Şimdi Ara

Türk Telekom'un verdiği modemdeki sürekli kopma sorununun ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba!


    Türk Telekom'un verdiği "ZyXEL VMG3312-B10B" model modemi kullananlar varsa Wi-Fi'da sürekli anlık kopma sorunu yaşıyor olabilirler. Bu modemlerde Türk Telekom'un kendi yazılımı var. Bu yazılım kullanılan internetin kalitesini kötü etkiliyor. Sürekli anlık kopmalara sebep oluyor. Türk Telekom dışındaki ISS'lerle uyumlu çalışmıyor.

    Türk Telekom, yazılımın değiştirilmemesi için modem arayüzündeki yazılım güncelleme bölümünü kaldırmış. Hatta yazılım değiştirilse bile otomatik güncelleme ile eski yazılıma dönecek şekilde ayarlanmış.


    Ne yapmalıyız?


    Önce modem arayüzündeki yazılım güncelleme bölümünü sayfanın kaynak kodlarıyla oynayarak aktif hale getirmeliyiz. Sonra modemin orijinal yazılımı yüklenmeli. Ondan sonra modem arayüzüne uzaktan müdahaleye imkan tanıyan port'u kapatmalıyız. Bu sayede otomatik güncelleme ile eski yazılıma dönülmesi engellenecek.



    Burak styllyoutube
    TürkNet'e yeni başvuru yapanlar için davet kodu paylaşıyorum, (JJX65SW87WES) bu kodu ileterek 1 ay ücretsiz kullanabilirsiniz. ZyXEL VMG3312-B10B modeminizin yazılım güncelleme ekranı yoksa videoda ki şekilde yazılım güncelleme ekranınızı aktif edebilir, açıklamada ki istediğiniz yazılımı kurabilirsiniz. Tavsiyem; tekrar güncelleme almamak için 6D yazılımını kurup, uzaktan güncelleme (TR69) kapatmanızdır. NOT: Güncelleme yaparken (Yükle) butonuna bastığınızda bazen hemen tepki vermeyebilir, çözümü için bir kaç dakika beklemeniz gerekir yada modem üzerinden DSL kablosunuzu çıkartıp tekrar denemeniz sorunu çözecektir.. HTML kodları İndirme Linki: https://www.dosya.tc/server36/mptrl3/HTML_modem_kodlarii.txt.html Modem yazılımı, ilk sürüm (100AAPP2D0) : https://www.dosya.tc/server36/nm2cz9/100AAPP2D0.rar.html Modem yazılımı, orta sürüm (100AAPP6D0) : https://www.dosya.tc/server36/2011fs/100AAPP6D0.rar.html Modem yazılımı, son sürüm (100AAPP7D0) : https://www.dosya.tc/server36/3f0k0f/100AAPP7D0.rar.html Telnet vb işler için Root yazılım : https://www.dosya.tc/server36/smct0o/Root_Yazilimi.rar.html Kullanıcı adı : root Şifre : 1234
    https://www.youtube.com/watch?v=a332xzzO4qs


    Enes Dağyoutube
    Bu videomda sizlere TR-069 Protokolünün ne olduğunu, nasıl kapatıldığını kanıtıyla birlikte ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Videoda kullanılan bazı metinler aşağıda mevcut. Bu ve buna benzer konularda daha fazla video çekmemi isterseniz videomu beğenip yorum yapabilirsiniz. Kanalıma abone olmadıysanız abone olmayı unutmayın. Sosyal medya hesaplarımdan da beni takip edebilirsiniz. Arama kutucuğuna yazılan metin: " iframe " Altı çizili metnin yerine girilecek değer: " pages/tabFW/tabFW.html?tabJson=../maintenance/tr069Client/tab.json&&tabIndex=0 " -------------- SOSYAL MEDYA HESAPLARIM -------------- Facebook: www.fb.com/enesdagggg Twitter: enesdaggg İnstagram: enesdaggg Snapchat: enesdaggg -------------------------------------------------------------------------------- - Music provided by FreeSongsToUse. - Track: Triple M - 2GETHER - Link: https://youtu.be/NVBIoW447vs
    https://www.youtube.com/watch?v=aqHW2oN-2fE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi super-sleuth -- 24 Kasım 2023; 19:35:38 >







  • Çok iyi başlık. Modemi değiştirecektim en son. Akşam eve geçince ilk iş buraya bir bakayım.

  • tp linkte ayar varmı herkezde çekiyo note 5 te int çekmıyo

  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Sorununuz çözüldü mü?

  • Çözüldü gibi. Ps5 üzerinde yaşanan kopmalar azaldı. Benim hatla alakalı da bir problem var epey eski. Modemi de direkt değiştireceğim ilk fırsatta.

  • Bende xioulmedi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alimaruf1111 A kullanıcısına yanıt

    Zyxel için bu. Tp Link demişsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teldeki neti açınca PC TV'ye bağlıyken kasiyo ne ayak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Modem yazılımı, ilk sürüm (100AAPP2D0) : Bunu yükledim ve TR-069 portunu kapattım. Şuanda sorun kalmadı. Tek sıkıntı 100mbit hızım 50-60 arasında görünmeye başladı. Teşekkür ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaPT!Y3 -- 15 Aralık 2023; 22:43:35 >
  • sen kaybol o ya

  • ZaPT!Y3 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Kendim çok faydasını gördüğüm için paylaşmak istedim.


    Farklı zamanlarda test edin.


    Son sürümü (100AAPP7D0) ve orta sürümü (100AAPP6D0) deneyin. Yazılım güncelleme bölümü açık olduktan sonra bunu yapması çok kolay zaten.

  • güncelleme yamayın diyo yasak bişe olurmu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.