Şimdi Ara

Türk Milletinin Lüks Düşkünlüğü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
8.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16 senede et bile lüks oldu.
    ne lüksü
    kime göre , neye göre lüks.

    istanbulda yaşa her taraf araba de.
    bi tane ayfon gör. herkeste ayfon de.

    lüksün seviyesi o kadar düştü ki.
    ota , toka lüks denir oldu.

    geçiceksiiniz o işleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 11 Ekim 2018; 20:29:2 >
  • Lüks yaşayan yaşar abi parayı o kazanıyor sonuçta yaşamak için çalışıyor kazanıyor.
  • gelismislik ve uretimimiz goz onune alindiginda bence de cok luks yasiyoruz.
    biraz american dream sebebiyle, bir de gormemisligimiz var tabi :) ( en azindan kendime soyleyeyim )

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışında çok fazla lüks araba ve cep telefonu tercih edilmiyor bu telefon manyaklığı Amerika'da var bir tek Avrupa'da çok yok ama Türklerin lükse düşkünlüğü doğru bir kavram olmuş.

    Geçen gün a101 kasiyerinin elinde iphone8 gördüm benimse Huawei p9 Lite'ım var yani düşündüm düşündüm anlamlandıramadım. Yani bu telefon 10.000 lira kazanan biri içi normal olabilir ama 2000 lira kazanan biri için harbiden anormal tamam telefon en çok kullandığımız aletlerden biri ama bunun ömrü belli.
  • Hem mantıklı hem de mantıksız bir yorum olmuş.

    İmkanım varken neden herşeyin en ucuzunu kullanayım. Ne zaman öleceğim belli değil , parayı biriktire biriktire nereye götüreceğim.

    Ha mantıklı yanı şu yaptığınız yorumun ; durumu yeteri kadar el vermeyen insanlar bile lüks yaşamak için borç batağına girip hayatını heder ediyor. Ama imkanı olan insanın lüks yaşamasına " saçmalık " gözüyle bakmanız biraz haset gibi geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın ama bu tarz konular son derece sığ bir zihniyete sahip insanlardan çıkıyor. Ülke insanın konu sahibinin anlattığı yaşam kalitesine sahip olan oranı toplasan %20'dir en fazla, daha fazlasına ulaşamaz. Geriye kalan %80 ise açlık sınırının altında yaşıyor, aslında yaşamak demek de ne kadar doğru bilinmez. Onların daha çok hayatta kalabilmiş olmak oluyor ki bu da yaşamak değildir kesinlikle.

    İnanın bana Avrupa ve ABD bizden çok daha fazlasını rahatlıkla tüketiyor. Bizdeki sorun ise halkın ancak %20'sinin o hayat kalitesine erişebilmiş olması. Avrupalı insanların yaşam kalitesi için Türkiye'de aylık rahat 15,000 TL gelirinizin olması lazım. Bu kalitenin kaynağı da paradan geçiyor, sahip olunan para da aileden kalan miras ve gelir üzerine kurulu. Türkiye'de aileden zengin değilsen zaten geçmiş olsun, kafadan 20 sene çöp içinde yaşarsın.
  • Gençliğini yaşayamamış içinde biriktirdiği yaşanamamışlıklar vardır ileride Allah yürü ya kulum demiştir alın teriyle zengin olmuştur lüks arabaya ve lüks giyime para harcayanı anlarım da 3 lira maaş alıp 150 bin liralık arabaya bineni anlayamam. Yani seni zora sokacaksa o arabayı alma be kardeşim git haftada bir kez dışarıda eşinle sevgilinle arkadaşlarınla yemek ye o paraya kredi ödeyeceğine al kesene uygun ayağını yerden kesen bir araba bak hayatına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışına çıktın mı merak ediyorum yada yurtdışından kastın Arap ülkeleri mi? Almanya da yaşıyorum..Tatile gitmek harici dediklerinin neredeyse tamamı yanlış..Kolay kolay Almanların evinde lüks eşyalar göremessin,standart..Çok lüks araçta göremessin..Gel kumaş koltuklu plastik jant kapaklı mercedes-bmw-audi gör dahası çok daha vasat araçlar..Lüks var mı,tabi var..Ama yine çoğunluğu zevk düşkünü Türk ve Araplara ait..Diğer arkadaşın belirttiği gibi öyle her çıkan yenisiyle değiştirme diye birşey yok..Telefon araba vs ihtiyaçlarına uygun olanı alır kullanır,ihriyacını gördüğü sürecede değiştirmez kolay kolay..

