Şimdi Ara

Türk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Maalesef Türk Telekom müşterisiyim.Yaklaşık 20 gündür akşamları internet 24 mbps olması gerekirken hep böyle oluyor. Sabahları bir problemim yok ama 19:00'dan sonra hep bunu yaşıyorum. 20 gündür akşamları arayıp bir daha deneyin diyip oyaladılar ama değişen bir şey olmadı. Şimdi aboneliğimi iptal edin diyorum 580 TL cayma bedeli çıkartıyorlar 10 Nisan da 2 yıllık taahütüm bitiyor. Ben bu tutarı zaten ödeyemem. Fakat şimdi ayıplı hizmet olduğu için ücretsiz iade talep ediyorum öyle bir şey yok çıkar onu aklından diyorlar. BTK dan şikayet oluşturdum sorun sizden kaynaklı bizim altyapımız sorunsuz diyorlar. Genel merkezi arıyorum o bölgeden böyle şikayetler alıyoruz bir problem var diyorlar. İşin içinden çıkamadım bulunduğum kaymakamlıktaki Thh çalışanı bundan bişey çıkmaz boşuna uğraşma diyor. İşin içinden çıkamadım sizce ne yapmalıyım akşam resmen internetsiz kalıyorum.
    Türk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternetTürk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternetTürk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternetTürk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternetTürk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternetTürk Telekom Akşam Yavaşlayan İnternet







  • 1 yıldan fazlaysa taahütün,iptal edip cayma bedeli vs birşey ödemezsin.Çıkardıkları faturayla thk ye itiraz dilekçesi ile basvurursun.tt den savunma istenir.sonra dosyan görüşülüp karara baglanır.Cayamam,580lirayı ödetirler bana diye çekinmene gerek yok.
  • Müşteri hizmetlerini arayıp port değişikliği talebi yap, değitşirirlerse belki bir ihtimal düzelebilir.

    Onun haricinde arkadaşın dediği yoluda izleyebilirsin.
  • Bir bende mi durum aynı diye düşünürken siz de de aynı problemi gördüm. 35 mbite kadar paketim var . Aralık ayından beri 17.00 den sonra hızım 0.85 lere kadar düşüyor. Gündüz sorun yok ama aksamları durum bu . Napıcaz bilmiyorum , TT ilçe müdürlüğünden tekrar tanımlama yaptırdım, modem değiştirdim yine aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

    Bu mesaj silindi.
    Fiber kutular var. Hangi yogunluk hangi kaldırmama sorunu onu anlamadım. Aralık ayında basladı. Şu ana kadar hiç bir problem yoktu.
  • Kardeşim, güzel kardeşim, senden ricam, fiber optik kablo nedir, ne kadar hız kaldırır bir araştır. Eve gelen sarı fiber optik kablolar nedir, kapasitesi nedir? Kabine gelen turuncu fiber optik kablo nedir, kapasitesi nedir? Bir araştır. Sonra milleti aşağılayacak yorum yap.

    Eve gelen sarı kablo 10Gbps kadar, kabine gelen turuncu kablo 100Gbps kadar internet taşıyabilir. Tıkanmadan. Şimdi söyle bana, bu arkadaşın apartmanında 100Gbps kullanıldığını mı iddia ediyorsun?

    100 hanenin olduğu köye 100 gidiş 100 geliş şeritli yol yapmak demek bu. 8 yaşında olan, tercihen şehrin en kalabalık yerinde doğan ve büyüyen, köyle hiç münasebeti olmamış bir çocuğa; "100 haneli köye 100 gidiş 100 geliş şeritli yol yapsan tıkanır mı?" diye sorarsan o bile doğru cevabı verecektir. Hatta vereceği cevap "o yolu bizim buraya yapsan burası bile tıkanmaz" olacaktır...

    İnsanları aşağılamadan önce kendi bilgilerinizi sorgulayın..

    Saygılarımla.

    Ek olarak, FTTH değil de FTTB olduğunu bile düşünürsek, eve gelen Cat6 kablo teoride 10Gbps hız verebilir. Pratikte minimum 1Gbps hızı kesintisiz aktarır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

    Bu mesaj silindi.
    Konu ile ilgili Hiç bir fikri olmayıp bu kadar uzun mesaj yazanı da ilk defa gördüm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 senedir yaşadığım şey. Artık '' sorun '' bile diyemiyorum. Çünkü alıştım. Akşam 8 gece 12 arası her zaman internet felç. Evde şu an iki farklı altyapıya sahip internet var. TTnet vdsl ve Vodafone Fiber. İkisi de 8 den 12 ye kadar felç.
  • Benimde bu sorunum vardı tahatüt iptal ettirdim paraya kıydım süperbox aldım sorunsuz kullanıyorum turkcelin gözünü seveyim ttnet belasından kurtardı.
  • İkamet ettiğim adresde 1 senedir 50mbit kullanıyorum, son üç gündür bu sorunu yaşıyorum. Ne değişti de bir anda hız akşam saatlerinde 50'den 4mbit e düşmeye başladı ?
    Port değiştirme başvurusunu kime yapmak gerekir. Müşteri hizmetlerindeki arkadaşlar robot gibi aynı şeyleri tekrarlıyorlar.
    Superbox'a baktım ayda 279tl. Aşırı pahalı. Türkcell platinum müşterilerine falan bir kampanya inidirm vs yapıyor mu bilginiz var mı ?
  • TTnetlover T kullanıcısına yanıt
    Yapmıyor malesef 10/10 mps paketi var simetrik 159 TL ben kullanıyorum günlük kullanım için yeterli tavsiye ederim 1 GB videoyu 10 dk de indiriyor 1080 p videolar sorunsuz izleniyor indirme 1.25 MB/s ile dowload ediyor uploadda 10 mps bu arada.Ücra bi köyde yaşıyorum sorunsuz çekiyor.
  • Ben bu sorunu hem TT kullanırken hem de netspeed’e geçtiğimde aynı dediğiniz gibi birebir yaşadım. Ekipler hiçbir şekilde sorunu çözmek için uğraşmadı, onlarca port değişikliği talebine rağmen. En son netspeed’den bi beyefendiye güzelce anlattım TT ekiplerinin işi yokuşa sürdüğünü. Onlar da yeni port alabilmem için aboneliğim devam ederken yeni hat başvurusu yaptılar ve yeni hat açılınca eskisini kapattılar böylece sorun kalmadı. Yani kısacası port değiştirtmeniz lazım ve TT değiştirmemek için elinden geleni yapacak. Kolay gelsin şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

    Bu mesaj silindi.
    Kardeşten sonrasını okumadım şampiyon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NvdiaAmd -- 20 Aralık 2018; 6:42:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eqecakmak E kullanıcısına yanıt
    Sizin köye internet veriyorlar mıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.