Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1066. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
51.452
Cevap
245
Favori
4.017.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10641065106610671068
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alternatifle bile anlaşsan türk telekom'a muhtaçsın türkcell'in , türk telekom'dan 10/1 oranında daha düşük fiberi var diğer firmaların daha az belki türksatın eşittir ama sonuçta Türksat'ta türk telekomun santrallerini kullanıyor sonuç olarak bir noktada türk telekom'a bulaşıyorsun.

    Eğer türkcell ciddi bir yatırım yapıp birleşip bütün trafiği üstlenip yurt dışı çıkışını da kendisi yaparsa ve türk telekom'un yarısı kadar fiber altyapısı getirse o bile çok ciddi ses getirir.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Aslında bunu BTK ile çözmeleri gerek bütün projeler BTK'ya gönderiliyor eğer bu bina'da türk telekomun kabini veya Vdsl iyi bir hizmet alıyorsa buraya başka bir hizmet getirilemez ve kabin konulamaz dese projeleri onaylamasa veya bunun için sistem kursa o şekilde ilerlese bile yeter ama allah'a emanet gidiyoruz bakalım en azından paul doany döneminde bir yatırımları görüyoruz btk şikayetleri yavaş yavaş etkili olmaya başladı.
  • Yani gebze'de bile bu altyapısı getirmiyorsa Türkcell yuh diyorum.Nüfusu yüksek potansiyel fazla türk telekom'a muhtaç ediyor hocam.
  • Mesele rekabet değil hocam burada madem yapabiliyorsun önceden yap illa birinin değnekle dokunması mı lazım yapmaları için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Yani gebze'de bile bu altyapısı getirmiyorsa Türkcell yuh diyorum.Nüfusu yüksek potansiyel fazla türk telekom'a muhtaç ediyor hocam.
    Gebze'de sözde bunların data merkezi var ama bana ne yararı var? 30m yanımdan sol fiber geçiyor,bizim mahalleye yok,transit geçiyor. 8 mbps adsl valla sürünüyorum. telekom zaten buraya yatırım yapmayacağını söyledi,bunu paul denilen şahsiyet söyledi.
  • Bence hocam gebze'de iseniz eray bey geldi o baya ilgileniyor ibrahim bey ilede görüşebilirsiniz fiber altyapılara serdar bey bakıyor.Bizim bayramoğluna bir düzine fiber kablo geldi bu kablolar bayramoğlunu bırakın tüm darıca ve gebzeye yeter açılmamış davul tipi 10 tane var ayrıca açık olan bir 20 tane daha var her türlü yeter hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Her şey bizim elimizde hocam. Bu inattan vazgeçmek tüm taraflar için en hayırlısı olacak diye düşünmekteyim, olur mu, meçhul, emare var mı, yok.

    Lakin ben bu durumun bir noktada kırılacağı kanaatindeyim. Zira selin önüne set germek geçicidir, o set illaki çatlayacak ve nihayetinde parçalanacaktır. Günümüzde kimse dünyaya gözlerini ve kulaklarını kapatma lüksüne sahip değil. Kuzey Kore bile. İnşallah bu hatalarımızdan vazgeçeriz. Ben hatalarımızda dönüldüğü takdirde büyük bir potansiyel görüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Yok hocam aynı terane devam ediyor. Alıştığımız laflar ne yazık ki.
    Şimdi bunu 5 yaşındaki çocuk dahi anlar. OAŞ işi yalnızca Turkcell'e yarayacak bir iş, yanında da ufak alternatiflerin maliyeti biraz düşer sadece.

    Şimdi adamın 282 bin km fiberi var, 18 milyon homepass'ı var, senin kara kaşına, kara gözüne OAŞ'a katılıp milyonlarca haneyi birden bedavadan Turkcell'e açacak, bunu kimse yapmaz.

    Tamam altyapı götürmek zahmetli bir iş çeşitli ortaklık, paylaşım yollarına gidilebilir keza geçen senenin mayısında protokol imzalandı. Varsa daha mantıklı bir önerileri buyursunlar. Yok öyle armut piş ağzıma düş.