    Adamlar kültürlü,parasal sıkıntısı yok,pasaportları Dünyanın en itibarlı pasaportlarından,para birimleri gayet değerli,ee bırakında gezsinler Dünyayı..

    Hele ki özel okul lafı zaten bol keseden attığının resmi..Kolay kolay kimse eğitime para harcamaz burda,Devletin imkanları gayet yeterli..Avrupa da durum bu,çoğu gelişmiş ülke de durum bu..

    Ya zengin Arap ülkeleri diye belirt yada bilmeden yurtdışı diye yorum yapma..Lüks düşkünlüğü,hava atma isteği vs bu tarz şeyler maalesef bilhassa Türk ve Arap toplumuna has..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vommel

    Bu mesaj silindi.
    Türk milleti:


    Tatile gidemez YOK ZATEN KIYIDA YAŞIYOM

    Araba alamaz BİSİKLET

    Eski iphone veya telefonunu ve bilgisayarını uzun yıllar kullanmak zorunda kalır. PC MACBOOKPRO YETERLİ TELEFON İPOD128GB BİDE XİAOMİ Mİ 6 VAR 128LİK

    Çocuğunu devlet okulunda bile okutmakta zorlanır.Birşey istediğinde alamaz,yapamaz. EVLENMEK ?

    Et yiyemez,balık ayda yılda bir yer. ET ZATEN SEVMEM BALIK 4GÜNDE 1 300GR

    Ev alma hayali yoktur,zaten zor ay sonunu getirir. AİLEM SAGOLSUN.
  • Hmmm...

    Arayan bulur. 5 tl 10tl civarı tişörtler giyiyorum. Pantolonlarımın tanesi 25tlyi geçmez. 15tl pantolonlarım bile var. Geçen ayakkabı aldım kinetix 80tl. Biraz pahalı bile geldi ama yanımdaki arkadaştan utandım da aldım. Eski oturduğum evi alırken kocaman şehrin her semtini mahallesini dolaşıp ucuz ve iyi olanını bulduk. 10 yıldır aynı arabaya biniyoruz. Çorabı 1.5 tlden pahalıysa almam. Üniversitede lüks kafelere gidip 3 5 7 tl arasında çay içmek yerine ara sıra 1.25e kantinden içiyorum. O bile saçma gidip su kaynatıp demlesem bardağı 25kr bile değildir belki... Ayrıca kızları alıp kişi başı 40tl hesap çıkran yerlere de gitmiyorum. 3tl falan yemekhanede , günde 9tlye karnım doyuyor. En son babam hesabıma para yatırmak istedi de yatırma gerek yok diyebildim... Eve falan da çıkmadım Yurt ise yıllık 3.5k. Kitap alınca da ikinci el (çok eskitilmemiş) okuyorum böylece paradan tasarruf ediyorum. İnşaallah seneye de yatay geçiş yaparsam aileme toplam zararım bayağı düşecek gibi..

    Evet haklısınız ama havalı değilim hunharca para harcamadığım için. Sevgilim de yok , insanlar bana hala liseliymişim gibi davranıyor. Olsun en azından kredi borcum falan yok. (Beğenin la biraz ilham olsun)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehvetperestlerin arzularını(dolayısıyla senin de) yazmışsın. Bu saydıklarını görgülü, bilinçli hiçbir insanın fuzuli yapacağı şeyler değildir.

    Saydıklarının içindeki elektronik ve otomotiv maddesi özellikle batılılara ait.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En dandik bilgisayar lüks olduğunda troller gelemeyecek orası kesin. Onlara göre elektronik bile lüks olabilir. Hatta lüks diye belediye otobüsüne bile binmezler. Yürümek varken hiç lüks otobüse binilir mi canım?

