıp bu parkurun mil durumunu sorgulatman durumunda asistan arkadaş burdaki durumu bakıp bilgisini paylaşacaktı sonrasın da alıp almama kararı sizde olacaktı. Sevgiler.
    Baya da sallamışsın ama işin içinde olmadığın belli sık uçan bir yolcu olsanız bu şekilde yaklaşmazdınız.

    Durumu çok iyi özetlediniz ama nedense kimse anlamıyor.




  • Çok sayıda uçak ile yolculuk yapmama rağmen hiç bir şekilde mil kullanmak nasip olmadı. Her mil kullanmak için arayisimda kendimi dilenci gibi hissettiğim tek firma olmuştur kendileri. Çok şükür uçmak zorunda kaldığım günler geçti, daha da mil için ne posta atın ne de arayın dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo

    Bunu okuyacağıma dolandırılayım daha iyi

    sabah sabah kahkaha attım
  • Pegasusta öyle bir sorun yok 2 lira para puanın olsa da kullanabiliyorsun, kalanını ödüyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi ve diğer harçları topladığın zaman 65.38 TL yapıyor zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mille bilet vs alma olayının mantıgı kalmadı zaten. Eskısı gıbı karlıda degıl mıl oranlarını dusurduler bıletlerı artırdılar vs vs. Tek ıse yarar kısmı uc bes bırıken mılın varsa eve esya vs al. Ben yenı evlendıgımde kahve makınesı ve utu almıstım degerı 700 liıraya yakındı ıkısının.
  • THY böyle bir şey yapıyor olabilir ancak gerçekten fiyatlarının hakkını veriyor. Ankara - Munich - LAX 650 dolara uçtum lufthansa ile. Dönüşte ise THY ile Lax - İstanbul - Ankara 1100 küsür dolara uçtum. Lufthansa da eziyet çekerken THY de insan olduğunuzu farkediyorsunuz. 1100 Küsür dolarlık uçuşumdan 8000 küsür mil kazandım. Dolayısıyla buda bana bonusu gibi oldu. Zaman zaman hangisi işinize geliyorsa onla uçması en mantıklısı.
  • Turkish Airlines harici tercih edilecek hava yolu şirketi yoktur.
    Yurt içi uçuşlarınızda alt kategorinin en iyisi olan Atlası belki tercih edebilirsiniz.
    Ama yurt dışı uçuşlarında kesinlikle ve kesinlikle Turkish Airlines.
    Yurt dışı seyehati için 1 kere pegasusa bindik gaflete kapılıp ve tövbeliyim.
    Yurt içinde ise saatleri uydurmak için denemediğim firma kalmadı.
    Ama artık saat uymasa da THY. Pilotları bile farklı adamların...
    THY önceden fazla para alır, diğerleri gibi sonradan yemek,bavul vs parası almaz ve baştan fazla alarak ucuza gelir.
    Millerini ise shop&miles ile kullan, ben öyle yapıyorum.
    İyiki varsın Turkish Airlines



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35plt35 -- 14 Şubat 2018; 10:4:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    bence yetmez,şunlardan da dava açılmalı:

    Anayasal düzene karşı çıkmak(!)

    Meşru hükümeti cebir ve şiddet kullanarak yıkmaya çalışmak(!)

    Halkı kin ve düşmanlığa tahrik(!)

    Nitelikli dolandırıcılık(!)

    THY'nin hangi bölümünü paspaslıyorsun?



