Şimdi Ara

Turk.net İnternet 59.99 TAAHHÜTSÜZ (244. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.992
Cevap
180
Favori
764.122
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mert594 kullanıcısına yanıt
    Uydunet alt yapısı olan yerde maceraya atılmanız hata olmuş zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deneme1


    quote:

    Orijinalden alıntı: maturem

    Hat babamın internet kardeşimin üzerine. İnternetten başvurduk. hat sahibi de internet sahibi de imzalarını attı ve evraklarını gönderdi. 2 hafta oldu yanıt yok. aradım sordum tc no ile vergi no uyuşmuyormuş. ne yapalım dedim hattı kardeşiniz üzerine alsın dedi. madem ayrı kişiler olmuyor ne diye uğraştırdılar o kadar kimlik bilgisi kredi kartı bilgisi verdik elin adamlarına. Bence bulaşılacak bir firma değil

    Taşıma mı yaptınoz, telefon olan kişi tek başına başvursaydı,

    Taşıma için başvurdum.tekrar görüştük bugün dediğiniz gibi telefon sahibi adına yapacaklar işlemleri. demekki kafaları karışmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar öğrenci evi biraz eski bi ev. Üçlü telefon prizi ve ankastre fotoğrafını atıyorum. Bağlantı hakkında yardımcı olabilir misiniz? Yakınlarda işten anlayan elektrikçi bulamadım nası yapabilirim acaba?


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • CallofTruth kullanıcısına yanıt
    İsminin yazılı olduğu kabloyu, dairene giden kablolardan ikisine bağlıyorsun(üç kablo olur, bir tanesi çalışmazsa değişik değişik denersin)



    Eve gelen kablo prize gidiyorsa prizi sökeceksin. Gelen kabloyu açıp, modem kutusundan çıkan iki jaklı kablonun bir ucunu kesip(jakın birini feda edip), prizden gelen kabloyla bağıntısını yapacaksın. Üstüne bir kaç da siyah bant çek. Cillop.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam basit aslında ama sizin kablonuzu alttan bulmanız ayırt etmeniz zor.. bulursanız isim yazılı kabloyu sizin kablonun ordan ucuna bağlıcaksınız...

    prizdeki 3 lü olması lazım gri yuvarlak aşaıdanda öyledir bakın onları ayrın kenara çok fazla yoksa tek tek deneyebilir siniz..
    prizdeki kablo 3 lü alttan hangisine bağlıyorsanız prize o 2 renk bağlı olmasına dikkat edin..

    ilave olarak da siizn daireden kablonun ucuna pil başlarsınız aşağıdan da kabloların ucuna 12 v luk bi ampul bağlaya bağlaya dönersiniz..
    9v luk pil alorsanız pil daha fazla yanar daha kolay anlaşılır ve ampulu 12 v luk olmasına dikkat edin 220 verirse yanmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flowerhorn

    Ayın 14 ünde evrakları verdim hala bekliyorum

    Benim de ayın 14 ünde evraklar ellerindeydi hala bekliyorum. Yer: izmir bayraklı manavkuyu
  • Türk Telekomun Fiber hizmeti verdiği bir alanda oturuyorsanız yanfınız boşa.heveslenmeyin.

    Türk Telekomun Fiber hizmet verdiği hiç bir alanda TurkNet hizmet veremiyor. Fiber hiber adsl farketmiyor. Kendi altyapıları varmış güyya fiber için. Fiber olan yerede adsl veremiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mert594 kullanıcısına yanıt
    Uydunet varken bu maceraya girişmeniz hata zaten. Keşke bizde de şebeke olsa uydunetin. Hem de 1 yıllık taahhüt. Çok güzel.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 ekimde evrak ulaştı bir türlü bağlamadılar dün superonline başvurdum sabah bağladılar 15 saatte 15 gün nere hız 30 mbps ben 25 mpbs hız aldım superonline altyapısı varsa türknet le uğraşmayın
  • Sırf mahallede başka şube yok diye gittim mng ile yolladım sözleşmeyi utanmadan 19 lira para verdim. MNG den çok memnundum şimdiye kadar ama bir dosya gönderisine de 19 lira vermek koydu yani dostlar haberiniz olsun da mng işin dozajını kaçırmış artık.
    Umarım memnun kalırım türknetten yoksa sinirlerim fena bozulacak gibi .
    2 kasımda gönderdim belgeleri bakalım süreç nasıl işleyecek.
  • Ben de abone olalı 1 ay oldu fakat hergün kopma yaşıyorum. Hız düşüklükleri de çok oluyor. Müşteri hizmetleri anca kayıt açıyor, sorunları çözmüyorlar. Gerçekten artık sabrımın sonlarına geldim. Var mı bir tavsiyesi olan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayata gülümse kullanıcısına yanıt
    Antalya'dan gönderdim hocam zahmet edip gidip aras ile göndersem olacakmış ya neyse artık.
  • Merhaba arkadaşlar,



