Şimdi Ara

Türk Telekom Rezaleti!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 23 mart 2022 tarihinde müşteri hizmetleri aracılıyla 552 158 7230 olan numaramı 507 017 2073 olarak değiştirdim. Lakin online işlemlere girince hattımın başkası üzerine kayıtlı olduğunu gördüm.


    Hatta hattın sahibinin iletişim bilgileri vs olduğu için aradım, konuştum Köksal beyle. 2014 yılında kapanan data hattının numarası olduğunu söyledi.


    Bir süre kapalı kalan hatların satıldığını biliyorum, bunda sorun da görmüyorum. Lakin rezaletler silsilesi bundan sonra başladı.


    Müşteri hizmetlerini aradım, yarım saat böyle bir olayın olmasının sistemsel imkanı olmadığına dair ikna edilmeye çalışıldım. Bakın telefonunuzda takılı hat başkasının üstüne ve bu olamaz diyorlar. Oldu diyorum, olmaz diye ezberlediği şeyler söylüyor. Israrlarımız sonucu kayıt açtırdık. 1 hafta geçti ve hangi bayiden aldıysanız oraya gidin dediler. Bayiden almadım ki, müşteri hizmetleri verdi diyorum, hangi bayiden aldıysanız oraya gitmeniz gerek diye dayattılar.


    Gittim bayiye, haliyle bayi bizimle ne alakası var, bizden alsan bile biz bir şey yapamayız dedi. Dönüp geri geldim ve müşteri hizmetlerini yine aradım. Baştan kayıt açıldı, anlattım uzun uzun durumu. 1 hafta sonra yine aradım evrak eksik dedi. Ne evrağı? Hani belediyeye giderdin eskiden, işin var ama eksik evrak çıkar her zaman, sanki doksanları yaşıyoruz yine.


    Müşteri hizmetlerini aradım 8 mayısta yine. Ayşe adındaki temsilci diğerlerinden farklı olarak beni dinledi, olayları, geçmişi inceledi ve evrak eksik denen şeyin "biz bundan bişe anlamadık, yaz evrak eksik yolla" olduğunu anlattı. Anlaşılan teknik departman dayı yeğen torpili ile doldurulan personelden oluştuğu için işini bilen kimse yok.


    Ayşe hanım sağolsun süreci tek tek yazarak, madde madde, hem de bana okuyarak kayıt açtı baştan. Kesin sonuca bağlanır dedi.


    Dün bir mesaj geldi yine ve kaydımın sonuçlandığını belirtiyor. Online işlemlere girdim yine Köksal yazıyor ama.


    Aradım bugün öğleden önce müşteri hizmetlerini. Kaydımız sonuçlanmış, nedir sonuç?


    Arkadaşın cevabı mükemmeldi. "Teknikteki arkadaşlar müşterinin şikayeti anlaşılamamıştır notu düşmüş" şeklindeydi. Hanımefendiye şikayetimi okumasını rica ettim. Gayet tane tane Ayşe hanımın yazdığı, madde madde tarih ve olayları anlatan kayıt.


    Siz anladınız mı şikayetimi diye sordum. Tabi gelen cevap yine mükemmel.


    "Benim anlamam bir şey ifade etmiyor, anlaşılmaz diyorlarsa öyledir" şeklinde.


    Sinirlendim ve kapattım.


    Az önce yine aradım, bu sonucu bana yazılı olarak bildirmelerini rica ettim. Tabii ki yine böyle bir şeyin mümkün olmadığını dile getirdiler. SMS olarak atın, olmaz. Eposta, olmaz. Amirinizle görüşmek istiyorum, olmaz, amirinizi verir misiniz? Hayır, bakın amirinizle görüşmem lazım. "Bekletiyorum"- dıdıdı ttttıııtıtıttı- "Gökhan bey üstlerim benimle konuşmanızın uygun görüldüğünü dile getirdi."


    Derdimizi anlatıyoruz yine, uzun uzun, artık sürecin verdiği bıkkınlıktan yer yer sesimiz yükseliyor. Ama sonuca bağlanmayacağı ortada, teşekkür ediyoruz ve kapatıyoruz yine.


    Türk Telekom Rezaleti!!!


    Türk Telekom Rezaleti!!!



    Tam bu konuyu açarken 555 444 15 00 numaralı hattan aradı bir başkası. Şikayetiniz ne dedi ama bıktım artık anlatmaktan yukarıdaki kayıt numarasını verdim. Ara ara kontrol edilmesi gerekiyor dedi.


