Şimdi Ara

Türk Telekom İnternet Hattımı İptal Etmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir kullanmakta olduğum internet hattımla alakalı çok fazla tecrübem oldu. Artık evde internet müşterisi olmak istemediğimi kendimce düşünmekteydim. Hattımı iptal etmeyi mobil hattımla idare etmeyi çünkü kullanmakta olduğum hat verimsiz problemliydi çözüm ise maalesef yoktu 21 şubat yani bügün hattımın taahhütü dolduğu için. Bütün işimi bırakıp Muğla Turk Telekom Binasına gitmek üzere yola cıktım benim için işimden dolayı problemdi neyse ilk önce borcunu ödedim sonra hat iptali için sıra aldım sıra gelir gelmez hattımı kapatmak istediğimi yetkili kişiye söyledim yetkili ise niye kapatmak istediğimi sordu bende memnun olmadığımdan dolayı kapmak istediğimi söyledim iptal formunu doldurdum imzaladım yola cıktım eve geldiğimde hattım hala çalışmakta olduğunu gördüm müşteri temsilcisine durumu anlattım ilk aradığım hat iptalinin yeni düştüğünü ama bilinmeyen sebepten dolayı hattımın iptalini gerçekleşmediğini söyleyince resmen sinir harbi ne döndü acaba bir yanlışlık mı var diyerek iki üç defa müşteri temsilcisisiye görüştüm bu sefer hat iptalini göremediklerini söylemeleriyle ne yapıcağımı şasırdım ne yapmalıyım diye düşünmekteyim işimden dolayı fazla zamanın olmuyor git gel benim için sorun oluyor sonuçta zaman kaybediyorum bizim burası küçük bir yer olduğu için faks bulamadım 22 subat itibariyle taahhütümde doluyor gelicek ayın faturası gelicek adamlar resmen dalga geçiyolar ama ben tekrar gidicem kavga etmekten birsinin kalbini kırmaktan çok korkuyorum bu yaşadığım probemler saymakla bitmez en sonunda pes dedim adamlar ne yapmaya çalışıyor anlamış da deyilim ben yandım siz yanmayın kimseye karalamak gibi bir niyetim yok bu iş böye bitmez bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agcan99 -- 22 Şubat 2020; 20:51:42 >







  • taahhüt bugün itibariyle doldu internet hattım hala açık yüklü miktarda fatura gelicek galiba pazartesi veya salı günü tekrar gidicem inşallah problem çıkmaz
  • agcan99 kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemler 1 hafta sürüyor sanırım daha sizi arayacaklar korkmayın yüksek fatura gelmez kullandığın kadarını ödersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i_brahi_m İ kullanıcısına yanıt
    tamam da niye bilgi vermiyolar o kadar aradım inşallah sorun çıkmaz
  • agcan99 kullanıcısına yanıt
    Ben 2 hafta önce sormuştum ne kadar sürer diye hemde 1 günde işlenmez sisteme düşmemiştir bekleyin bi sorun çıkacağını zannetmiyorum. İyi bir müşteri temsilcisine denk gelmemişsinizdir bazı şeyleri söylemiyorlar. Dediğim gibi en az 1 hafta sürer vede o aradaki kullandığınızı ödersiniz bana mh dediği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar sizi arayacak merak etmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hattim kapandı adamlara biraz sert konuştum ama dediğiniz gibi işlemler bir hafta sürüyor önyargılı konuştuğum için Üzgünüm Hattım malesef kapandı birazda Üzgünüm ama internet artık olmazsa olmaz bunun için kullanmakta olduğumuz internet verimli olması gerektiğini düşünüyorum Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agcan99 kullanıcısına yanıt
    Taşma yapin diye konular var bölge de port sorunu varsa diğer isp hizmet veremez

    Taşma yapmış olsanız kurulum parası ödemezdiniz

    Asker deyken iptal dilekçesi vermeden iptal etdim il müdürlüğü de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 26 Şubat 2020; 18:59:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev interneti kullanmak istemiyorum benim için yeterli sebepleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turk telekom bayilerinde aksam 7 ye kadar sabit hatlar ile ilgilenen elemanlar oluyor. oradan iptal ettirebilirsiniz. en azindan ben oyle yapmistim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.