Şimdi Ara

Türk Telekom'a geçince aklıma takılan sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar, yıllardır Türknet kullanıcısıyım ve son zamanlarda artık sorunlardan sıkıldım istemeye istemeye de olsa Türk Telekom'a geçiş yaptım. Yalın 100mbps limitsiz tarifesi ve fiber güçlü premium seçnekleriyle başvurumu tmamladım. Sorularım şöyle ki:

    1-Türk Telekom eskiden ping konusunda çok kötüydü, acaba şuan bir iyileşme var mı? (Türknette de TT'nin vdsl altyapısını kullanıyordum yani bir fark olıur mu?)

    2-Fiber güçlü premium modemi ana modem olarak kullanıp bendeki keenetic extra dsl'i genişletici/access point olarak kullanabilir miyim?

    3-Binada FTTB olduğu ve santrale mesafemin sadece 4 metre olduğunu söylediler. Bu aradaki 4 metreyi kendim fiber kablo ile değiştirebilir miyim?

    4-Yıllardır Türk Telekom'u unutmuş ve yeni geçmiş birine tavsiyeleriniz neler?


    şimdiden çok teşekkr ederim cevaplarınız için.








  • 1- TT'de aslında hiç bir zaman ping kötü değildi, sadece yeteri kadar yatırım yapmiyorlardi yatırım yaptığı yerlerde ping değeri her zaman iyiydi, şimdi ise yatirimlarini arttirdilar artik çoğu yerde bile VDSL altyapısı var, btk artık biraz daha sert, fiber dönüşümleri daha da artacak (umarım) kısaca; ping durumu iyi diyebiliriz.
    2-kullanabilirsin
    3-sendeki FTTB altyapı olduğu için bu altyapıya "fiber" diyemeyiz. Fiber olması için FTTH olması gerekir, fiber gibi performans bekleme, sendeki "fake fiber" Ayrıca, Kendin hat çekemezsin, TT sorumluluğunda.
    4- TT'ye geçerek aslında iyi yapmışsın. Olası bir arıza durumunda ilk olarak TT kullanicilarina koşuyorlar. Dolayısıyla arıza gibi durumlarda genelde aynı gün veya ertesi gün içinde halledilir.
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için hocam.

  • Telekom'un güncel olarak gecikme performansı gayet iyi. Hatta şu konuya da göz atabilirsiniz. https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117


    Fake fiber demek doğru olmaz. Kavram kavgasına girmeyeceğim ancak FTTB'nin iki türü vardır

    1)FTTB/DSL: Bunda binanızda Tip11, Tip17, Tip19, Tip21 gibi içerisinde DSLAM bulunan bir fibe kabin bulunur, DSL üzerinden erişim verir. Bunda aradaki kablonun fibere dönüştürülmesi mümkün değildir.

    2)FTTB/Eth: Binada MDU denilen bir kabin buulnur, dairelere Ethernet kablsu çıkar. Aslında Tip19 veya Tip17'lerle de sunulabilir içerisinde uygun kart varsa ancak ben hiç sahit olmadım. DSL değildir. Telekom'un FTTB/Eth'leri PON olduğu için teknik olarak FTTH'ye dönüşüm mümkündür. Eğer 100Mbps ve üzerindeki hızları almak istiyorsanız FTTH'ye dönüşüm için müdürlüğe başvuru yapabilirsiniz eğer saha kapasite ve dağıtım açısından müsait ise dönüşüm yapabilirler hemen.


    Bunlardan hangisi olduğunu bilirsek daha net bir yorum yapabiliriz. Fotorğafını atarsanız binadaki kabinin daha iyi olacaktır.


    Kendi router'ınızı Access Point olarak kullanabilirsiniz hatta Telekom'un cihazını hiç kullanmadan doğrudan PPPoE'yi kendi router'ınızda da sonlandırabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 25 Mart 2024; 4:29:56 >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    T11 kabin var binamızda. Maksimum 100 vdsl gösteriyor. Hemen yanımızdaki binada ise fiber ve maksimum 1000mbps gösteriyor. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.