Şimdi Ara

TÜRK İNSANI !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar herkese, forumda gördüğüm bir başlık ve bu başlığa gelen yorumlar dikkatimi çekti kısaca incelemek istiyorum. Arkadaşımız maddi sıkıntı çektiğini dile getirmiş, öne çıkan konularda mevcuttur bildiğiniz üzere. Burada arkadaşın söylediğinin gerçekliği üzerinde durmak değil, insanımızın zorluklar karşısında ayırt etmeden yardım etme isteği üzerinde konuşacağım.


    Konuyu açan arkadaşımıza birçok yorum gelmiş, gerek hesap numarasını isteyen mi ararsınız dershane masraflarını ödemek kitap yardım etmek isteyen arasınız birçok yorum... Görebilirsiniz hepsini o konuda. Arkadaşımız doğru yada gerçek söylüyor orasından ziyade, insanımızın duyarlılığı, maddi sıkıntının ne olduğunu ve kendini o kişinin yerine koyarak ne zorluklar çektiğini anlamaya çalışması dünyada vicdan sahibi olan insanların olduğunun kanıtıdır. Hatta yurt dışı ülkeleriyle kıyaslarsak yardımlaşma bu kadar yaygın değildir. Oralarda selamlaşma olsun, konuşma muhabbet olsun tanımadıkları insanlara karşı tutumları olsun, bize göre biraz daha iyimserler fakat iş ciddi konulara geldi mi herkes kabuğuna çekilir. Para konusu girdi mi işin içine sen sağ ben selamet derler.. İnsanımız sessiz kalamaz kişinin üzüntüsünü içinde hisseder.

    Hani kötülüyoruz ya bazen kendimizi Türkiye bitmiş, gençlik bitmiş vs diye... İnsanlığımız hala var çok şükür... Bizde bu vicdan olduktan düşene de yardım ederiz, yeri gelir Mevla'da bize eder. Sırf birine yardım etmek için maddi olarak bir şeyler vermeniz gerekmez duyarlı olduğunuzda içinizden yardım etmek isteği geldiğinde bile vermiş olursunuz. İnsanlığınız sizde olduktan sonra bugün bu kardeşimize etmezseniz yarın başkasına edersiniz.


    Selametle...





    Not: Konunun gerçekliği ile ilişkin yorum değildir. İnsanımızın böyle konularda gösterdiği içinde var olan vicdanı ve insanlığı ile alakalıdır. Konu yalan yada gerçek bilemiyorum. Gerçek olduğu kesin olan bir şey varsa hala gerçekten içimizin acıyabildiği yardım etmeye koşarak gidebildiğimizdir.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.