    Bu galiba thy yi sadece havada görüyor

    Ah birgün bende binecem vuracam kırbaçı diyor ondan böyle haşin



    Genç adam gel seni elite plus kartımla cip e aldırayım biraz medeni olmayı öğrenirsin belki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Oğuz bey, kesinlikle aynı durumu tüm miller ile alım işlemlerinde halen yaşıyorsunuz, DEDİKLERİNİZ %100 DOĞRU OLUP TAMAMEN ALDATMACA ÜZERİNE KURULU.. THY NIN BU DURUMU DUZELTMESİ GEREKLİ..
  • bu kurallar yeni konulmadıki ilk defa mil ile bilet alıyorsunuz sanırım miles smile çıktı çıkalı kurallar böle adam 3750 mile promosyon bilet vercem diyor yer garantili bilet vereceğini iddia etmiyor zaten hatta bazen 2800 mile indirim yapıyor benim 13000 milim vara kara gün için saklıyorum acil bilet ihtiyacında hızır gibi yetişiyor aynı gün 450 tl lik bilete yer verdiğini bilirim bunun bi garantisi yok sistemde zaten bunu kabul ediyor itiraz edilecek bir durum ben ortada göremedim verirsiniz 8000 mil yer garantili hatta miliniz varsa busines bilet bile alabilirsiniz.
  • THY'nin mil programı müşterilerine sadakat programı çerçevesinde sunduğu özel bir hizmettir.

    Uçak biletlemesi sizin web veya uygulama üzerinden 2 tuşla hallolan bir durum değil maalesef,

    sivil havacılık kuralları, Genel turizm kaideleri, IATA ((International Air Transport Association, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) TÜRSAB başta olmak üzere, ödeme kanalları olan bankalar vs. ile çok kapsamlı ve birçok kuralı olan bir işlemdir.

    İşte böylesine kural ve kaideler üzerine kurulu, turizmin en temel olan unsuru olan bir ulaşım faaliyetinin bilet temininde, Hava yolu şirketi müşterilerine jest olarak sunduğu ve sadakat programı olarak karşısına çıkardığı Mil sistemi;

    Bu bütün kural ve kaidelerden imtiyaz sağlayacağı anlamına gelmez. Bu Mil programının ayrıntıları ve kuralları var, ve bu kurallar ayrıntılı olarak ta web sitesi, kataloglar aracılığı il belirtilmiş.

    Siz ise reklamdaki algıya kapılıp, biriken millerle, puanın yettiği yere istediğim anda uçarım gibi mantığa büründüğünüz için bu şekilde konuşuyorsunuz, halbuki üyesi olduğunuz mil programının detaylarını okusanız neyin ne olduğunu daha iyi amnlayabilirdiniz.

    dahası Örneğini verdiğiniz Şanlıurfa İzmi uçuşunda direk uçuş yok, İstanbul aktarmalı uçuş, siz terich edilmeyen saat olarak belirtiyorsunuz ama mantıken, bakıldığında;

    Şanlıurfa - İstanbul arası günde 6 uçuş var. yani o parkurun her saati tercih edilir. Çünkü o uçuşa sadece Şanlıurfa'lı vatandaşlar değil, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşayan bütün insanlar kullanıyor. Bu 2 bölgede her şehirde hava limanı yok, olanlarda da uçaklar İzmir - İstanbul gibi her gün her saatte değil.



    İstanbul İzmir parkurunda da 00:30 uçuşu sizin düşüncenizin aksine tercih edilen bir saattir. Dolayısıyla sadece siz, kendi hayat standartlarınıza göre, gece 00:30 da kim uçar İstanbul'dan İzmir'e, her saat uçak var zaten mantığında olduğunuz için, 'Tercih edilmeyen saat' olarak görüyorsun.

    AMa daha da önemlisi, Mil sistemini detaylarına göre okusaydın, işin özünde, bu kadar çok kural kaidesi olan bir sistemde; (hava yolu bilet temini)

    Oluşturulan müşteri sadakat sisteminin, bütün kurallardan muaf değil, işletmenin; işin gereklilikleri (Hava trafiği, günlük yolcu kapasitesi, uçuş parkurları vs.) ile müşterisine sağlayacağı marjinal fayda(bedava uçuş, ücretsiz upgrade, vs) arasında bir denklem kurup, belirli bir şekilde sağlatacağı fayda olduğunu görmüş olurdun.

    belirlenen kurallar üzerinden de bu marjinal faydadan yararlanmak için kendi seyahatini de ona göre organize ederdin,

    ne sinir olurdun, nede boşu boşuna vakit kaybı yaşardın.

