Şimdi Ara

Türk Telekom'a Geçememek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamlardan sonra taahhütlü bir internet kullanmanın daha avantajlı olacağını düşünerek Türk Telekom'a geçiş yapmak başvuruda bulundum. Bölgemde bütün sorgulama sitelerinde alt yapı yok yazıyordu doğal olarak müşteri hizmetleri de alt yapı yok alt yapı için ön başvuru alacağız dediler. Müdürlüğe müracaat ettim oradan da en fazla 16 Mbit adsl verebiliriz VDSL için kapasite artırımı talebinde bulunuruz vs dediler. Neyse o işlem öyle kaldı.

    Evde hâli hazırda kullandığım 50mbit internet vardı onu taşımak için aradım bu sefer yine alt yapı olmadığı için geçiş yapılamıyor dediler. Yahu zaten kullanıyorum xdsl numarasını da veriyorum ne demek geçiş yapılamaz dediğimde sistem engel oluyor biz bir şey yapamıyoruz diyorlar. Defalarca aradım müdürlükle konuştum vs yok geçiş yapmıyorlar. Millenicomu aradım çat hemen belgeleri istediler xdsl no vs verdim hemen geçiş işlemi başlattılar. 5 gün oldu onlar da çok yavaş çalışıyor. Bugün aradım lütfen bekleyin en kısa sürede onay için arayacağız dediler. Sinirlendim tekrar TTyi aradım yine 5 kere oradan oraya aktardılar yok sonuç aynı alt yapı olmadığından dolayı sistem izin vermiyormuş.

    Yani anlayacağınız para verip hizmet almak istiyoruz elimizde hali hazırda VDSL 50mbit internet var taşıma yapalım diyoruz TT yok yapamayız derken TT alt yapısını kullanan firmalar hemen gel xdsl no varsa yaparız diyorlar anlamadım gitti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kafani agritma gidip dilrkçe yazip teslim et 1 ay sürmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

    Btk üzerinden kayıt açmıştım olumsuz dönüş almıştım. Müdürlüğe gidip dilekçe mi vereyim? Müdürlükle sürekli görüşüyorum ama hâlâ daha VDSL port yok diyip duruyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

    Senin muhattabin türktelekom müdürlüğü,durumunu bi güzel anlatip adresini kullandigin intrrnet firmasi varsa hizmet numarasini yazip teslim et sana dilekçe no vericekler ordan takip edersin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt

    bizim de kutu dolu fiber yapacağız filan dediler sonra genel müdürlük maliyeti yuksek diye vazgeçti dediler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.