Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber Kutusunun Aktive Edilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 senedir oturduğum binada TT'nin fiber kutusu bulunmakta ama aktif değil. Her aradığımda ya da gelen personel sorduğumda bekleyeceksiniz deniyor ama kutu zaten 1 seneden fazla süredir orda yer almakta. Bu kutunun aktive olması için ne yapabilirim? Apartmana yakın konumlarda fiber kullanan binalar bulunmakta. Ayrıca İnternet sitesinde sorguladığımda 100 MBPS fiber önermekte ama müşteri hizmetlerini teyit için aradığımda kullanmazsınız altyapınız fiber değil demekteler. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Yardımcı olabilecek olan varsa çok iyi olur.

    Türk Telekom Fiber Kutusunun Aktive Edilmesi


    Türk Telekom Fiber Kutusunun Aktive Edilmesi


    Türk Telekom Fiber Kutusunun Aktive Edilmesi


    Türk Telekom Fiber Kutusunun Aktive Edilmesi







  • Altyapiniz FTTH, O altyapı 1GBPS'ye kadar destekliyor.

    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/

    Bu siteden sorgulama yapın eğer FTTX-V1(GPON) yeşil renkteyse fiber aktive edilmiş demektir, 1 yıl sürmüyor genelde 22 gün içinde aktive ediliyor.

    Yukardaki adresten sorgulayın aktif olmuştur, eğer olmuşsa 1GBPS (1000 MBPS)'ye kadar paket alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keevo -- 23 Mart 2024; 16:55:27 >
  • Keevo kullanıcısına yanıt

    FTTX-V1(GPON)yeşil renkte yanmamakta hocam, kutu olmasına rağmen altyapı gözükmemekte ve buraya taşınalı 8-9 ay oldu hala aktif edilmedi. Kaç yeri arasam da hiçbirisi yardımcı olmadı konu hakkında.

  • Gehinnomm kullanıcısına yanıt

    TT müdürlüğüne gittiniz mi hocam

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Bölge müdürlüğüne gidemiyorum çünkü çalışma saatlerim uymuyor, yoksa 50 kere gitmiştim.

  • Gehinnomm kullanıcısına yanıt

    Normalde 2.5 haftada aktif olması gerekiyor. Bir şekilde TT müdürlüğune gidip aktif olması için konuşun hocam, çünkü herşey tamamlanmış, bir tek aktif edilmesi kalmış. Türk Telekom kullanacağını, en yüksek paketi alacağını, evden çalıştığını ve buna mecbur olduğunu da soylersen daha hızlı aktif olabilir, yani anlatmak istediğim; fibere muhtaç olduğunu bir şekilde belli ederek konuş.

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    fttx yeşil ise fiber aktive edilmiş anlamına gelmiyor. bende de yeşil ancak fiber kabloyu kutuya bağlamamışlar bile belediyeden onay bekliyorlarmış

  • Sana önerdikleri 100 MBit olan VDSL yani fiber değil, bu kutu aktif olunca 1000 olacak.

    Bölge müdürlüğünün inanılmaz bir umursamazlığı söz konusu, gidip konuşun gerekirse tartışın bence

  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt

    Fttx(GPON) yeşil ise aktif olmuş olması gerekiyor hocam. Belediyeden "onay" beklemekle alakalı bir durum değil ki, TT bölge müdürlüğünü onay verir. Kazı durumları belediyeyi ilgilendirir. Apartmanın içinde ofdk (türk Telekom yazılı gri veya siyah kutulu dolap) varsa ve aktif edilmişse daire içine kadar TT gelip obk'yı çekiyor.

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    Yeşil YANMAMAKTA yazmış arkadaş

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Başka bir yazarin "Fttx yeşil yanarsa aktif edilmiş demek değildir" yazısına istinaden yazdım brom

  • Keevo kullanıcısına yanıt

    hocam ben de yeşil gözükmesine rağmen vodafone (kablo sahibi) sorduğumda belediyeden onay beklediklerini söylediler

  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt

    Vodafone farklı olabilir brom. Çünkü TT'de ilk önce belediyeden izin alinir, kazı yapılır sonra ofdk kurarlar. Diğer firmalarda da böyle olması gerekiyor aslında ama Vodafone niye böyle demiş anlamayadim, tam teyit için Vodafone teknik ile konuşun bence

  • hocam vodafone hattı olduğunu bile benden öğrendi :D dünyadan haberleri yok. adresimde şöyle bir sorun var. vodafone hat çekmiş ama alt yapı sorgusunda alt yapısı olan ttnet gözüküyor. ancak ttnetin hattı yok. kabloda vodafone yazıyor. sonra ben kendilerine durumu anlatınca fark ettiler.

  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt

    Bunlar kurulum için gelirse bile bağlantıyı, aktivasyonu vb. Durumları yanlış bile yaparlar, adamların işi mobil, Turkcell saniyolar kendilerini fakat değiller. Superonline'daki yönetim ağı, saha teknik uzmanları üst düzey mesela ama Vodafone'da "modemi açın kapatın" demekten başka birşey yapmazlar gibi hissediyorum :D şuanda hangi hizmeti almaktasiniz?

  • ben şu an ttnet abonesiyim yeni adresimde hiçbir alt yapı yok maalesef. ttnetin kablosu da yok. ama ttnet hizmetimi 6 aylığına dondurdu normalde ücretli olan işlem ancak hata kendilerinden kaynaklı. şöyle ki; normalde alt yapıları olmadığı için paket satışta olmamalı ve nakil işlemi gerçekleştirememeleri lazım ancak sistemlerindeki loglardan kaynaklı olarak alt yapı gözüküyor ve satıştan kaldıramıyorlar. ttnet diyor ki; biz orayı öncelikli bölge olarak belirledik ve bu sebeple satıştan kaldıramıyoruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.