Şimdi Ara

Turk Telekom FTTH altyapi ile en dusuk ping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar,


    Evime uzun ugraslar sonrasinda fiber altyapi getirtebildim. Turk Telekom uzerinden ftth baglanti ile en dusuk ping kimden alirim? Okudugum yorumlardan anladigim kadari ile en dusuk ping Turk Telekom kendisi veriyor ama fikirlerinizi almak istedim.


    Degerlendirdigim secenekler: Turk.net, milleni.com, netspeed. Bunlar disinda tavsiyelerinizi iletirseniz sevinirim.




  • Nereye baglanacaginiza gore route ve latency degisebiliyor her ISS'de lakin benim testlerimde TTNet basarili cikiyordu. Tabii oyun oynayacaksaniz packet loss + jitter olmamasi da cok onem arzediyor.


    Eger yerel santraliniz saglamsa ve siskinlik yok ise Comnet cesitli lokasyonlara iyi latency veriyor peering desteginden oturu ve direkt datacenter cikisi oldugu icin. Taahhut istemediginden deneyip begenmezseniz cayabilirsiniz artisi bu olur.


    Buradan ornek sunuculara rotalari ve latencyleri goruntuleyebilirsiniz. Eger Istanbuldaysaniz burada aldiginiz ping degerlerine ~4ms ekleyerek oyle hesaplayin. Ankara da iseniz ~10ms civari olur. Bu ~4ms sizin paketlerin TurkTelekom tarafindan ikincil ISS'ye teslim edilme isleminin bitisine dek gecen sureyi yansitiyor. Burasi tatmin etmezse hic bulasmayin.


    Selamlar


    lg.comnet.com.tr
    COMNET - Looking Glass - Looking Glass
    https://lg.comnet.com.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndJusticeForAll -- 12 Kasım 2021; 2:32:26 >




  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt
    İki kere düşün. Müşteri temsilcileri en ufak bir sürtüşmede sen farkında bile olmadan aboneliğini sonlandırabilir. Ortada kalırsın öylece, benden söylemesi.

    Not: Tavsiye değildir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom, Comnet ve Gibirnet diyebilirim. 5 aylık gibirnet deneyimim oldu. Pingler anlık olarak stabil fakat bir günün diğer günü tutmadığı da oluyordu. Nadir de olsa kesilmeler oluyordu. Şu an ne durumda bilmiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.