    İroni overclock+

    nefes almak lüks artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 11 Ekim 2018; 23:8:43 >
  • yaşadığım süre zarfında 15 ülke görmüş biri olarak söylüyorum. evet gerçekten telefon internet ve gösteriş meraklısı bir toplum olduk. özellikle bu alttan gelen jenerasyonda daha fazla.

    yurtdışında gözlemlediklerimi aktarayım, insanlar öyle gördüğünüz gibi aman aman yaşamıyor. yaşayan illa ki bir kesim var ama çok küçük bir kesim. geri kalanların belki evleri yok ama gezmesini biliyorlar. eğlenmesini biliyorlar, basit bir ukrayna-rusya örneği verilebilir. eski savaş zamanından kalma evler, moskvich arabalara binenler, evlerin içi falan öyle ahım şahım değil.

    biz yeni birşey aldığımızda en iyisini almak istiyoruz. mesela tv alınacak, illa 4k olanından alıyoruz. yahu kullanmayacaksın, olsun 4k alalım.. telefon alacaksın diyelim, iphone olsun istiyorsun. marka takıntımız gerçekten fazla. ev konusuna hiç girmiyorum bile.

    gerçekten evin bütçesini ayarlayabiliyorsanız, fuzuli ihtiyaçlardan kaçınabiliyorsanız ne mutlu size. tabii ki arada alacağınız şeyler olacak fakat aldığınız ürünü ne kadar zaman kullanacaksınız, kıymet bilecek misiniz o önemli olan.




  • her zamanki gibi fikri olmadan zikri olmuş milletin ve sapla samanı karıştırmışlar.

    konuyu açan kişi milletin lüks takıntısından bahsetmiş.Herkesin ferrari almasından değil.
    Kendi sosyoekonomik yapısına bakmadan, bir üst sınıfı taklit etmesinden bahsetmiş.
    Yani D sınıfı sosyoekonomik yapıdakiler, yaşantısını (harcamasını) C sınıfındakiler gibi, C'ler B gibi, B'ler A gibi davranıyor.
    Örnek vermek gerekirse D grubundaki Asgari ücretlilerin Iphone alması sonrasında parasızlıktan internetinin kesilmesini çok sık yaşıyoruz bu toplumda.
    Almanyada işe gidip geleyim (servis yoktur almanyada) diye adam polo, micra alırken, bizde araba alınacaksa en babası olsun deriz.
    Cebimizdeki para (alma ve işletme maliyeti olarak) megane almaya yeterken, ekstra kredi ile C200 alanlara şaşırmıyoruz artık.

    Not: işkembeden sallamadım, Avrupada uzun yıllar yaşadım ve iş gezileri için birçoğuna da gittim, gördüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @WP VOLK@N

    Türk milletine b.k atanlar biraz dışarı baksın:

    Yurtdışındaki insanlar:

    Adamlar her sene yurtdışı tatillere gider,

    En son pc ve iphone alınır

    En son model araba çekilir

    Çocuklar özel okullarda okur ve giyim kuşam 10 numaradır.

    Ev alınamasa bile içindeki eşyalar gayet iyidir.

    Düzenli et,balık tüketir ve restoran kültürü vardır.

    Türk milleti:


    Tatile gidemez

    Araba alamaz

    Eski iphone veya telefonunu ve bilgisayarını uzun yıllar kullanmak zorunda kalır.

    Çocuğunu devlet okulunda bile okutmakta zorlanır.Birşey istediğinde alamaz,yapamaz.

    Et yiyemez,balık ayda yılda bir yer.

    Ev alma hayali yoktur,zaten zor ay sonunu getirir.



    SONRA DA TÜRK MİLLETİ lüks içinde yaşıyor.İnsan gibi yaşayabiliyor mu asıl bunu sormak lazım!



    Biraz da disaridan yazayım sana delikanlı;

    - Buradakilerin yanlizca kari koca calisiyorlarsa ve o sene herhangi bir büyük eşya almadılarsa her sene tatile giderler ama genelde o her sene uzak ülkelere (TR) gidenler de Türklerdir ve Türkiyeye giderler tatile.. sebebi de malum; Eur degerli diye.. 1€=1TL olsun da göreyim ben o her sene TR'ye gidenleri. Geri kalan yabancılar (italyan, portekiz, ispanyol. fransiz vb.) genelde her sene tatile gitmezler. Almanyada yaşıyorlarsa ülkelerine giderler senede bir (1) defa. Ülkeleri de malum, araçla oldukca yakin. TR gibi yabancı ulke deyince taaa bilmem kaç bin km yol yok yani.

