Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (1435. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
51.554
Cevap
246
Favori
4.021.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14331434143514361437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbul bahçelievler yayla santrali arkasında 10 adet fiber dolap var. Yakın zamanda yayla civarındaki tüm daha dolapları fiber olacak herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diciotto kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom artık lütfen Beykoza da yatırım yapsın çoğu yerde ADSL+2 bile yok (bizim mahalle de dahil). Ki bizim mahallede zaten kabinet yok. 1 buçuk km uzakta santrale kabinetsiz bağlı :) Tabi onlar anca sahildeki yalılara fiber çeksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ellerinde modem kalmamış haftaya gelir diyorlar ?
  • Eray_52_Ekrem_52_bdr kullanıcısına yanıt
    sizin gine iyi benim santral mesafesi 3.190 metre var adsl sınır olarak 4 Km Filan geçer ise felç oluyor
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Snr kaç sizin bide hattın desteklediği hız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eray_52_Ekrem_52_bdr kullanıcısına yanıt
    bu hat değerleri sabah için geçerli akşam olursa 7 MBps düşüyor kopma oluyor santral ekipleri 2MBps ye düşüyor

     ADSL Training Status:   Showtime
    Mode: ADSL2+
    Traffic Type: ATM Mode
    Link Uptime: 0 day: 0 hour: 36 minutes
    ============================================================================
    ADSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 0.807 Mbps 6.176 Mbps
    Actual Net Data Rate: 0.799 Mbps 6.144 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 13.0 dB 15.2 dB
    Actual Delay: 0 ms 0 ms
    Transmit Power: 12.4 dBm 19.2 dBm
    Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
    Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
    Total Attenuation: 27.7 dB 45.5 dB
    Attainable Net Data Rate: 1.043 Mbps 12.400 Mbps




  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Benim hat değerleri de bu şekilde arada ulaşılabilir hız artıp azalıyo
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Eray_52_Ekrem_52_bdr kullanıcısına yanıt
    santral uzak olduğu abone çok olduğu için öyle
  • yakınımdaki br apartmana fiber çekiliyor,gidip yöneticisi ile konuşacağım. nasıl oluyor bu işler. ben burada 8 mbps ile zürünürken orası 100 mbps bile kullanabilecek büyük haksızlık.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler gibi fiberi yerleri kaza kaza getirmiyorlar, dikip direği, direkten direğe çekiyorlar ki işleri kolay oluyor.
  • demirmetehan D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Esasında hocam halka açık şirketler kurumsal denetçilerce denetlenir, yatırımlar konusunda rijit bir değişiklik beklemiyorum yani ne olabilir ama normalde Paul Doany (özellikle de 2019'da sağlam bir net kar ve FAVÖK elde edilecek gibi gözüküyor, muhtemelen temettü de dağıtılır) yıl sonu sonuçlarına göre seneye bütçeyi arttırmayı planlıyorsa eğer bu konuda yatırım bütçesinin artış yerine paralel gitmesi gibi bir endişe söz konusu olabilir, zaten aksi takdirde yani rijit bir yatırım değişikliği kurumsal denetim raporlarına olumsuz olarak yansıyabilir üst yönetimin bağımsızlığı konusunda.

    Ancak bence asıl endişelenmemiz gereken konu liderlik. Şimdi günümüzün iş dünyasının özellikle iki cihan harbinin ve binaenaleyh gelişen farklı toplumsal ve ekonomik hareketlerin (sosyalizm gibi) etkisiyle ekseriyetle batı dünyası tarafından kuralları belirlendi. Haliyle bence bizde bazı kavramların tam karşılığı yok ya da yetersiz geliyorlar. Burada bizi ilgilendiren ise CEO kavramı. Bizde sanki Genel Müdür'ün karşılığıymış gibi gösteriliyor ama değil. Dikkat edin Türk Telekom'un organizasyon yapısında en tepe yönetici Üst Yönetici (Genel Müdür-CEO) olarak ayrıca da belirtilir çünkü genel müdürlük pozisyonu esasında sadece icrayı kapsayan bir pozisyon ve daha çok icra ve strateji geliştirme görevinin yönetim kurulu tarafından yürütüldüğü (örneğin THY) ya da Türk Telekom'da Hakam Kanafani döneminde olduğu gibi Grup CEO pozisyonlarının bulunduğu organizasyon yapılarında bulunması daha uygun olan bir pozisyon iken CEO pozisyonu icra görevinin yanında strateji geliştirme ve belirleme görevlerini de yöneten, icrada yönetim kurulu ve chairman'den daha yukarıda,en tepe (üst) pozisyon, yani elbette istisnaları vardır ki zaten bunu kesin kalıp ve tanımları yok ancak genel kabul ve uygulama bu. Haliyle CEO'nun görevi sadece şirketi yönetmek ve işlemesini temin etmek değil, stratejisini belirleme/geliştirmektir de ayrıca. Zaten biliyorsunuz bu konuda başarılı olan yöneticiler sektör ve şirketlerinde efsaneleşmiş isimlerdir genelde. Özellikle Türk Telekom gibi bir şirkette CEO pozisyonundaki kişinin liderlik özelliklerini göstermesi kesinlikle şarttır. Çünkü Türk Telekom şuanki pozisyonu ve grup yapısı itibariyle kesinlikle yöneticiler tarafından idare edilmeye elverişli değil liderler tarafından sürüklenmeye elverişli. Bunu Türk Telekom kadar olmasa da Turkcell için de söyleyebilirim, keza Vodafone için de kısmen ancak örneğin Millenicom ya da Turksat için bu geçerli değil.