    Dikkat edin arkadaşlar. Türk Telekom eskiden kullandığınız bir numarayı başkasına satabilir, hat sizin üstünüze gözükebilir, bu numara ile bir sürü şey yapılabiliyor artık. Ben kötü niyetli biri olsam bu arkadaşın adına bir sürü şey yapabilirim ve zavallı masum olduğunu ispat edene kadar yıllar geçer.


    İşin kötü tarafı böyle bir şeyin olabileceğini kanıtlamanız bir yıllarınızı alır. Zira Türk Telekom'a göre böyle bir şey mümkün değildir. Sistem hata yapmaz.








  • Turk Telekom rezaleti falan değil. Aynı şeyi Vodafone'da yaşadım ve yasal süreç başlatacağım. Kısaca tüm operatörler kullanılmış hat satabiliyor. Vodafone ile konuştuğumda kro'nun teki kullanılmış hat satmamız yasal dedi. Süreci detaylı anlatırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz dua edin Turkcell deki gibi travesti vs gibi kişilerin numarası çıkmamış
    Bu kadar niye uğraştınız ki müşteri hizmetleri ile
    Yapacağınız tek şey btk üzerinden kayıt oluşturmak sonra paşa paşa düzeltecekler.
    E devletten bakın numara sizin adınıza mı sizde ise online işlemlerde ki sistem hatasıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aldığınız hat hâlâ başkasının üstüne mi?

  • Hat benim üstüme gözükmüyor ki? Benim olmadığı için hiçbir işlem yapamıyorum.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    E devlette de sizin üzerinize görünmüyor mu? Üzerinizde görünmemesi btk ya şikayet yazmaya engel değil. Numaranızı belirterek yazabilirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Yok o düzeldi. Sistemsel isim hatası oldu ama arayanlar hâlâ o kişiyi arıyor. Ben diyorum bu hattın yeni sahibiyim öyle kapatıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Köksal Boyacı diye birinin adına çıkıyor. E-devlette adıma gözükmüyor, öyle olsa işim kolay olurdu, online işlemlerin hatası derdim. BTK'ya da yazalım.

  • O bambaşka bir konu. Burada rezalet olan kısım benim hattımın başkasının üstüne gözükmesi. Hat bende ama yasal sahibi hâlâ hattın eski sahibi olarak gözüküyor.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    e-Devlet'te ne durum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • E-devlette adıma gözükmüyor.

  • Bende no değişikliği yapacaktım iyiki yapmamışım. Bence e devletten hat üzerinize görünmüyosa sorun yoktur. Allah yardımcın olsun zor bir durum.Hiç bir şey yapamıyorsanız kökten kapatıp yeni hat alın kafanız rahat etsin.

  • biilisimler kullanıcısına yanıt

    Hocam yeni hat 200 lira olmuş. Hali hazırda kullandığım hattı tamamen kendi hataları yüzünden kapatmak mantıklı gelmedi bana. Direk ceo'ya mail attım, anında çok profesyonel biri aradı, gerekli bilgileri verdim. Bakalım süreç nasıl devam edecek.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Muhattabınız operatör değil, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK). Operatör pek bir şey yapamaz, satar geçer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hangi işleri dogru ki sattıkları yarı devlet yarı arap firması dogru olsun... açın dava ugraşsın dursunlar diyeceğim de orda da yandaşlar var suclu cıkarsınız cebinizden para çıkar bi sürü :D ulaştıgınız köksal beye söyleyin edevletten kapatsın hattı olsun bitsin.

  • Bence burada bir kvkk ihlali var, büyük olasılıkla kullanıcı olarak eski kişinin veriliri görünüyor, resmi hat sahibi dediğiniz gibi olsaydi muhattap alıp dönüş bile yapamazlardı, e devletten sorgularsanız hat sizin adınıza çıkacaktır diye düşünüyorum, bu kanıya varma sebebim ise numara taşıma yapıp bir kaç sene sonra geri dönünce eski dönemde kendi girdiğim kullanıcı bilgilerimi yeni dönemde de görüyor olmamdır…

    E devlete bu bilgiler gecikmeli yansıyor bu arada unutmayın, numarayı izin veriyorsa bir daha değiştirmeyi deneyin belki hızlı bjr cozum olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 17 Mayıs 2022; 22:57:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    2 aydır bende bu numara. Benim adıma gözükmüyor. E-Devlet üzerinden bakıyorum benim adıma kayıtlı değil. İşlem yapmam imkansız arıyınca hattın yasal sahibini istiyor. Neyse Ümit beye e-posta attım, anında dönüş sağladılar. Bir kaç güne belli olur durum.

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Eski numara e devlette görünüyor mu sizin adınıza, o düşmüş mü?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt

    Hocam gözükmüyor hiçbiri.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.