    - Buradaki birçok insanin en son iPhone u bırak, en son android telefonu dahi yok! nerenden uyduruyorsun bunları sen? Yine telefonda iPhone meraki ve son cikani alayım derdi Türklerde var yalnızca. Örnegin Frankfurt da bulunan Große Bockenheimer caddesindeki Apple Store' a ne zaman gitsem içerisinde TÜRK kayniyor. En son PC dedin donu da yazayım: buradaki insanların genel olarak baktigimizda kullandıkları bilgisayarları sen ve senin gibiler burun büker ve kullanmaz, o derece yani...

    - en son model araba mi dedin sen ? Sen gercekten fazla film izliyorsun delikanlı.Burada yasayan Türkler bile son model araba almazlar genelde. 2000-2010 arası araçlar alırlar ki 2000 modeller ort.500€ ve 2010 modeller de 4000€ civarında oldugundan. Diger yabancılar ise Türkler kadar da modele bakmazlar. Sen hangi galakside yaşıyorsun merak ettim bak simdi!

    - Cocuklar özel okullarda mi okur :)))))) (Sesli olarak güldüm) Buradakilerden cocuklarini özel okullarda okutanlar yalnızca firma (şirket) sahipleri. Geri kalanlar normal okula gönderirler. Ayraca kıyafetleri de 10 numara demissin; emin ol sen buradaki çocukların kıyafetine burun bükersin. Nerde ucuz buldular onu giyiyorlar (Türkler de dahil). Yalnızca suriyeliler oldukta pahalı kıyafetler giyiyorlar burada ki onlar da zaten devlete dayamışlar sirtlarini da ondan.

    - Ev alamazlar pek. Alsalar bile eski evleri alirlar (Türkler eski evleri alıp kendileri onarırlar mesela)ve kendileri onarırlar isten sonra. Yani Türkiyedeki Türkler gibi usta tutayım da yaptırayım yoktur burada. Burada yasayan Türkünden tut da portekizine kadar herkes kendi elinden geldiğince kendisi onarır evlerini. Icindeki eşyalar mi dedin sen ? Nerede indirim var ucuzluk var oradan alırlar. Markaya bakmazlar TR'deki Türkler gibi.

    - Düzenli et balık tüketir ha ? Sen gercekten de farklı bir gezegende yaşıyorsun. Buna kesinlikle eminim. Adamlar yediklerine dikkat bile etmezler. Restaurant kültürü ise evde yemek yapamadıkları icin vardır ve onu da en ucuzunu tercih ederler. Buradakilerin yediğini yine Türkiyedeki birçoklarıyla türk yemez, burun büker.

    Velhasil delikanlı, senin oldukta genc ve toy oldugun su yazdigin konudan belli. Neyin ne oldugunu bilmiyorsun ve kulaktan dolma, tv'den görme bilgilerle konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun. Konuyu acan üye gercekten de güze konuya değinmiş. Türkiyede yasayan Türk milleti kadar özenti ve gösteriş meraklısı baska bir millet bugüne kadar görmedim ve duymadım. Burada atıp tutan birçoklarıyla üyenin babası yasindayim ve bu yazdıklarım Tecrübeyle sabittir.

    Evet, Türkiyedeki Türk Milleti lüks icinde yaşıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    WP VOLK@N 'ın yazdığı her cocuk özel okulda okur kısmı da tam sallama. 1 senedir Almanya'dayım özel okul hem sayıca az hem de devlet ile arasında cok büyül bir fark yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Naltay23

    Yurtdışına çıktın mı merak ediyorum yada yurtdışından kastın Arap ülkeleri mi? Almanya da yaşıyorum..Tatile gitmek harici dediklerinin neredeyse tamamı yanlış..Kolay kolay Almanların evinde lüks eşyalar göremessin,standart..Çok lüks araçta göremessin..Gel kumaş koltuklu plastik jant kapaklı mercedes-bmw-audi gör dahası çok daha vasat araçlar..Lüks var mı,tabi var..Ama yine çoğunluğu zevk düşkünü Türk ve Araplara ait..Diğer arkadaşın belirttiği gibi öyle her çıkan yenisiyle değiştirme diye birşey yok..Telefon araba vs ihtiyaçlarına uygun olanı alır kullanır,ihriyacını gördüğü sürecede değiştirmez kolay kolay..

