Şimdi Ara

Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi. (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
44
Favori
119.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klnvsyn K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilettiğiniz adreslerde planlama henüz bulunmuyor. Proje ekiplerine talep olarak ileteceğim.
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    Yüksek ücret dediğiniz ülke ekonomisinden bağımsız tartışılabilecek bir kavram değil. Bugün taahhüt verilen iss’ler bile 100₺ altı paket sunmuyor. Türknet üzerinden hizmet almıyor olsam da mevcuttaki vdsl ve fiber fiyatları için rekabetçi fiyatı sağlayan ülkemizdeki en önemli firma şu an için Türknet.

    Sizin dediğiniz noktada tek fiyat uygulaması elbetteki mantıksız gibi gözüküyor. Ancak 100 kişide daha çok kişinin gigafiber hizmeti kullanması için ciddi bir yatırım gerekiyor. Bu yatırımın bedelini de bu tarz politikalarla karşılamaya çalışıyorlar anladığım kadarıyla.

    Asıl sorunun sabit hat için tekel olan firmanın tek fiyat politikası uygulayamamasında olduğunu düşünüyorum. 8-100mbps bandındaki farklı hız seçenekleri için 40-50 liraları bulan farklar gigabit hızına erişilebilir fiyattan ulaşmanın önündeki en büyük engel.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • kumrucumartı K kullanıcısına yanıt
    Ben senelerdir türknet kullanıyorum herde de önerdim savundum. Gigafiber hizmeti bu ülke için milattır fiyatı ve performansı adına onda hemfikirim lakin 8-16 mbps kullanan insanla 1000 mbps kullanan arasında fiyat farkı olması kanaatindeyim. Zam bekleniyordu ben her sene 10 tl yapıyorlardı hadi dedim kur vs yüksek 20 tl olsun diye geçiriyordum 40 tl çok yüksek bi rakam türknet için. Kaldı ki müşteri hizmetleri bile yok firmanın. Türksat türk telekom süperonline kendi altyapısını belediyeden kazı izni alarak yapıyorlar ama türknet havai olarak binadan binaya atlayarak getiriyor. En büyük masraf olan kazı maliyeti ortadan kalkmış oluyor. Müşteri hizmetleri masrafı da yok. Ee saha ekibi de 1 elin parmaklarını geçmez. Ama zammı yaparken bunlara sahip isslerin yaptığı zammı yapması açıkçası üzdü biz abonelerini.. oturduğum mahalle gigafiber planı içinde sokakların bazılarında var ama türknetin başına buyrukluğu yüzünden mahrum kaldı mahalleli belediye çalışmalarını durdurdu türknetin. İzin için başvuru yapmamışlar yani öylece bırakıldı mahalle ama burda türknet desteğe sorduğumuz da çalışmalar sürüyor diyor. Aylardır çivi çakılmadı mahallede..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • kumrucumartı K kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum bir konuya Denizlinin bilmemne ilçesine gigafiber gelsin yazıp diğer konuda türknet neden geçen ay kurulan zartzurtNet'den 10 lira daha pahalı yazan arkadaşlar var 1 tane network ekipmanının 15 bin dolar olduğundan haberleri yok galiba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 3 Mart 2022; 14:49:17 >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt
    Siz de haklısınız hocam. Sadece mevcut durumun dengesizliğinden bahsetmek istedim ben de. Bugünün 40₺ zammı diğer seneye kadar bahsettiğiniz tutarların da altına inebileceğinden endişeliyim.

    Sonuç olarak hepimiz tüketiciyiz ve herkesin istediği sorunsuz ve erişilebilir hizmet.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kumrucumartı K kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle devir ekonomi devri.. biz son kullanıcıyız fiyat/performansa bakıp karar veririz. Geçen senelerde en cazip firma türknetti ve herkesten önce açıkladı zam kararını ve diğer firmaların ekmeğine yağ sürdü. Firmalar 5-10 tl daha düşük açıklamaya başladılar fiyatları oralara yoğun geçiş olacak türknet kanadından.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,Bursa Nilüfer Beşevler Mahallesi Çalışmalar ne zaman başlayacak? İnternet sitenizde de İstanbul Ankara İzmir var ancak Bursa gözükmüyor.Çalışmalar ın ne zaman başlayacağı belli değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ibcg1995 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ilettiğiniz bölge planlamada yer almaktadır. Maalesef bu konuda süre bilgisi veremiyoruz. Ancak ben süreç hakkında size bilgi vermek isterim. ilk aşamada kablolama yapılıyor.
    Kablolama yapıldıktan sonra kutulama işlemine geçilecektir. Kutu konulduktan sonra son aşama olan aktivasyon aşamasına geçilecektir. Kutu konulduktan sonra aktif olup olmadığını https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama sayfamızdan sorgulayarak öğrenebilirsiniz.
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Adamlara hak veriyorum ama senin haksız olduğunu düşünüyorum. Şu meşhur çip krizi, doların 2x yapması vs. Bence ona rağmen az zam yapmışlar. Çünkü internet olayında kullanılan iş güçü hariç her şey dolar ile çalışıyor.


