Şimdi Ara

Türk Telekom'u Hakem heyetine havale etmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandır kullandığım ev internetinin taahhüt süresi dolunca, telefondaki müşteri temsilcisiyle iki senelik yeni bir taahhüt yaptık ve kullanmaya başladım. Fakat yaklaşık 3 ay sonra bana söz verilen fatura miktarından daha yüksek faturalar gelmeye başlayınca aboneliğimi sonlandırıp Turknet'e geçtim.

    Yaklaşık 3 aylık kullanım sonunda faturadan hariç cayma bedeli olarak ( Onlar buna indirim tutarlarının geri iadesi diyor ;-) )

    413 tl bir CEZA! fatura ettiler.

    Ödedik tabi ama çok zoruma gitti. Okuduğum Tüketici haklarında ''1 seneden fazla yapılan taahhütler 'de açık ve net şekilde cayma bedeli yansıtılamaz'' diyor.

    Şimdi bu durumu baz alarak Tüketici Hakem Heyetine başvurmak istiyorum.

    Ama benden büyük ihtimalle taahhüt ve fatura evrağını isteyecekler. Fatura tamam da telefon da verdiğim taahhüt'ün evrağını müşteri hizmetleri e-mail olarak felan göndermiyor. Yetkimiz yok diyor (Yersen ) Bölge müdürlüklerine yönlendiriyor. Bazı arkadaşlar bölge müdürlüklerine gittiklerinde evrak vermemek için bir sürü sorun çıkardıklarını yazmışlar.

    Bu konuda ne yapabilirim ? Fikri olan kimse var mıdır?

    Türk Telekom'u Hakem heyetine havale etmek istiyorum







  • Hocam ; fatura da ''Diğer ücretler '' diye bir kısım açmışlar ve 374 tl yazmışlar ama o ''diğer'''in ne olduğu belli değil. Ben taahhüt verdikten sonra 3 ay kullandım. 1 ayı ücretsizdi. Ama 3 ayın tamamı bile ücretsiz olsa yine de bu kadar fatura gelmezdi.

  • Arkadaşlar bu konuda daha önce deneyim sahibi olan kimse yok mu ?

    En azından benim durumuma benzer sorun yaşayanlar biri olduğunda nette aratınca yardımcı olabilecek bir kaynak sağlamış oluruz.

  • Hocam o diğer ücretler bildiğim kadarıyla kampanya indirim bedeli oluyor, yani taahhüt bozma cezası adında olmadığı için thh'den olumsuz cevap alma ihtimaliniz olabilir. Durumunuzu bilmediğim için keyfi fesihlerde bu durum olumsuz sonuçlanabilir.


    Siz yine de belirtin durumu. Belki lehinize sonuçlanır. Genelde emsal kararlar; hizmetimi düzgün alamadım, nakil istedim yapılamadı, hattımı dondurdum hattımı açıp hizmet verilemedi tarafıma, hızım taahhüt edilen değerin 3'de birinden azdı gibi caydırıcı sebepler olduğu için sizin durumunuz bu kategoriye giriyor mu bilemiyorum.


    Umarım daha bilgili biri cevap verebilir bu konu çok merak edilen bir konu.

  • Hocam fesih sebebinin illaki mantıklı ve geçerli olmasi şartının gerekip gerekmediğini bilmiyorum. Ama tüketici kanununda "

    Bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağı" seklinde devam eden bir sey var

    Ama bu çakallar herseyi kilifina uydurup taahhütsüz fiyatı cok yüksek gösterip, fesih durumlarında aradaki astronomik farklari talep edebiliyorlar.

    Biz elimizden geleni yapalim da gerisi Allah Kerim.. Olur da bizim lehimize bir karar çıkarsa en azindan diger vatandaslara da yol gösterici bir başlık olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taahhütü daha yeni yapmışsın
    Üç ay geçmiş. Taahhüt yaptıktan bir sene sonra başvuran kabul olurdu.

    Bir de 400 lira cayma bedeli iyi millete 1000-1500 lira çıkarıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda bu tür davalarda mahkeme operatörleri haklı buluyor diye biliyorum. Avukat orduları sözleşmeyi ona göre hazırlamış bu diğer ücretler maddesiyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.