Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (657. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.130
Cevap
124
Favori
728.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt

    Evet tüm Ethernet (Cat) kablolarda Kaegori sınıfı yazar. Zyxelin kutusundan Cat.5e kablo çıkıyor. Bunu Cat. 6/6a veya Cat.7 kabloyla değiştiriniz.


    Bende de aynı HGW var ama açıkçası 2.4GHz ve 5.0Ghz bantlarının durumuna dikkat etmemiştim. Bende her ikisi de açık.

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Cat7 diye bir kablo standartı aslında yok sevgili hocam. Cat5e Cat6/a cat8 var. Piyasada bulunan bütün cat7 eth kablolar, cat5e standart seviyesinde bile degil. Cat8 gibi kablolar veri merkezlerinde kullanılır, gerek yok. Cat6 yeter, Cat6/cat6a standarttır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türk telekom 1000mbps kampanyasına geçtik. Ancak müstakil evde yaşıyorum modem aşağı katta yukarıya max 300 mbit geliyor wifi da. Kablo çekimi de oldukça maliyetli olacak acaba wifi mesh durumu kurtarır mı? Kurtarırsa hangi ürünü almalıyım ttnet zte modem verdi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alfamanager kullanıcısına yanıt

    Wifi mesh sisteminin durumu kurtaracağını düşünüyorum.


    Önerim 160 mhz bant genişliğine sahip deco almanız. Teknik olarak vakıf değilim ama TP-Link'lerde sanırım x5400 olmasına dikkat etmeniz lazım. (x3000 olmayacak) - Örnek: TP-Link Deco X73 AX5400


    Bir de önemli olan bu decoda DSL doğrudan sonlandırılabiliyor. Yani aradan Türk telekomun modemini çıkararak kabloyu direk decoya takabiliyorsunuz. Kullanıcı adı ve şifresi bilmeniz yeterli.


    Ben x60 modelini almıştım gecen sene. Sıkıntısız kullanıyorum. 200 m2 dubleks evin, balkonlar, teras, alt kat, üst kat, vb dahil olmak üzere her tarafta 200 mbps tam hız alıyorum. Ama benim hızım 1000 değil, bir de Türk telekomun modemini by-pass etmedim aradan. Bu yüzden internetten ürünü satın alarak deneyin, istediğiniz performansı alamazsanız iade edersiniz.









  • A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum bakacağım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arıza kaydı sonrası ekipler cat7 takmamı tavsiye ettiler çok büyük bir gelişme olmadı. Ont'ye cat7 pcye cat6 takınca 780mbitlerde geziyor. İki tane cat7 olmadığı için tam anlamıyla verimli bir test yapamadım. Wifi'da modemin yanında 370 mbit üst katta 300 mbit alıyorum. Tam anlayamadım sorunu açıkçası

  • İyi akşamlar. Bugün fiber bağlantısı yapılırken sinyal ölçümünde 25.55 dB gibi bir değer çıktı. Biz en iyi 17 dB gördük ve bizim cihazlar yaklaşık 2 dB fazla gösteriyor dendi. Daha önce fiber hiç kullanmadığım için bir fikrim yok. FTTH bağlantı için ölçtükleri bu 25.55 dB normal midir ?

  • cmlkc C kullanıcısına yanıt

    Benimki de 22'li bir değer çıkmıştı. Sorduğumda 22 ile 28 arasında bir değer olması lazım demişti. Daha fazla bir şey sormamıştım sorun filan yaşamadığım için.

  • cmlkc C kullanıcısına yanıt

    Huawei ile Nokia ont ikisi arasında, sinyal biraz farklı işliyor. Nokia ont'de -25 üstünde loss yanıyor genelde. Fakat Huawei ont'de -28'e kadar yolu var. Muhtemelen Huawei olt'ye baglisin. Ont'nin fotoğrafını çekip yollasana bi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Huawei markaydı kutusundan hatırlıyorum. Teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 653654655656657
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.