Şimdi Ara

Türk Tarihini Gerçekleri ile Öğrenebileceğim Kitap Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk tarihini eski Türk devletlerinden itibaren Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemi dahil kronolojik sırası ile gerçekleri ile beraber masalsı ve hikayeci anlatım olmaksızın, hangi kitapları okumalıyım, yayın, yazar ve kitap önerilerinize ihtiyacım var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Jean-Paul Roux'nun kitaplarına bakabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halil İnalcık' ın kitaplarından faydalanabilirsiniz.

  • https://forum.donanimhaber.com/tarih-kitabi-tavsiyeleri--80464029 başlığında bu konu cidden güzel ele alınmış.


    Çok fazla isim ve kitap yazılabilir. Yazdığımız kitaplar dahi eleştiriden masun kalamaz.


    Konuları daha ziyade makaleler bazında almakla beraber Yeni Türkiye Yayınları'ndan çıkan projeleri incelemeniz faydalı olacaktır, istediğiniz tarza çok uygun ve nitelikli eserler var. Öncelikle bunları inceleyebilirsiniz. Kendi sayfalarında yer alan proje eserlerbölümünü inceleyebilirsiniz.


    Bunun haricinde yazar bazlı gitmek isterseniz (vefat edenlerden gideceğim, ilk yazdığım projelerde günümüz uzmanlarının isimlerini görebilirsiniz) İslam Öncesi Türk Tarihinde Bahaeddin Ögel çok mühim araştırmalara imza atmıştır. Selçuklu Tarihi'nde ise Osman Turan çok önemli bir isimdir. Bu isimler şu an hayatta değil maalesef. İki isimden daha bahsedeyim. Selçuklu Tarihinde Mükrimin Halil Yinanç Hoca'dan ders dinlemek isterdim ama onu da ancak şu anda anabiliyoruz.

    Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi için kaynakların da çeşitlenmesi ile ciddi yorum farklılıkları olduğu için tek eser söyleyemeyeceğim, şimdilik bu kısmı bırakıyorum. O zaman kadar Feridun Emecen Hoca'nın (biraz gizli kalmasa Mehmet İpşirli de diyecektim) söyleşilerinde yararlanabilirsiniz. Cumhuriyet Tarihinde Erik Jan Zürcher'in eserleri giriş olabilir. Burada farklı görüşten eserler mukayeseli okunmalı.


    Aslına bakarsanız usul/metodoloji iyice hazmedilmeden yapılan okumaların ve yapılan yorumların hepsinde bir eksiklik olacaktır. O zaman İpşirli Hoca'nın ana kaynak tavsiyesi de ciddi anlam kazanacaktır. Onların tadı bir başka. Bazen de M. Münir Aktepe'nin Patrona İsyanı gibi bir makale (ufak bir kitp çapındadır) ufuk açar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atahoca -- 6 Şubat 2023; 12:3:39 >




  • J. P. Roux- Türklerin Tarihi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.