Şimdi Ara

Turk Telekom fiber ile gelen router+modem hakkında sorular (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
3.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dincerZ kullanıcısına yanıt

    Merhaba, probleminiz ile ilgili cihazdan cihaza durumun değiştiği ile ilgili daha eski mesajlarda da konuşulmuştu. Tabi siz Apple açısından değerlerdirmişsiniz ama iyi bir android cihaz da benzer performansı verecektir hocam.  

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Üst kalite android cihazda da istenilen sonuca ulaşılabilir. Cihazdan cihaza fark edebileceğini tahmin ediyordum ama bu kadar belirgin fark şaşırttı biraz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dincerZ kullanıcısına yanıt

    Fark çok var hocam. Mesela her cihazın wifi algılama kapasitesi de aynı değil. Örneğin A cihazı ile B cihazı yan yana dursun. Birisinde gözüken wifi diğerinde gözükmeyebiliyor. Ya o kablosuz ağın bandını desteklemiyor oluyor ya da çekmiyor oluyor. Örnekler sonsuz sayıda çoğaltılabilir ama buradaki en önemli faktör cihazın kapasitesi. Tabi cihaz kapasitesi de tek başına yetmiyor bildiğiniz gibi. Performans sağlayabilen router cihaz, ona göre paket hızı, cihaz kalitesi liste uzayıp gidiyor.


    Tüm adımlar en iyi model cihazlarla donatılmış olsa bile, servisler bağlantı hızını kısıtlayabiliyor. Bu durumda elden gelen bir şey olmuyor maalesef. Örneğin bir oyun indirmesi başlatırsınız ve paket hızınıza göre onda bir aldığınızı görürsünüz veya yarısını. Bazen ise tam kapasite kullanırsınız. Tamamen o servisin yoğunluğu ve uyguladığı politikalar ile ilgili bir durum. Tabiki burada internet servis sağlayıcının politikaları da devreye giriyor ama oralara da girersek bu mesajımın sonunu getiremeyeceğim, onu da başka konularda konuşalım diyeyim :)  


    Probleminizin çözümüne ise sevindim hocam. Allah ağız tadı ile kullanmayı nasip etsin diyelim.  





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi çok bilinmeyenli bir denklem :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bende de h298a var. Ben bu routerı elimdeki zyxel vmg8623-t50b ile nasıl değiştirebilirim acaba ? Vlan ayarı falan yaptım ama bağlanamadım çünkü mac kontrolü yapılıyor. Zyxel arayüzünde mac ayarı yapabileceğim bir yer de göremedim. Bilgisi olan var mı acaba konu hakkında ?

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Hocam CD'ler yüksek örnekleme oranı ve boyutu ile kaydedilmiyor ki maalesef. Maks 16bit/48Khz SACD olmadığı sürece. Ama stream platformlar için dediğiniz kesinlikle doğru. Hatta çoğu zaman üşenip sağdan soldan buldukları kaydı bile yükleyebiliyorlar, özellikle yerli şirketler bunu çok yapıyor. Bana kalırsa stream platformlara yükleme konusunda en titiz şirket Sony BMG.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    CD ler (HD olmayan standart) çok garip, dijital olarak kaydedilmiş ama analog gibi çalışan bir yapıya sahip. 22 KHz ın üzerinde bilgi barındırabiliyor


    CDDA 44100 - 48000 örnekleme farkı - YouTube



    Dijital albüm konusunda en son Bengü'nün eski bir albümünü yüklemişlerdi, 2 adet şarkıyı (1. ve 3. sıradaki) bildiğiniz YouTube tan klip indirip yüklemişler, çok rezalet bir durum. 3. numaralı şarkı albümdeki versiyon dahi değil. Her ay para ödediğin sistemlerde böyle şeylerin olmaması lazım.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 26 Aralık 2022; 19:49:15 >




  • fsixper F kullanıcısına yanıt

    MAC kontrolü yapıldığına emin mısınız, çoğu kullanıcı bu şekilde sorunsuz kullanıyor.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    İlgili eseri yükleyen firmaya ulaşabilirsiniz hocam belki yardımcı olurlar bu hususta.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Kendi arşivim var hocam, mümkün olduğunca bu servisleri kullanmıyorum.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Üstat kesinlikle haklısınız. Zaten label şirketi de KISS diye adı sanı meçhul bir firma, bir kaç eski sayılabilecek albümü lisanslamışlar. Neticede bu albümlerin master tape'leri olmaması düşünülemez ancak bizim label ve dağıtım şirketleri öyle umurmsamıyor ve üşeniyorlar ki ellerindeki arşive el atma gereği bile hissetmiyorlar. Yani sanatçı bunlara gelip bana master'ın kopyasını verin dese öyle boş boş bakacaklar sanırım. Hal böyle olunca YouTube'dan çekiyor olmaları dahi hiç şaşırtıcı olmaz. Bu konuda dediğim gibi bence en titiz şirket Sony BMG. Ayrıca sadece master kayırları yüklemek de değil marifetleri gerçekten albüm süreci, mastering vs. üst düzey oluyor gerçekten Sony BMG albümlerinde.


    Bunun dışında özellikle Paul McCartney'in albümleri hem stüdyo hem platformlara dağıtım olarak çok çok iyi kalitede ki genelde onları Universal dağıtıyor.


    Warner'in dağıttığı albümler de genelde iyi.



    Yerlilerde bence Sony BMG ve UMG'yi bir kenara bırakırsak yine EMİ-Kent ve DMC bence fena değil. Avrupa mesela tamam iyi hoş ama ben hardcopy'lerinin bile kalite açısından istikrarsız ve yetersiz olduğunu düşünüyorum.


    Kekeva'nın albümleri genelde kalite olarak iyi ama master dağıtmıyorlar maalesef.



    Ha en kötüsü ise bence bu düzgün kalitede vs. dağıtılmaması değil. Bazı prodüktörler veya masteringciler albümü hardcopy ayrı, streaming platformlar ayrı, YouTube, tV vs ayrı olacak şekilde mastering yapıyor. Dinamik Aralık ile çok oynuyorlar. Maalesef streaming platformlar için de hazırlarken herkesin iPhone ve AirPods ikilisini kullandığını varsayarak yapıyorlar bu işi. Gerçekten çok ayıp bence. Düzgün bir donanımla bu müzikleri dinlediğiniz zaman genellikle abartılı basslar arasında sesler kaybolup gidiyor.


    Mesela onlardan bir örnek:

    https://tidal.com/browse/album/1119772



    apple music
    The Essential Anna Vissi by Anna Vissi
    https://music.apple.com/mx/album/the-essential-anna-vissi/261203227?l=en






  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.