Şimdi Ara

Türk Ligi = Arap Ligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ara sıra başka ligleri de takip edin arkadaşlar sadece final maçlarında değil, bu adamlar ne yapıyor, ne ediyor bir bakın. Mesela küçümsediğiniz Avusturya, Belçika ligindeki takımlara bir bakın. Salzburg, Gent, Anderlecht... Takımlar hep 20-25 yaş arası, güzel piyasası olan oyuncular dolu, bunları değerlendirip satıyorlar, bizim gibi €100m değerinde takım ama bu değerin yarısından çoğu balon veteranlar, 2 seneye değerleri dibe vuruyor, biz de ödediğimiz milyonlarca euro maaşla kalıyoruz. Bu bağlamda en çok benzerlik Arap ligiyle, tamamen anlık başarı odaklı, yaşlı kadrolar, abartılı bonservis ve maaşlar...

    Türkiye'de her klüp kendini ligin Bayern'i sanar, geçen sene BJK şampiyon oldu tutturdu domine ederiz diğer takımlar uzun bir yapılanma yapmalı bizle baş etmeleri için, şimdi ya da daha önceki dönemlerinde GS'liler tutturmuştu işte artık her sene 4'lü şampiyonluk geliyor falan, Fener denedi 2 kere oldu 3.yü son anda verdi 4'ü aldı, sonra ne oldu? Yine bozdu, o günleri mumla arayacak hale geldi.

    Uzun yazınca zaten okuyan olmuyor özet geçiyorum: Türkiye liginde herkes hemen başarı gelsin, yapılanmaya gerek yok, sene sonu rakiplerle alay etmemiz lazım, şampiyon olamazsak alay edilir falan bu mantıkla yaklaşıyor, yöneticiler dahil. Adam CL çeyrek oynatır, şampiyon olamadı diye yollanır, adam 2 sene şampiyon yapar 3 olmadı diye yollanır, örnekler arttırabilir "şu sevici bu sevici" ithamlar olmasın diye arttırmayacağım.

    Demem o ki herkes bir an önce başarı beklediği için her sene başı can havli son kurşununu atıyor, ne oluyor? Borç batağına giriyor, borç arttıkça artıyor, ama takım yaş ort 30. Maaş ödemek için oyuncu satılan duruma gelinmiş, ama olsun rakibimize bilmem kaç senedir yenilmiyoruz, işte bilmem kaç şampiyonluğumuz yıldızımız oldu vs...


    Taraftarlar bu yöneticileri hak ediyor, Ali KOÇ isteyen taraftarların %90'ı Ali KOÇ Mourinho'yu getirse(Farazi konuşuyorum buna bile atlayan olucak uyarıyım), Mourinho şampiyon yapamasa taraftar kellesini ister adım gibi eminim buna. Aslen her halk hak ettiği gibi yönetilir, Şu yönetimler bizlere müstahak. He sanmayın Beşiktaş'ı ayırıyorum, üstüne koyarak giden bir tek Başakşehir var onları ayırırım, ama Beşiktaş dahi şu transfer politikasıyla bir yol kat edemedi kaç yılda. 15/16 bir şeyler oluyor dedik, şimdi kadroya bak veteran yıldızlar dolu, Acun'la oynamaya birkaç yıl uzaktalar.

    Ali KOÇ eğer anlattığı gibi biriyse umarım takımı değiştirirken bir yandan taraftarı da değiştirir, rekabet oluşturur ve rakip takımların da mentalitesini değiştirir, şampiyon olmasın arkadaş, yeter ki düzgün, modern bir takım olalım. Salzburg, Anderlecht olmaya en az 5-10 yıl yapılanma uzağız borçları saymıyorum. Ben o raddeye gelelim istiyorum, ondan sonra varsın yıldız gelmesin ben gençleri de görmek için giderim stada sıkıntı yok. Ama o anlık başarı hevesine herkes gençleri harcıyor, lig önemli bunu oturtamayız kadroya, hazır değil, at u21'e gitsin diye bakıyor, çünkü risk alma lüksü 0 bu taraftar kana susamış haldeyken.



    Not: Kin, nefret kusacaklar lütfen yazdıktan sonra bir düşünsün bu yazdıkları ne katar bu tartışmaya, sonra ufak bir kol hareketi ile kapatsın pencereyi ve devam etsin, inanın bir şey kaybetmezsiniz bir konuyu da baltalamazsanız. Bu konuya ithafen de naçizane görüşümü bildireyim, geçen sene forum desteğe kendi kendimi banlattırdım çok trolleştiğim için, ve bunun karşılığında troll politikalarının ağırlaştırılmasını istedim, şu foruma sadece dalga geçmeye, saldırmaya gelenler var, tabii ki de bir yol kat edilmedi ben bir süre uzak kaldım ama görüyorum ki yine aynı durum, sağduyulu arkadaşlar alınmasın ama zamanı olan baskı yapsın forum desteğe, resmen konu açarken bunu düşünmek zorunda kalıyoruz, yazıktır.

    Not2: Kısa tutacağım dedim olmadı sanırım, üşenenler bold kısmı okusun geçsin.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.