Şimdi Ara

Türk savunma ve havacılık sanayisi 2023'te ihracat rekoru kırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk savunma ve havacılık sanayisi 2023'te ihracat rekoru kırdı
    Savunma ve havacılık sanayisi 2023 yılında ihracat rekoru kırdı. Sektörün ihracatı önceki yıla göre dolar bazında yüzde 27 artışla 5,5 milyar dolara yükseldi.



    Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2022 yılında savunma ve havacılık sanayisi 4,4 milyar dolar ihracat gerçekleştirmişti. 2023 yılında ise ihracat miktarı 5,5 milyar dolara çıkarak rekor kırdı. 2023 yılı için ihracat hedefi 6 milyar dolar olarak açıklanmıştı.



    Ayrıca Bkz.Türk savunma sanayisi 2023'te neler yaptı?



    Türkiye yaklaşık 170 ülkeye 230’dan fazla savunma sanayisi ürünü ihracatı gerçekleştiriyor. 2023 yılı boyunca ihracatta özellikle insansız hava araçları, zırhlı araçlar, deniz platformları, mühimmatlar, silah sistemleri gibi ürünlerle öne çıktı. İhracat yapılan ülkelerdeki varlığını güçlendiren sektör, aynı zamanda bu yıl yeni müşteriler kazandı. Havacılık sektöründe ise dünyanın önde gelen markaları için hava aracı yapısalları, ekipman ve bakım-onarım hizmeti ihracatı gerçekleşti.



    Baykar, 2023 yılında Suudi Arabistan ile yaptığı anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesine imza attı. Türkiye’nin yerli İHA’larına güç veren turbodizel motoru TEI-PD170 ise 2023 yılında ilk ihracat başarısını elde etti. Bayraktar Akıncı’nın ihracatı için sözleşme imzalanan ülke sayısı 8’e ulaştı.



    2023 yılında HAVELSAN’ın insansız hava aracı BAHA ve STM tarafından geliştirilen TOGAN’ın Afrika’ya ihracatı yapıldı. Vurucu insansız hava aracı ALPAGU, ismi açıklanmayan bir ülkeye ihraç edildi. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI ile CATS kamerasının ihraç edildiği ülke sayısı 10'u geçti. "ELMAS ekranı"nın, ATAK Helikopteri kokpitine entegre edilerek ilk ihracatı gerçekleştirildi.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/







  • HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR.

  • 2030 da bu rakamların 25-30 milyar dolar bandına çıkacağını düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sıfırdan resmen Türkiye’ye bir sanayi kazandırmakta emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel para. bu daha başlangıç, kaanı yapıp dost ve kardeş ülkelere ihraç etmeye başladığımızda senelik 50 milyar dolarları görebiliriz.

  • Hem ülke savunmamızı Milli yerli yapıyoruz dışa bağımlılığı azaltıyoruz hatta yok edeceğiz inşeALLAH. Hem de ihraç edip gelir elde ediyoruz daha ne olsun.


    Emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun dahada arttırsın daim etsin inşeALLAH.

    Türk savunma ve havacılık sanayisi 2023'te ihracat rekoru kırdı
    Türk savunma ve havacılık sanayisi 2023'te ihracat rekoru kırdıwww.aa.com.tr
    Türkiye'nin 2022 yılı gelir vergisi rekortmeni Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu
    https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/turkiyenin-2022-yili-gelir-vergisi-rekortmeni-baykar-yonetim-kurulu-baskani-selcuk-bayraktar-oldu/3098830



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞAKACI -- 3 Ocak 2024; 15:30:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.