    https://turk.net/online-islemler/#/home adresinde oturum açınca Abonelik Sözleşmesi Değişikliği Hakkında Bilgilendirme diye bir satır çıkıyor. IE, EDGE, Chrome'da açmayı denedim; ama açamadım. Ne yazdığını bilen-gören var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eveet, evraklarım 14 ünde ellerine ulaştı bekle bekle... en sonunda port yok deyip aktivasyonunuzu yapamıyoruz dediler. İşin garibi yeni taşınan komşularım Türk Telekom'a benden sora başvurdular ve İnternetleri var şu an. Onlara var bana mı yok bu port. Ayrıca 1 Eylul'de de TT'a port yok diye de başvuru yapmıştım port açılması için. Ne biçim iştir anlamadım, 3 aydır port bekliyoruz, böyle böyle senelerce port mu bekleyeceğiz arkadaşlar? Var mı böyle bir sorunla karşılaşıp çözüme ulaşan?
  • sonurakar kullanıcısına yanıt
    quote:

    Değerli Abonemiz,

    Şirketimiz ile imzalamış olduğunuz Abonelik Sözleşmesi’nin “Fiziksel Gereklilikler”, “Kabul Edilebilir Kullanım Şartlarının İhlali” ve “Hizmetin Durdurulması ve Kapatılmasına Yönelik Esaslar” başlıklı maddeleri sözleşmeyi imzalamış olduğunuz tarihten itibaren geçerli olmak üzere ve lehinize olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.

    İlgili maddelerin yeniden düzenlenmiş güncel hallerine ekte yer verilmiş olup, ilgili maddelerin önceki hallerinin Abonelik Sözleşmesi’ni imzaladığınız tarihten itibaren kesin hükümsüz olduğunu bilgilerinize sunarız.

    Saygılarımızla

    TurkNet İletişim Hizmetleri A.Ş.



    5.2 Fiziksel Gereklilikler

    TURKNET, Hizmetin talep edildiği bölgede bağlantı için gerekli olan altyapının uygun olması halinde hizmet tesisini gerçekleştirecektir.

    TURKNET, ABONE’ye hizmet verebilmek için gerekli olan hattı hazır hale getirmesine rağmen, ABONE’nin verilen adresin yetersiz veya yanlış olması, bina için kablolamanın uygun olmaması, gerekli abone cihazlarının hazır olmaması, BBK kodunun belirtilmemesi ve benzeri gibi hizmeti alabilmesi için gereken koşulları sağlayamaması sebebiyle hizmetten yararlanamaması durumunda tüm sorumluluk ABONE’ye aittir. Böyle bir durumda ABONE, adına port tahsisi yapılmışsa bununla ilgili TURKNET’in katlanmış olduğu tüm masrafları TURKNET’e ödemekle yükümlüdür.


    6.3 Kabul Edilebilir Kullanım Şartlarının İhlali

    ABONE, internet ortamındaki haber gruplarında ve sohbet ortamlarında göndereceği elektronik posta mesajlarında kanunlara veya ahlaka aykırı herhangi bir amaç güden toplu tanıtım, postalama ve benzeri aktivitelerde bulunamaz. Hakaret, pornografi, yasadışı, içerikler barındıran mesajlar gönderemez. ABONE’nin hattını spam (istenmeyen mesaj) ve başkalarına zarar verici dış müdahale amaçlı olarak kullandığı tespit edilir ve ABONE söz konusu durumu düzeltmeye yanaşmazsa, ortaya çıkabilecek her türlü zarar ve ziyan ABONE’ye ait olmak üzere hizmetine son verilir.

    ABONE internet erişim hizmetinden yararlanırken, başta Elektronik Haberleşme Kanunu, Türk Ceza Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, markalar, patent hakları gibi fikri ve sınaî haklara ilişkin mevzuat hükümleri olmak üzere ilgili tüm hukuki düzenlemelerin hükümlerini ihlal etmemeyi işbu Sözleşme ile kabul etmiştir.

    ABONE, yasalarla kendisine yüklenen ve/veya ileride ihdas edilecek her türlü yükümlülükleri yerine getirmeyi taahhüt eder. Bu madde kapsamındaki ihlallerle ilgili yapılan bildirimde belirtilen süre sonunda ilgili ihlalin ABONE tarafından giderilmemesi halinde TURKNET’in işbu Sözleşme’yi tek taraflı olarak feshetme hakkı saklıdır. ABONE, ihlalden dolayı TURKNET ve 3. kişilerin uğramış olduğu her türlü zararı tazmin etmekle yükümlüdür.