    He tabi ben 1000 mbps olandan bahsediyorum. Diğer türlü şuan 1000 mbps interneti mesela Kablonet 700 TL civarına veriyor, o da taahhüt ile ve 100 mbps upload. Şuan Türknet bu konuda rakipsiz. İstese 600 TL'ye de verirdi ama zamanında 100 TL'yi seçtiler. Ben bunu iyi niyet olarak görüyorum.


    Yoksa dediğin gibi 100 mbps olmayan paketler için 140 TL fazla.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    E niye haksız görüyorsunuz o zaman ? Ben bakır altyapı da 100 mbps altı hız alan kullanıcıyım bana fiberin gelip gelmeyeceği belli değil. Hadi diyelim gelmedi yaptığı yatırımların parasını benim gibi düşük hız alan xDsl kullanıcılarından mı çıkaracak? 100 kişi de 1 kişi gigafiber kullanan var. Ben gigafiber fiyatı için hiçbir şey demedim bugüne kadar hatta heryerde övmüşümdür türkneti fiyat politikasından ötürü (fiber için) o yüzden tüm tanıdıklarımı türknete geçirdim. Ama son zam bize dokundu biraz. Adamlar bana hani türknet uygundu falan demeye başladı. Mahçup oldum herkese.. tek fiyat politikası çok müşteri kaybettirir çok yanlış bişey umarım kısa sürede vazgeçerler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Tek fiyat politikasının kalkmasının size ne faydası olacak kalkınca daha ucuz olacağını mı zannediyorsun? 100 megabit için vae kiralama bedeli belli türk telekom altyapısından hizmet alıyorsan minimum bu kadar oluyor. Gigafiberi istese 50 liraya verir veya hızını 10 gigabite çıkarır bir maliyeti yok telekoma kira vermiyor paranın tamamı türknete kalıyor.

  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    İyi de ben ve binlerce kişi 100 mbps ve altını kullanıyoruz.. niye en yüksek paket tutarını ödeyelim? Önceden vardı gene getirebilir getirmeli de.. ben 10 sene gigafiber gelecek diye bekleyecem mi veya gigafiber parası mı ödeyecem?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    Gigafiber sizi ilgilendirmiyor maliyetler farklı istese 10 liraya da satar sonuçta kendi altyapısı yarısından fazlasını türk telekoma kira olarak vermiyor. Telekom altyapısından devam edersek orada tüm şirketler en yüksek paketle en düşüğü sembolik fiyat farkıyla satıyor şuan türk telekomda 35-100 arası sadece 20 lira, türknet zaten 50 megabitten düşük alanlara 10 lira indirim yapıyor 129 lira.



    Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi.




    Netspeed'de fark yine sembolik 8 lira :



    Turk.net, FTTH 1000 mbps (1gbps) fiber internet bağlantısı kurulum, inceleme ve kullanım tecrübesi.


    Gördüğünüz gibi hiçbir şirket sizin hızınız düşük size yarı fiyatına verelim demiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 7 Mart 2022; 1:11:59 >




  • Bluepower kullanıcısına yanıt
    Tamam işte attığınız listede netspeed kullandığım tarifeyi 100 tl nin altına verebiliyor ve diğer bir çok firma 100 tl ve altı açıkladı fiyatları.. türknetin bir cazibesi yok şu fiyat politikasıyla.. telekom zaten rezalet bi firma.. tekeli kırılması lazım ya da özelleştirilmesi lazım.. kendi tezinizi çürüttünüz teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 7 Mart 2022; 1:14:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

    70 mbit vdsl hiz alacagim ve 140 tl odeyecegim. sirf bu tek fiyat politikasi yuzunden daha 1 ay olmadan turkneti iptal ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazirandan sonra bende diğer ucuz isslere geçeceğim hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bizim binada Superonline fiber var ama fiyatı çok pahalı keşke Superonline altyapısını kullanabilseydik.

  • Merhaba,
    Bende Türknet’in gigabit hizmetini almaya başladım 3-4 gün önce ama laptopta kablolu olarak bağlandığımda 100 mbit’i geçmediğini görünce kayıt açtım be bana ethernet driverini güncellememi istediler.
    Ancak nasıl yapılır bilemiyorum.Yapmaya kalkıp da başka şeyleri bozarım iyice başıma iş alırım diye korkuyorum.
    İnternette bir ucu usb diğer ucu ethernet girişi olan şeylerden alsam hiç bu driver güncelleme işine girmeden 1000 mbit interneti alabilir miyim acaba?
    Konu hakkında bilgim az.Youutube videolarından baka baka yapmaya çalışırım ama aksilik çıkarsa hiç toparlayamam sonra.
    Ne yapmamı önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @veradrake ethernet kartının modelini pc den bulup yazabilir misiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cnrps C kullanıcısına yanıt

    Çocuklardan fırsat gelmiyor bilgisayarı alınca bakarım.

    Ama hiç benim kalemim işler değil.

    Modelini ve adını nereden bulacağımı önce bir araştırayım en iyisi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.