    Adamlar kültürlü,parasal sıkıntısı yok,pasaportları Dünyanın en itibarlı pasaportlarından,para birimleri gayet değerli,ee bırakında gezsinler Dünyayı..

    Hele ki özel okul lafı zaten bol keseden attığının resmi..Kolay kolay kimse eğitime para harcamaz burda,Devletin imkanları gayet yeterli..Avrupa da durum bu,çoğu gelişmiş ülke de durum bu..

    Ya zengin Arap ülkeleri diye belirt yada bilmeden yurtdışı diye yorum yapma..Lüks düşkünlüğü,hava atma isteği vs bu tarz şeyler maalesef bilhassa Türk ve Arap toplumuna has..
    Bende almanyadayim suan 18 yasindayim dedigniz herseye katiliyorum mercedes cla amg kullaniyoruz ama 20-30 yildir babam calisti burda kendi sirketini kurdu öyle her sene araba falan g***** den atmis arkadas k.b ingiltereye gidicegm 2-3 aya universite icin yazin ordaydim ve ordada durum ayni diyebilirim universitenin ucretini bile devlet karsiliyor ve ayrica 5-6 yil da türkiye de yasadim lise de kusur bakmayin ama herkes sb de falan hava derdinde acliktan belki yemek paralari yok ama kahve aliyorlar ulan cocugun,kizin babasi bilmem nerde asistanlik amelilik yapiyor geliyor hergün sb ye iphonuyla kahve iciyor bakin bende de var iphone kullaniyorum hergün disardayim ve ailemin durumu iyi oldugu icin yapiyordum ve hala da devam ediyorum ama benim ailem tr de asgari ücretle calissan biri olsa yada diyelim 4-5 bin maas alsa hayatta böyle bisey yapamazdim aileme.yazik günah allahtan tüm arkadaslarimin hepsi durumu iyi tr de olanlar tabi sehrin en iyi özel lisesine gidince öyle oluyormus Ve hangi okula gittign bile statunu belirliyordu adanada eger böyle kötu bi okula falan gidiyorsan bende bile oldu kisiden hani soguyorum ister kiz ister erkek olsun ve bunu bana bu türkiyedki bi toplumsal yaklasim yapti böyle dusunmemi sagliyor mallesef insanlari artik telefonuna gittigi okula göre bile yargiliyorum suan almanyada bile Insallah düzelir bu statü yoksa sonu cok kötü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiyede ort %20 lik kesim cidden sefa içinde yaşıyor.Bunların kafadan yarısı zaten akp döneminde yandaş takımı olanlar.İçlerinde inşaatçılar başta olmak üzere her sektörden mevcut.Belediyelere naylon fatura ile kol gibi fatura geçirenler falan ne pislik ararsanız mevcut.Geri kalan %80 lik kesim ise 3*5 kruşun hesabını yapanlar.Arkadaşın dediğine katılıyorum.Günümüzde hani deriz yaa kıçında donu yok elinde iphone aynen bu mevcut.Evde çoluk çocuğu açdır karaktersiz baba veya anne özel keyfi harcamalarından kısmazlar.Ağzına kadar borç içerinde bireyler.Eksi bakiye ile ite kalka yürütmeye çalışıyorlar.Yürütemeyende malum sonu belli.Ülke olarak cahil yobaz tüketici sadece avrupalıların kötü yanlarını alan bir toplum olduk.Toplum ahlakı olarak avrupalıların tırnağı olamayız.Sözde bir islam ülkesi.Yani her yönden bitik durumdayız.Eskilerde en azından akraba komşu sevgisi dayanışması vardı artık oda tamamiyle bitti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wesker0005