    Kaan Terzioğlu'nun stratejisi mobil ve dijital servisler. üzerineydi, ben beğenmiyordum bu stratejiyi ama bellirli bir raya oturmuş bir stratejiydi. Murat Erkan'ın açıkcası telekom alanına tekrardan biraz olsun ağırlık verir mi diye düşünüyordum ancak mevcut görünümde aynen devam olarak devam edecekler. gibi duruyor, izleyip göreceğiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnşallah hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1
    Girin bakın BTK raporlarına, Türk Telekom yattığı dönemlerde dahi her dönem alternatiflerden daha fazla fiber döşemiş. Kaldı ki alternatifler arasında iki tane büyük firma var. Kimse sen fiber döşemeye kalktın da yok kardeşim döşeyemezsin demedi ki. Madem rekabet olsun, biz de sabitten ekmek yiyelim istiyorlarsa taşın altına ellerini koyacaklar. Şark kurnazlığıyla varılabilecek bir nokta yok. Vodafone dahi seneler sonra akıllandı da bir şeyler yapmaya başladı.

    Turkcell'in yerinde olsam çok değil ya, zaten 81 ilde fiberin var omurga olarak, illaki belli başlı bazlara da erişim döşemişsindir. Koy bir kaç kabin, ADSL sahalara kap müşterileri. Tamamen risksiz, tertemiz kar. İlla yatırım yapmak için zengin muhit mi olması lazım.

    Turksat'ın sanırım 20bin km civarı fiberi var ama neredeyse tamamı erişim. Zaten Turksat, klasik devlet kurumu gibi işliyor. Gelen bütçe ile kırk senede bir kaç şehire fiber döşe, bir daha bir 40 yılda da yine bir kaç şehir daha yaparız
    Turksat'ı özel şirket işleyişine sokmaları lazım, bana kalırsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 8 Nisan 2019; 12:17:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Paul Doany, 5G World Series'de 5G'nin MENA pazarındaki stratejik konumu ile ilgili konuşma yaptı. İlginç bir. konuşma diye de not düşmüşler. Henüz içerik hakkında bilgim yok, düşerse yazarım, bakalım neler söylemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • memleketteki eve koymaları daha iyi olur gibi ?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    BTK ne iş yapıyor ki ? Şikayetletin 16 tanesi de Turk Telekom için.
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 8 Nisan 2019; 14:14:11 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    turk telekom okulara çekmiş olduğu fiber banklar çekmiş oluğu fiber de sayıyordu.
  • Saysın önemli değil ki, metro devrelerin sayısı bellidir. Kaldı ki sayıldığını zannetmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    o zaman turkcell 81 ilde fiber ilçeler de bile resim kurumlara mecbur turk telekom fiber çekiyor.
  • Turkcell'in 81 ilde fiberi var zaten. 24 ilde erişimi var, geri kalan şehirlerde omurga ve bazlara erişim şeklinde varlar.

    Tam anlayamadım demek istediğinizi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Turkcell fiberi genelde kapasitesi dusuk oldugu saha dolapina yeterli gelecek sekil de degildir. hem turkcell isi degil ki fiber cekmek Turk Telekom da isine gelmiyor Tekel olan sirket devlet bana fiber lazim der hemen ceker musteri der yapmazlar muşteri btk gider oda der Turk Telekom tum turkiye yetismesi imkani yok yani böyle bir devlet ne yapa bilir ki ? Kendi elleri ile tekel yapiyor ?
    Turkcell benim buludugum ilce de baz icin fiberi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'in, fiberleri de besler saha dolabını rahatça. Neticede bu kavun değil karpuz değil ki markaya göre hususiyeti değişsin.

    Bir saha dolabını 10G modülasyonu beslemeye yeter. Tek core fiber bile yeter. Turkcell'deki az kapasite mevzusu Turkcell'in ring şeklindeki erişim hatlarıyla alakalı da onu çözmüşlerdir herhalde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom sahasina Turkcell isterse bile fiber cekip degistirme yetkisi yok nasil olacak ? Turk Telekom izin vermiş olsa olabilir Turk Telekom tum turkiye de fiber dönüşüm yapacak a kadar çalişanlar var santral ekipler bile fiber döşeme işine yardim olur tabi ki Turk Telekom isine gelmiyor ki ? Fiber donusum yapilmiyor o zaman T6 koymus olsa 16 MBps ADSL ile max 24 MBps alir.


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 8 Nisan 2019; 14:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 10641065106610671068
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.