    Türk Halkı olarak, okumuyoruz, ve işin içinde de hep bir ayrıcalık beklediğimiz, kendimizi çok önemli hissettiğimiz için de, bu gibi müşteri sadakat programlarını, O işletmenin bize sunduğu sınırsız ayrıcalıklar olarak düşünüp, sonrasında da olmadığını yaşayarak tecrübe ettiğimizde yaygarayı basıyoruz.

    Yahu karşındaki yer bir ticarethane, ve sorumlulukları da var, ayrıca senin gibi binlerce müşterisi var. Böylesine işlek bir çark ve bu çarkın dönmesi için oluşturulan kurallar da sana kalkıp, senin istediğin yada sandığın durum gibi nasıl özel hizmet versin?

    Özel hizmeti, belli kaideler arasında kendi yarattığı imkanlar dahilinde sunabilir ancak.




  • 2700tl lik tek yön Londra biletini benim gibi 300 tl karşılığı yer garantili temin ederseniz baya iyi bir program olur kendileri. Uygunluğu açısından sizi tatmin etmeyebilir, nitekim de dediğiniz şartlarda pek cazip değil ama bu bütün sistemin kullanışsız olduğu anlamına gelmez.



    Ayrıca elite plus ya da corporate ile uçuyorsanız diğer havayolları ile olan farkını fazlası ile hissedebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: travegostar

    Thy halkla ilişkiler bu elemana ivedi bir dava açması şart.Marka imajı zedelemek,haksız tahrik,yanlış beyandan.Sistemi bilmeyerek eleştiri yapmak çok yanlış.He sistem kullanıcı dostumu derseniz değil ama o farklı bir şey bu farklı.





    Herşeyi gördüm ama havayolu fanboyunu da ilk defa gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vega_dj

    Anormal bir durum yok. Standart uygulama.

    Sanki yeni bir sey kesfetmis gibi uzun uzun yazilmis birde.

    ben yeni keşfettim. keşfedene kadar da o süslü mil reklamlarını inanıyordum.
    benim gibi bir düşüncede olan var ise onları uyarmak istedim haddime değil ama yardımcı olmak istedim.
    herhangi bir firmayı yada kişiyi karalama niyetim yok.
    olanları yazdım
    okumak, destek olmak zorunda değilsiniz.
    post kasmak için cevap yazmak zorunda değilsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayburtlu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Turboducato

    Her zaman böyle idi çamur.atmaya çalışma beğenmiyorsan kullanmazsın olur biter

    Edit bunu mağduriyet diyeceğine ölücülük yapamıyorum diye yazsan daha iyi olurdu

    Okurken cinnet geçirdim

    sırf post kasmak için yada tanılırlığı arttırmak için yazılan şeyler bunlar :-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: travegostar

    Thy halkla ilişkiler bu elemana ivedi bir dava açması şart.Marka imajı zedelemek,haksız tahrik,yanlış beyandan.Sistemi bilmeyerek eleştiri yapmak çok yanlış.He sistem kullanıcı dostumu derseniz değil ama o farklı bir şey bu farklı.

    hitabınızdan tüketici bilinci seviyeniz aşikar.
    THY için olmayan birşeyi yazmadım.
    Olan biten kurallar ne varsa yazdım.
    eksiği vardır, fazlası yoktur.
    burada sitem ettiğim şeyi bu post ve devamında farklı kullanıcılara cevap olarak yazdığım postlarda belirttim.
    cevap yazmadan önce konuyu takip ederek, cevapları "anlayarak" okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    bence yetmez,şunlardan da dava açılmalı:

    Anayasal düzene karşı çıkmak(!)

    Meşru hükümeti cebir ve şiddet kullanarak yıkmaya çalışmak(!)

    Halkı kin ve düşmanlığa tahrik(!)

    Nitelikli dolandırıcılık(!)

    THY'nin hangi bölümünü paspaslıyorsun?



    her zaman tüm şartlarda, zalim seviciler, özendiriciler rolünü oynar :-)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.