Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2572. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.595
Cevap
246
Favori
4.022.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
105 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 25702571257225732574
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey yaptıklarında ONT'yi de değiştirmek zorundalar zaten çünkü ONT'lerin %90'ı kendi marka OLT'leri ile çalışır. Kalan %10'luk kısım temel işlevini yerine getirse bile TT tarafında kontrolün bir kısmı kaybedilir, kullanıcı sorunlar yaşar. Yani isteseler bile öyle bir hata yapmazlar. Dua edelimde ucuz diye bütün erişim sistemlerini ZTE ile doldurmasınlar. OLT-ONT uyumzsuzluğu yaşayacağımız en hafif dert olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SelsPee

    Hocam upload hızımı 15 mbps olarak güncellediler ama bu sefer aldığım download hızı ciddi manada düştü. Bu neden olmuş olabilir? Millenicom sorunu çözemiyor.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    Sanki hız profili değilde port değiştirilmiş gibi bütün hat değerleri alt üst olmuş. Herkesin eline OYS API'sini kullanma yetkisi vermemek gerektiğinin kamu spotu gibi olmuş. Arayıp eski haline getirmelerini söyleyin, bu halinden kat kat iyi olur.





  • Birşeyi merak ediyorum: T.Telekom'un Santral, Saha altyapısında ve Bireysel/Kurumsal Müşterilerde kullanmak durumunda olduğu muhtelif donanımların ne kadarı "yerli üretimdir"? Saha Dolaplarının boş hali ya da abonelere verilen bağlantı kutuları, bakır ya da fiber optik kablolar yerli üretimdir de gerisi??? Özellikle elektronik kökenli donanımlar???

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam Türk Telekom saha ekibi eve geldi. Port değişikliği yapılmadı sizin hattınızda dedi. Eski hat değerlerime dönemiyorum. Ne yapmalıyım?
  • selamlar herkese biraz önce Türk Telekom ile görüştüm de site içine sonlandırma kutusu konulacağını oradan da kim kablo çekerse ona hizmet vereceğiz şeklinde bir bilgi ulaştırdılar bana. Görüştüğüm kişi obk outdoor veya 4 core fiber kabloyu kutuya çektirmemi önerdiler.

    Şimdi şöyle bir sorunum var, ev müstakil, ana hatlarda sorun yok -bildiğim kadarıyla-. Tek sorun evin bahçesinin kazılması gerekmekte ve evin içine de kablo yerleştirilmesi yapılması gerekmekte. Bunu elektrikçiler mi yapıyor. Ankarada bu işe bakan bildiğiniz güvenilir bir işletme bulunmakta mı? Teşekkür ediyorum

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom’a neden hattımın bu hale geldiğini sordum. Sen bizden daha iyi bilirsin şeklinde cevap verdiler. Forumdaki öğrendiğim şeylerle konuşuyorum oysa ki. Hattıma ne yaptılar bilmiyorum ama herşeyi mahvettiler. Hızım çok fazla düştü. Acil yardım lazım neden böyle olduğu hakkında yeşillendirebilir misiniz hocam?

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Böyle durumlarda, en azından bir site veya benzeri yerleşimi, FTTH'a dönütürme projesinde fiber kabloyu Telekom sağlıyor. Siz kablonun bahsedilen dağıtım kutusundan evinize çekmekle yükümlü kalıyorsunuz. Sanki konuştuklarınız size el altından kablo satmak istiyorlar gibi bir izlenim uyandı.


    Ancak bu F/O kablo toprak altından çekilecekse bunun çelik kafesli kablo kanalı içinden geçirilerek çekilmesi önemli; toprak altında yaşayan kemirgenlerin olası tecavüzüne karşı.  O kablo kanalını da Telekom size veremeyecektir.

  • Yok kablo satmaya çalışmıyorlar aslında bana prosedürü anlattı ve iyi alırsan rahat edersin minvalinde konuştu arkadaş. Dediğiniz gibi kutuya ben çektireceğim ancak bahçe kazımını nasıl gerçekleştirebilirim bilmiyorum. Elektrikçiler de bununla ilgilenmekte mi? Daha önce yaşamadığım bir prosedür ne yazıkki

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Eskiden Meteksan ve Netaş, giriş seviyesinde router ve cihazlar üretiyordu ve TT santral tarafında bunları kullanıyordu. Ama artık yerli olarak bu tür cihaz üretimi yapan şirket kalmadı en son Netaş vardı işte malum ZTE'ye satıldı. Şu anda yerli olan OFDK, IFDK, boş kabinler, mufa, repeater kablolar ve akü, jeneratörler var. Onun dışınnda sabit tarafta internet erişimi sağlayan herhangi yerli cihaz yok. Mobil tarafta ULAK'ın ürettiği Anten, Radyolink vs. var ama sabit taraf %99 oranında ithal.