    Bende almanyadayim suan 18 yasindayim dedigniz herseye katiliyorum mercedes cla amg kullaniyoruz ama 20-30 yildir babam calisti burda kendi sirketini kurdu öyle her sene araba falan g***** den atmis arkadas k.b ingiltereye gidicegm 2-3 aya universite icin yazin ordaydim ve ordada durum ayni diyebilirim universitenin ucretini bile devlet karsiliyor ve ayrica 5-6 yil da türkiye de yasadim lise de kusur bakmayin ama herkes sb de falan hava derdinde acliktan belki yemek paralari yok ama kahve aliyorlar ulan cocugun,kizin babasi bilmem nerde asistanlik amelilik yapiyor geliyor hergün sb ye iphonuyla kahve iciyor bakin bende de var iphone kullaniyorum hergün disardayim ve ailemin durumu iyi oldugu icin yapiyordum ve hala da devam ediyorum ama benim ailem tr de asgari ücretle calissan biri olsa yada diyelim 4-5 bin maas alsa hayatta böyle bisey yapamazdim aileme.yazik günah allahtan tüm arkadaslarimin hepsi durumu iyi tr de olanlar tabi sehrin en iyi özel lisesine gidince öyle oluyormus Ve hangi okula gittign bile statunu belirliyordu adanada eger böyle kötu bi okula falan gidiyorsan bende bile oldu kisiden hani soguyorum ister kiz ister erkek olsun ve bunu bana bu türkiyedki bi toplumsal yaklasim yapti böyle dusunmemi sagliyor mallesef insanlari artik telefonuna gittigi okula göre bile yargiliyorum suan almanyada bile Insallah düzelir bu statü yoksa sonu cok kötü

    Alıntıları Göster
    Öncelikle başarılar dilerim şimdiden okul hayatında :) Almanya da alım gücü TR ye kıyasla çok daha iyi ama öyle çalışmadan ekmek yok,kolay hayat hiç yok..Ayrıca kolay kolay kimse TR de ki gibi 10-15 yıllık maaşı değerinde arabalara parasını bağlamıyor..Adamlar bazı şeyleri aşmış bizim milletimiz maalesef kompleksli bir millet..Yokluktan gelmişiz,para bir statü..Ve herkes herşeye de ulaşamadığından ( günümüzde geçmişe kıyasla bu durum daha az,kredi vs nin de etkisiyle ) sahip olunan şeyler gösteriş aracı..Bir Alman birşey satın alıcakken ihtiyaçlarını göz önünde bulundururken ( düşünen normal bir insan davranışı ) maalesef bir ortadoğu insanı gösterişe göre alım yapıyor..İhtiyaçları ikinci/üçüncü sırada..Zengin insana Almanya da veya diğer ülkelerde rağbet yok desem tabiki yalan olur ama maalesef Türkiye de ki gibi aşırı seviyede değil..5 para etmez,tipine bakılmaz,iki kelime Türkçe konuşamayan,cahil insanların sırf kabarık cüzdanları yüzünden adam yerine konulduğu,kişiliksiz haysiyetsiz para avcısı kızların ( ne yazık ki günümüz kızlarında baya bir çoğunlukta ) peşlerinde olduğu saçma sapan bir toplum haline geldik..Herkesin gözü yüksekte..Evlenmek işkence oldu artık..Parası ayrı külfet,hadi verebildin,kadını mutlu etmek ayrı marifet..Beklentiler kadınlarda tavan,ama kendileri hiçbirşey yapmasın..Zenginin biri gelecek ve onları prenses gibi yaşatıcak,dizi hayatı gibi :D Genel durum bu maalesef..Ayrıca bilginin,ünvanın önemi yok..Paran kadar adamsın..Bu tüketim çılgınlığı olduğu sürece bu durum değişmez,ki geri kalmış toplumlarda elde para olduğu sürece değişemez çünkü bu insanların bilgiyle kendilerine birşey katma,kültürel olarak geliştirme gibi kaygıları yoktur..Maddi kaygıları vardır..Etrafına maddiyatla üstünlük kurma kaygıları vardır.. ( elbetteki herkes değil ) .. Yinede belki ekonomik kriz tek bir açıdan hayırlara vesile olabilir milletimiz için,insanlar artık istemesede kendini frenlemek zorunda,en azından ciddi bir kesim..Allah sonumuzu hayır etsin,iyilerin yardımcısı olsun diyerek konuyu noktalıyorum kardeşim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 150 bin dedigin araba yurt disinda 20k o nedenle bize luks geliyor yoksa normal. Turk milleti fakir desen daha dogru olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.