    Paul Doany, Türk Telekom'a geri döndüğünde ilk olarak özellikle Rami Aslan döneminde çok karmaşıklaşan organizasyon yapısında değişikliğe giderek çok ciddi anlamda sadeleştirdi organizasyon yapısını. Ardından finans tarafında yeni düzenin yoluna koyulması, iştiraklerin yeniden canlandırılması ve stratejinin belirlenmesi yapıldı. Bütün bunları 2017 içerisinde hallettiler ve 2018'den beri meyveleri toplanmaya başladı yavaş yavaş. Bu yüzden Türk Telekom'un 5 senelik stratejisine bağlılık hayati bir önem taşıyor, kişilerin çok üstünde kalan bir konu bu artık yani stratejiyi ayakta tutamayan eninde sonunda altında kalacaktır bunun bu çok belli. Öte yandan Doany özellikle bankaların ve yönetim kurulunun icracı olmayacağı ve şirketin yönetimine asla karışmayacağı, üst yönetime baskı kurmayacağını çok kere ısrarla söyledi hatta tahahüt etti neredeyse. Kaldı ki bu strateji üzerine 500 milyon USD'lik tahvil ihracı gerçekleştirildi. Allah muhafaza tüm bunların aksine yani tamamen Doany'nin isteği dışında bir ayrılmanın neticeleri ise bu koskocaman bir ayıp tam anlamıyla eşsiz bir fiyasko demektir.

    Peki bunları neden anlattım. Önümüzdeki yıllar yeni bir ekonomik çağa gebe. Veri sanayiyi yıkacak, görünen köy kılavuz istemez. Nasıl ki sanayi devrimi öncesi doğru düzgün şirket kavramı bile yokken bugün iş kurumsal yönetim kavramının oluşmasına kadar gelmiş ve buna uyum sağlamayan organizasyonlar tarihe karışmışsa görünen o ki bu yeni devirde yeni kurumsal yönetim yapısına adapte olamayan özellikle gelenekselci şirketler tarihe karışacaklar. Bugün işletme kitaplarına hatta bizim Türk Ticaret Kanunun'da yazar ki yönetim kurulu anonim şirketin en yetkili yönetim ve icra organıdır. Ancak şunu yaşayarak tecrübe ediyoruz, artık bu gelecek çağda şirketler kesinlikle kıvrak ve risk alan bir yapıda olmalılar, ancak sermaye sahipleri risk alamazlar hele de gelenekselci köklü şirketler neredeyse asla. Artık bu norm kesinlikle değişmeli. Yönetim kurulları artık anonim şirketin en yetkili yönetim ve icra organı olamazlar. Yönetim kurullarının görevi artık denetimdir, yönetim kurulları üst yönetimlere baskı yapamamalılardır. Yapmamalılardır demiyorum, yapamamalılardır, kanunlara bu yeni çağa uygun bir şekilde yönetim kurulu ve üst yönetimin yetki sınırlarını net şekilde tanımlandığı, bu yeni çağa ilişkin geçiş süresince ve devamında şirketleri koruyacak önlem ve zorunlukları içeren düzenlemeler eklenmelidir.

    İşte bütün bunları olası hareketlerin nasıl bir sonuçlara sebep olabileceğini, nasıl bir durumla karşı karşıya olabileceğimizi göstermek için yazdım elbetteki oldu bittiye getirilebiiecek basit bir konu değil bu..Bilakis çok geniş ve detaylı bir konu bu. Tabii haliyle bunlar bilimsel gerçeklikler değil, şahsi görüşlerim, ha varsa ki bunları bilimsel olarak ortaya döken ki muhtemelen vardır, onu bilemem.




  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    OFDK, sanırım FTTH ek kutularının outdoor olarak kullanılabilecek bir versiyonu gibi duruyor.
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Cevabı bence açık, (tabii ki detaylı incelemek de lazım ancak ilk bakışta) sadece telekom ya da mobil operatörler için herhangi bir gelecek yok, hele de Google gibi sonradan sıfırdan el attı iseniz.

    Bugün bana deseler ki dilediğin kadar sermaye ve yetki bir telekom şirketi kuracaksın sıfırdan, kattiyen kabul etmem.
  • Hocam ekiplerle bir konuş derim tabii taşerondurlar muhtemelen ama en azından projenin kapsamını öğrenirsiniz. Duruma göre bölge/ilçe müdürlüğündeki planlamaya uğramakta fayda var.
  • Arkadaşlar merhaba. Sokağımda sadece ttnet altyapısı var. Benim binamda sadece adsl var ve alabileceğim max hız 16mbit. Ama yan binada karşı binada vs türk Telekom fiber var. Hepsi 85 100mbit hız alıyor. Benim binamda gelmesi için ne yapmalıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Evet ek kutusuymuş (siyah kablolar falan dedi ama orayı tam anlamadım)planlamadaki arkadaşa sordum öyle söyledi ama koca firma ne hallerde doğru düzgün ödenek yok ek kutusu olsa kablo olmuyor hepsi olsa kazı için ruhsat alamıyorlar falan ben gidip gelmeye devam ediyorum.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emo5313 -- 25 Ağustos 2019; 12:44:55 >
  • E.M.Tec E kullanıcısına yanıt
    Hocam şuradan bir sorgu yapabilir misiniz?
    www.milleni.com.tr/fiber-nerede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    Bütçe var ama hocam altyapı işi ülkemizde maalesef zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14331434143514361437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.