  • Ukalalar daha müşteriyle nasıl konuşmaları gerektiğini öğrenememişler. Birşeylerle oynandığı bariz yani ya per değiştirildi ya da port değiştirildi yani. Ama dünden bile daha kötü hale gelmiş yani fiziksel olarak birşeylerle oynamışlar. Önce size o şekilde hitap eden çalışanları şikayet ederek başlayın sonra hattınızın önceki ve şu anki halini içerecek şekilde BTK'ya şikayet edin. Tabii ki ilk şikayetle düzeltmezler biraz üstelemeniz gerekecek. Ve yine de kesin düzeleceğinin garantisi yok, DSL karışık bir teknoloji. Per değişikliği yapıldıysa eski per hangisiydi belki saatlerce uğraştıracak bir iş ve o kadar vakit ayırabilecek bir ekip olmadığı da gerçek.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam BTK’ya şikayet talebinde bulundum. Karşımda gerçekten yaşadığım problemi anlayan bir muhattap bulamıyorum. Daha üç gün öncesine kadar 92 Mbps hız aldığım eve şuan en fazla 27 Mbps hız geliyor oda 35 mbps tanımladıkları halde, daha üstü hızı kesinlikle veremiyorlar. Verirlerse DSL bağlantısı kurulamıyor.
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Çeliğe filan gerek yok çünkü kemirgenler rögar kapaklarının içinden direk boruların içine giriyor. Farenin sığamayacağı ince bir plastik boru da iş görecektir. Ki zaten orayı küçük alsada TT'nin sorumluluğu altındaki borular geniş ve içerisinde kemirgenler çok rahat dolaşabiliyorlar. Hele rögarın içerisinde doğum yapanlar, yuva ve çoğalma alanı olarak kullanıyorlar.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Tamam ben de çelik dediysem, şu ABS'ten yapılma spiral kanallar var; onların çelik takviyeli olanları. Zira kemirgen borunun içine giremese de (fareler değil ama köstebek türü olanlar) o (saf) ABS spiral boruyu dışından kemirebilir ve içideki fiber kabloya da zarar verebilir.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    İşte abone kendi tarafını garantiye alsa da TT tarafında rögarlara bu kemirgenler çok rahat bir şekilde girebiliyor ve kabloya zarar veriyorlar. Hiç unutmam bir abone vardı ADSL'de birkaç Mbps ancak alıyordu. Arıza için gittiğimizde çok ilginç bir şeyle karşılaştık adam ankastreden kendi dairesine fiber kablo çektirmek için fiber almış. Doğal olarak evet ankastre de daireye uzak 70-80 metre ama ankastreden daireye olan kayıp 50-100 Kbps, sizin ankastreye fiber gelmesi gerekiyor ki hız yükselsin dedim. Buradaki de aynı hesap içerisine iki adamın sığacağı bir rögar varken abonenin kendi tarafını güvene alması gereksiz masraf olur.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar bugün millenicomdan mesaj geldi.

    Mesajda çözümü uzun sürecek bir arıza tespit edildiği yazıyor.

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • Türk telekomun taşeron ekibi 4 ile 8k arası bir masraf çıkardı. Bahçe kazımı eve kadar sokma dahil. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası. Site içine koydukları kutudan ev kapısına minimum 60 metre mesafe var
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Ben kazabilirim derseniz o kadar paraya gerek yok. Bina içerisinde de eliniz matkap tutuyorsa kablo kanalı ile geçirebilirsiniz ama normalde TT'nin bu işi ücretsiz kendisi yapması gerekiyor, çünkü OFDK'ya kadar sorumluluk kendilerine ait.

  • Çok ilginç olay yaşıyorsunuz. Siz bu hız değişikliği işlemini yaparken bölgenizde herhangi bir kazı filan oldu mu? Eğer olmadıysa muhtemelen fiziki bir işlem gerçekleştirdiler ve sizi farklı bir per'e aktardılar. Sonra da bir sebepten o perlerde problem olduğunu keşfettiler. Ya da saha dolabında bir kartta performans düşüklüğü, çipsette bir problem fark ettiler. Tüm bunlar dışında geçiştirmek için böyle bir mesaj attılar.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Müstakil ev olduğu için yanaşmıyor. Kim getirirse kablosunu ona satarız kafasındalar. Ne yapacağımı şaşırdım ben de.

  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam kazı çalışması yok ama bağlı olduğum saha dolabıyla enerjisa 2 gündür uğraşıyor. Elektrik direği ile saha dolabı arasında bir şey dönüyor. İki gündür bitmedi
  • 
Sayfa: önceki 25702571257225732574
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.