Şimdi Ara

Türk Malı olan beyaz eşya & elektronik eşya markaları??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
75.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: candogan62


    quote:

    Orjinalden alıntı: Huhukomsu

    İyi güzelde hepsini kötülemişsiniz.

    Hangi markadan hangi ürünleri almalı?

    Buzdolabı:Amana,Samsung,General Electrix,White Westinghouse,Electrolux Ophir serisi,Bosch-Siemens XL ve XXL serisi
    Çamaşır makinesi:Bosch/Siemens S serisi,Electrolux,AEG'nin super silent serisi,Whirlpool'un dreamspace serisi,paranız yetiyorsa Miele ve Siemens IQ
    Bulaşık:Bosch-Siemens M ve T serisi,Miele,Whirlpool'un Alman malı modelleri(en üst 2 model)
    Fırın:Siemens/Bosch/Profilo,Electrolux,Whirlpool,Vestel ve Ariston düşünülebilir.

    Öncelikle bir markanın her modeli ve her serisi iyi değildir.Ondan serilerine ayırdım.Bunları alırsanız başınız ağrımaz.

    @acr
    Sen bunları döktürmenle patronlarının gözüne girersin ama binlerce mağdur insanın de bedduasını alırsın.Senin o yazdığın içi boş kopyala-yapıştır övgü yazılarına karşılık 10 katı uzunlukta Arçelik'in marifetlerini yazarım.

    Ya ben beddua alırım almadığım şey değil. Ama iftira almayı sevmem candoğan. Her insan beddua eder. Kimi haklı yere kimi haksız yere kimi bilerek kimi bilmeyerek ama beni ilgilndiren yer bu bedduayı hakedip etmediğim. Benim kimseyle alakam filan yok bunu bilmeni isterim

    Şunu kabul ediyorum arçelik'in hataları vardır. Bu hatalar yönetim beceriksizliğidir. Bazı ürünleri gerçekten kötüdür. Bunada eyvallah. Candoğan ben arçelikle ilgili rahat bulunabilcek bilgileri koydum yorumu size bıraktım. Gerisi sizin görüşünüz.




  • şu bir gerçek ki VESTEL piyasaya girdi e arçalik fiyatları çekmek zorunda kaldı, bırak patent matent olayını 60 sendir piyasada değil 106 abicim 1006 tane patent almalıydı şimdiye kadar. Tofaştada çok adam çalışıyor nerede peki tofaş dünyada? kuşları bizden başka kim alıyor. Sadece mercedesin kapı kapanmasıyla birde tofaşın kapısını kapatmasını dinle aradaki farkı anlayacaksın @ACR arkadaşım yani çalışan sayısına felan bakmıyor bu iş.

    Ben sana söyliyim sadece TV üretirken iyidi ama beyazeşya üretmeye başlayınca arçaliğin etekleri tutuştu madem bu kadar kötü neden whirlpool türkiyede vesteli seçti bir düşün?

    Bence arçeliği öv ama VESTEL gümbür gümbür geliyor :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ermeni_Surprizi

    hımmm güzel peki bunlar Avrupa'da talep görüyor mu?


    fransa da dijon şehrinin tam ortasında bekonun kocaman reklamını gördüm
  • yabancı marka alıyoruz ama ekonomimize katkısı yok yerli malı alalım ki işçimiz kazansın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çiçivaturi

    yabancı marka alıyoruz ama ekonomimize katkısı yok yerli malı alalım ki işçimiz kazansın



    2 sene sonramı aklına geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loading

    quote:

    Orjinalden alıntı: oneronline

    YUMATU da var arkadaşlar....
    YUsuf MAhmut TUncer

    bunu bütün millet japon felan zannederdi bende dahil

    Bu yumatu kanal 7de program yapan kıro mahmut tuncer mi acaba




  • REGAL
  • bilgiler için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online


    Türk malı olsa ne olacak burda bide burda Türkçe isim tartışması yapıyorsunuz ya, önemli olan Türk malı ulup kendi halkına değer veriyor mu, plazma üretip ucuzdan satıyor mu, çamaşır makinası bulaşık makinası üretip ucuzdan veriyor mu Türk halkına. Ucuza verdiği ürünler resmen dandik iyi bişe istesen çok pahalı. Ben şimdi gidip arçelik vestel gibi firmalardan plazma , ses sistemif alan alacağıma, mis gibi sony var, samsung var, toshiba var onlardan alırım. İsmi falan önemli değil benim için eğer Türk markasıyız diye övünüp kıvanıyorlarsa kendi halkınada uygun fiyatlı satsın kaliteli ürünleri.

