Şimdi Ara

Turk.net ADSL'den VDSL'ye geçiş süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısa süre öncesine turk.net in online işlemler bölümünde sadece 16mbit adsl gözüküyordu. 35mbit e kadar seçeneğinin geldiğini gördüm. Oradan seçtim, ayın başında geçiş oluyormuş. 30 unda akşamüstü geçiş olmuştur dedi. Hatta gidip VDSL destekli modem aldım yeni önceki desteklemiyor diye. Ancak 2 yıldır sabit 16mbit aldığım hattımdan dün akşamdan beri 1.5 ile 12 arası bir hız alıyorum. ARTI VDSL sinyali falan yok. Yine ADSL profilinden bağlanıyor modem. (dlink 224) ADSL profilinde ATM 8/35 ayarı var oradan bağlı yani. VDSL PTM kullanıyor orada sinyal yok. ADSL yi kapatıp sadece VDSL yi secenek olarak sundugumda da baglantı yok yani bir oncelik soz konusu değil. Online işlemlerde paket bilgisi dün akşamdan itibaren 35mbit e kadar görünüyor. Hatta orada uyarı var, VDSL destekli modem kullanmalısınız diye. Oraya teknik destek kaydı açtım cevap yok. Twitter dan 2-3 kez mesaj attım ona da cevap yok. Son çare buradaki deneyimli arkadaşlara danışayım dedim.

    Sorum şu ; vdsl geçiş sürecim sürüyor ? Hala adsl deysem neden sitede ve gelen mesaj ve maillerde yeni pakete geçtiniz yazıyor ? Başka ne yapabilirim bunu öğrenmek için ?







  • Arıza kaydı oluşturun ve @turknetdestek kullanıcısına özel mesaj gönderin.

    Sorununuz kısa sürede çözülecektir. ancak araya hafta sonu girdiği için çözüm pazartesiye de kalabilir.
  • Arkadaşım kendini kandırmak istemiyorsan bağlı olduğun telekom müdürlüğüne git sinyal değerlerini ve max hızını öğren.Hangi birime gideceğinin ismini unuttum planlamamı neydi tam hatırlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 1 Aralık 2018; 16:9:33 >
  • Speednet ve diğer servis sağlayıcılar da VDSL desteği olduğunu gösteriyor. Benim anlamadığım VDSL ye geçiş oldu mu olmadı mı ? Kağıt üzerinde yaptık diyorlar ama görünürde modem de vdsl servisi kapalı gorunuyor. Nasıl iştir bu...
  • Arıza kaydı oluşturdum, kullanıcı şu anda forumda değil.
  • Modem hat değerelerinizi, online işlemler görünen tarife bilgilerinizi ve teknik destek bölümünde bağlantı durumunu gösteren kısımların ekran görüntülerini de buraya ekleyebilirseniz iyi olur.
  • Zyxel modemimde internet ışığı sarı yanıyordu. vdsl geçişinden sonra turuncu yanmaya başlamıştı. xdsl değerlerinden hangi sinyalin geldiğini de öğrenebilirsiniz.



    Vdsl portu mevcut olduğunda türknet sitesi 35 mbit vdsl alabilirsiniz diyebilir ancak sizin neti bağlatana kadar Türk Telekom vdsl portunu başkasına vermiş oluyor. Forumda bir kaç kişinin başına gelmişti. Btk şikayet kaydı açın. Beklemekten başka yapacak bir şey yok. Allah kimseyi Türknet müşteri hizmetlerine muhtaç bırakmasın.
  • Turk.net ADSL'den VDSL'ye geçiş süreci
    Turk.net ADSL'den VDSL'ye geçiş süreci
    Turk.net ADSL'den VDSL'ye geçiş süreci

    Ne twitter dan ne de sitedeki destekten tek bir cevap yok.




  • Bende de tam tersi geçiş yapılırken sorunlar çıktı iki kere ben adsl istiyorum vdsl vermeyin modemim kaldırmıyor dedim ama gel gör ki vdsl geçirmişler mesaj atmışlar yüksek hızlı vdsl geçirdik vs diye destek kaydı açtım 24 saat içinde dönüyorlarmış %92 lik dilime ki maalesef ben o dilime bir türlü giremedim evde İnternet yok mobil İnterneti sömürdüm eminim ki vdsl den adsl geçirmek bu kadar zor olmamalı.
  • Sonunda mesaj geldi. Geçiş oldu. Ama kısa bir ön bilgi vermek bu kadar mı zor ?

    Turk.net ADSL'den VDSL'ye geçiş süreci

    Anlaşılan 50 mbit falan da destekleyecek hat imkan olsa ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.