    7.6 Hizmetin Durdurulması ve Kapatılmasına Yönelik Esaslar

    ABONE’nin varsa gecikme faizi ile birlikte tahakkuk eden ücretleri faturada belirtilen son ödeme tarihinden itibaren 3 gün içerisinde ödememesi halinde TURKNET hizmeti kısıtlama veya durdurma hakkına sahiptir. Aboneliğin feshi ve hat iptalleri halleri hariç olmak üzere hizmetin kısıtlanması veya durdurulması durumlarında ABONE’nin yapacağı ödemenin TURKNET’e ulaşmasını müteakip en geç 1 gün içinde ABONE’ye seçmiş olduğu tarife ve kampanya şartları doğrultusunda hizmetin sunumuna devam edilir.

    ABONE’nin faturasını ödememesi nedeniyle hizmetinin durdurulmuş olması, ABONE’nin tercih etmiş olduğu tarifedeki kullanmış olduğu hizmetin faturalandırılmasına ve kullandığı hizmetin ücretinin talep edilmesine engel teşkil etmez.

    TURKNET, hizmet kullanımının mutat kullanım düzeyinin çok üzerinde olması veya hukuka aykırı ya da hileli bir faaliyetin varlığı konusunda haklı bir şüphenin bulunması durumlarında ABONE’ye bilgi vererek hizmeti kısıtlayabilir veya durdurabilir. Bu durumlarda TURKNET’in ABONE’den ara ödeme talep etme hakkı saklıdır.

    ABONE’nin hizmet bedelini ödeme yükümlüğü ile işbu Sözleşme’den doğan diğer yükümlülüklerini yapılacak bildirime istinaden verilen süre içerisinde yerine getirmemesi halinde TURKNET’in işbu Sözleşmeyi feshetme hakkı saklıdır.




  • Turknet Pişmanlıktır!

    4 aydır turknetteyim.Abone olurken ne kadar sıkıntı çıkarsalarda 4 ay boyunca internetimde bir sıkıntı yaşamadım.2 gün şehir dışına çıktım.Geldiğimde internet 2-5dk bir kopma yaşanıyor.Telefonda hiç ses yok.Şikayetvar.com da bu şikayet sıkça belirtilmiş.Müşteri hizmetlerini aradım splitter ı çıkarın direk bağlayın dediler.Yaptım bağlandı ama 5dk sonra yine kopmalar yaşandı.2 gün içinde kontrol edilecek dış hattınızda bir sorun varsa size iletiriz dediler ama şikayetvar.com da aynı sorun için benzer cevaplar verildiği yazılmış.Yani arayıp iç tesisatınız sorunlu tesisatınızı yenileyin diyecekler.Peki be Allahın kulu iç tesisatta sorun varda 4 aydır neden sorun yoktu diyeceğim bende...


    Sorun düzelmezse hemen iptal ederim aboneliğimi....
  • Tugayy kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin iş ne oldu? bende yarın evrakları gönderecem bizim durum sizle aynı çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert594

    Arkadaşlar uzun uzun anlatmak isterdim ancak illallah ettim bu turknet'ten tek söyliyceğim 2 ay uğraş ve giden 60 lirayı en son haram olsun diyerek aboneliğimi iptal ettirdim müşteri hizmetleri arıza kaydı açmaktan başka hiç birşey yapmıyor kullanamadığım hizmetten para aldılar şimdi uydunet bağlattım kafam rahat 25 mb hız 150gb akn +kablo tv yayını 1 yıl tahahütle 64 lira Türknetle uğraştığımıza değmez

    uydunette sorgu yaptım da binamin yaninda ki bina da var. ama bizim binanin numarasi yazmiyor. Nasil ogrenebiliriz hizmet alabilecegimizi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 62 gündür aktivasyon bekliyorum.
    Dün kadının biri aradı, altyapınız fiber olduğundan iptal edicez dedi. TC kimliği sordu, iptal ettirmek istemiyorum dedim. Azarlamaya başladı resmen. Onay verseniz de, vermeseniz de iptal edicez demeye başladı. O zaman niye onay istiyorsunuz ki diyince yasal olarak iptal edebiliyoruz dedi. Hangi yasaya dayanıyorsunuz diyince iyice cazgırlaștı. Resmen azar işittim kadından. Benim dosyama o bakıyormuş. Yani sürekli aynı kadınla muhatap olucam.

    Kendisi 1 ay önce de arayıp aynı şeyleri zırvalamıștı fakat onay vermediğim için iptal edemediler.
    İş inada bindi artık. O internet bağlanacak!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Colomb17 kullanıcısına yanıt
    Telefon hattımdaki sorun çözüldü internet ise ara ara küçük küçük kesilmeler yaşatmaya devam ediyor şimdi onu düzeltmek için mücadele vereceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 242243244245246
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.