    Ne güzel söylemişsin




  • konu hortlamış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaynett


    quote:

    Orjinalden alıntı: tuturuk

    vestel vb benzeri ürünler laf söylemenize açıkcası çoooook güldüm çünkü kalite nedir deseydim bu insaların verecegi cewabı duyar gibiyim ve zamanında arçelikten 1500 marka aldıggımız çamasır makinası yaklasık 700 avroya geliyor simdi vestel giridkten sonra piyasaya 200 avroya bile alınabiliyor bu melet demekki bazı şirketler bu işten zamanınıda iyi zengin olmuslar adam 200 avrodan bile para kazanabildikleri göz önünde tutulursa resmen biz hıyarmısıız



    vaynett

    2010 Temmuz'dan beri girmemiş foruma.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Loading


    quote:

    Orjinalden alıntı: oneronline

    YUMATU da var arkadaşlar....
    YUsuf MAhmut TUncer

    bunu bütün millet japon felan zannederdi bende dahil

    13 yıl önce aldığım atarinin markası la. Nasıl Japon değil? Vay be bizimkiler atari de üretmiş o zaman.




  • sayamayacağımız kadar çok. başlıca Arçelik-Beko-Vestel-Grundig-Regal-Vestfrost-Seg gibi ama birde bunların satın aldıkları onlarca şirket ve fabrika var örneğin Vestfrost, Vestelin danimarkadan aldığı bir firma ve bu sayede vestel vestfrost ile iskandinavyada çok kolay satış yapabiliyo...Grundig çok eski bir alman firmasıydı şimdi beko aldı ve beko avrupada Beko ve Grundig olarak satış yapıyor bunları vikipediden doğrulayabilirsiniz hatta telefunken bile vestelin bir şirketi artık...sayamadım hepsini çünkü aklıma gelmiyor ama Vikipedi'den bakabilirsiniz. Vestel avrupanın en büyük laptop üretim tesisini açtı 2006 yılında ve yılda 500.000 adet üretiyor ayrıca en büyük AR-GE çalışma tesisi de yine vestel'in ama avrupada dünyada ilk 5 te
  • ne yazıkki koç holding demirdöküm hisselerinin %72'sini yani çoğunluğunu vailant'a sattı ama AR-Ge ve Üretim TÜRK :)
  • sunny

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    quote:

    Orjinalden alıntı: BeBeto18


    quote:

    Orjinalden alıntı: nForcer

    quote:

    Orjinalden alıntı: İsmail Ertürk

    Arnica %100 Türk malı reklamlarını görmüştüm
    Külliyen yalan. Bir kere adı Türkçe değil.

    ismi Türkçe koymazlar zaten yurt dışında da satılsın diye. mesela Chewy Dent cikletleri var ve tamamen %100 Türk malı ve yurt dışında da satılıyo. sen bunun adını kalkıp kara sakız vb. isim koyarsan kimse almaz
    Ona bakılırsa MAVİ var bizim markamız ve yurt dışında oldukça popüler. Ürünün satılıp satılmaması dile bakmaz.

    evet. bakılır mavi nerden baksan yabancı bir kelimeye benzer büyük ünlü uyumuna uymaz ve söylenişi kolay değil sen sanki ismi türkçe olsa alacan ismine bakılmıyor hangi ülke olup olmadığı ona bakarsan BEKO herhangi bir dile ait değil ozaman BEKO bir uzay markası mı oluyo saçmalama :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erenforce48

    evet. bakılır mavi nerden baksan yabancı bir kelimeye benzer büyük ünlü uyumuna uymaz ve söylenişi kolay değil sen sanki ismi türkçe olsa alacan ismine bakılmıyor hangi ülke olup olmadığı ona bakarsan BEKO herhangi bir dile ait değil ozaman BEKO bir uzay markası mı oluyo saçmalama :)
    Ohoo, geçti Bor'un pazarı. Eski mesajıma yıllar sonra cevap yazıp aklınca haklı çıkabileceğini mi sanıyorsun? Bir kere o zamanki aklımla şimdiki aklım bir değil. Doğal olarak da eskiden yazdıklarımın çoğunu şimdi kabul etmem. Bu forumda 6,5 yılı aşkın süredir üyeyim. İlk yıllarımda ergen kafasıyla yazdıklarımı şimdi görsem bunlara ben bile gülerim herhalde. Bir zamanlar Mesut Çevik'in bile "wayy bea forumun ilk mesajı" diye mesaj yazdığı bir forum burası.




  • Bende fikrimi söyleyeyim. Samsung, LG, Sharp, Hitachi gibi uzakdoğu kökenli ürünleri çok başarılı buluyorum, enerji ve su tasarrufları çok iyi. Beko (memleketimizin parasın çalan H. Naum ve Koç ortaklığı, halen milletin parasını çalmaya devem ediyorlar. Ben evime beyaz eşya alacakken Beko'da çalışmış bir abimize sordum şu şu ürünü alıyım mı yoksa direkt Samsung alıyım mı diye? Adam ne desin Beko'nun No-Frost'ların gerçek değil, üstelik bir kaç yıl içinde hava şartlarına bağlı alttakı hazne dolarsa..... Resmen millete kazık atıyorlar... Vehbi Koç'ta zamanında babamı fena dolandırmıştı!
  • Byler ona kalirsa lenovo da Türk
    Leyla Ercan Niyazi Osman Vahit Orhan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.