Şimdi Ara

Turk Telekom altyapı karmaşası yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben pazartesi kadıköy Telekom müdürlüğü 4. Kat altyapı tahsis kata çıktım bir çalışanla binamdaki altyapıyla alakalı fiber durumunu görüştüm. Benim isteklerim ve arkadaşın bana verdiği yanıtlar şu şekilde gerçekleşti.

    Binamda fiber mevcutmudur? (Karşımdaki apartmanda bina iç t11 fiber kutu var ve bnm binamla o bina arası 10 metre yok)
    Cevap: fiber yok lakin binanızın olduğu yerden hat mevcut, bakır kablo üzerinden hiperinternet kullanabilirsiniz. Karşınızda bulunan binanın santralı farklı o sebep fiber kutu var.
    Telekom eski yeni bina ayrımcılığı yapıyor, neden bizim binamıza fiber kutu konulmadı karşımdaki binaya konuldu? (Bnm bina brz eski ve bakımsız karşı bina yağ gibi pırıl pırıl)
    Cevap: ayrımcılık yapılmıyor lakin eski binaların yıkılması söz konusu ve şirket bu sebeple seçim yapabiliyor. Eski binalar yıkılırken Telekom'un haberi olmuyor ve yaptığı kablo döşemesi ve fiber kutu yıkık altında kalıyor ve buda şirkete maliyet zararı oluyor.( Kadıköy'ün göbeğindeyim etrafımdaki çoğu sokakta ve yeni binalarda fiber kutular var hatta bnm sokağımda karşı binamda bile var lakin bnm bina eski ve bakımsız olduğu için hizmet gelmiyor. Trajikomik bir haldeyim, sanki evim Sultanbeyli'de sanıyorum :)

    Sorularım bunlar şimdi işin enteresan olan tarafına geliyorum okuyun.

    Bundan 4 gün sonra babamı aynı yere gönderdim ve benim adresime hiperinternet başvurusu yapmasını rica ettim. Babamda bnm 4. Katta görüştüğüm kişiye gitti ve hiperinternet durumunu sordu ve hizmet almak istediğimi iletti. Adamın cevabı şu olmuş; abi sizin adreste adsl hizmet var hiperinternet almanız mümkün değil. Hatta binamızdaki 4 daire adsl kullanıyormuş.Babam bana bunları söyleyince çok şaşırdım, ben ordaki Ada'mla görüşmüştüm ve o adam bana binamda hiperinternet hizmeti kullanılabileceğini ve binada 1 dairenin bu hizmeti farklı bir servis sağlayıcıdan şuan kullandığını söylemişti.

    Şimdi arkadaşlar bu perhiz bu ne lahana Turşusu?telekomun fiber nerede uygulamasından binamı kontrol edince hiperinternet hizmet var gözüküyor. Müşteri hizmetlerini arıyorum hiper yok adsl var paket verelim ada kullanın diyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Size yalan söylenmiş Telekom'un yıkılacak olan her binadan haberi olur. Yıkım aşamasında İski,İgdaş,Bedaş,Telekom'a binanın yıkılacağı ve gerekli düzenlemelerin yapılması için İlçe belediyelerinden yazı gider. Bu kuruluşlarda gerekli düzenlemeleri yaparak ilgili belediyeye Tesisat veya kabloların düzenlendiğini ve yıkıma uygundur diye cevap verir,, Bu cevaplar verilmeden yıkım olamaz. Eski binalara genelde fiber kutu koymuyorlar ama bunun yıkımla ilgisi yok.

    Ben VDSL kullanıyorum hemen yanımdaki bina Fiber kullanıyor. Bunu çok dert etmiyorum. AKN olduktan sonra fiber,VDSL benim için fark etmiyor. Siz büyük ihtimalle VDSL kullanabilirsiniz
    ama Telekom'un garip bir çalışma sistemi var Birisi kullanırsın derken diğeri kullanamıyorsun der. Aynısı bana oldu ADSL den VDSL'le geçtim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.