Şimdi Ara

Turk Telekom Upload bilmecesi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
255
Cevap
7
Favori
14.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl

    Yeni abonelerde 24-35mbit paketlerde 3 50-100mbit paketlerde 4 tanımlıyorlarmış eski abonelerde bir güncelleme olmadı benim 50mibt paketimin upload'ıda 2 şuan

    Yeni veya eski olmasıyla bir alakası yok sanırsam ben Ağustos 2017'de Türk Telekom'a geçiş yaptım 100Mbit indirme olmasına ramen 2Mbit upload var modem ayarlarında 4 gözüküyor ama gelen 2.
  • Hocam benim modemde upload 2mbit şuan onu demek istemiştim yeni abonelere modeme 4mbit tanımlayıp 2mbit veriyorlar.
  • https://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fKurul+Karar%c4%b1%2f2017_139.pdf

    Turk Telekom Upload bilmecesi ?

    Turk Telekom Upload bilmecesi ?

    Turk Telekom Upload bilmecesi ?

    tekrar tüketici haklarına baş vuracağım. 3 aydır bir mücadele sürdürüyorum. ne yapsak olmadı.

    velhasıl. sizden her ay port transmisyonu sövüşleyecekler. göz yumacaksınız ha? Vodafone a geçin 4 veriyorlar.




  • 50 mbit kullanıcısıyım, 1.5 aydır 4mbit kullanıyordum tekrardan 2 mbit'e düştü. CEO, Müşteri Hizmetleri ve Müdürlükten herhangi bir sonuç çıkmadı. Hepsi 3 maymunu oynuyor.
  • Paketim 50'lik upload 2 geliyor fakat modem arayüzünde upload 4 görünüyor. Tam olarak nasıl faydalanıcam? (türk Telekom)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byJuck

    Paketim 50'lik upload 2 geliyor fakat modem arayüzünde upload 4 görünüyor. Tam olarak nasıl faydalanıcam? (türk Telekom)

    faydalanamıyoruz arkadaşlar kesin bilgi geldi.. vodafone gibi diğer hatlar aynı portlardan 4e kadar görebiliyorlar ama biz göremiyoruz. çünkü yapmış olduğumuz anlaşmalarda 24 ve üstü 2 yazmışlar mevcut bütün üst tarifeler ve anlaşmalar buna göre dizayn edilmiş ve şirket politikası gereği böyle oluyormuş. Aksi bir durum söz konusu değilmiş ve olamazmış şu anda kimse 2 üstü kullanamıyormuş. 2 üstü kullanan varsa kanıt gösterin dediler resimleri attım ama bize kullanıcı zımbırtısı numarası lazım dediler. güvenlik ihlali olacağı ve arkadaşlarımın haklarından mahrum bırakılacaklarını bildiğim için. vermedim. bulunduğum bölgedeki dslamları bile resetlediler. (not bundan önce santral tabanlı her boku denedik ama şirket politikası gereği bir yerlerde böyle bir sınırlandırma varmış.)

    4 görüp alamamanızın nedeni ise şu şekilde belirtiliyor. bir test yapılmış ve o test sonucu bant genişliği 4 olarak ayarlanmış ama 2 üzeri alamıyorsunuz. hat kalitesini iyileştirmek amacı ile yapılmış. yani btk ya bakın biz sizin kararınıza uyduk ve bant genişliğini 4 e çıkardık diyip onları 2 de tutarak bizim haklarımızı elimizden alıyorlar. not vodafone gibi diğer zımbırtılar alabiliyor. anlaşmaları bu yönde ama böyle giderse onları da kısıtlayarak 2 ye çektirebilirlermiş.

    change org üzerinden imza kampanyası açmaya razıyım. da kaç kişi imzalayacak ki?




  • Salimania kullanıcısına yanıt
    6 Eylül 2017 de bende upload hızımı büyük çabalar sonucu 4 mbps hızına çıkarmıştım (50mbps kullanıyorum) benimde bir haftadır upload hızını geri 2 mbps hızına düşürmüşler.. Tekrar uğraşmaya mecalim kalmadı bıktım artık
  • Merhaba arkadaşlar, ilk upload geçişinden yararlananlardan biriyim herhalde Zonguldak da 24 e 3 kullanıyordum İstanbul a taşındım is dolayisiyla , 50 lik hat aldım ilk önce 2 up geldi müdürlükle konuşarak portunuzu başka porta tanımlayıp sonra ayni eski porta transfer işlemini yaptıklarında yüksek değerleri alabiliyorsunuz bende bunu uygulattım ve saha dolabı yakınlığından 5-6 up değerleri kullandım 4 aydır ve 1 hafta önce gece 3500 bitrate yayın yapıp sabahında 1.7-1.8 up lara hattın limitlendigini gördün gene gittim müdürlüğe gene ayni işlemleri yaptık ve değişen hiçbir şey yok büyük ihtimalle anladılar ve başka bir limit yöntemi geliştirdiler , bekim sözleşmem de 4 olarak geçiyor millete anlatıyorum ama her ne kadar çok yardımcı olan insanlar da olsa “upload icin uğraşanı hiç görmedim “ gibi cahil anlayışlılar sayesinde bende bıktırıldım pesini bırakmayacağım Telekom daki arkadaş ve tanıdıklarımla deneyeceğim olmazsa Vodafone yada superonline a geçiş yapacağım bunu belirttiğinizde daha çok uğraşıyorlar onu da ekleyeyim. Sonuç olarak sadece upload icin aldığım paketim en kaba tabirle içimde patladı. Diğer operatörler ile görüşüp tekrar bilgiler vereceğim. Sizde dedigim yöntem ile denemelerde bulunun ve lütfen burdan gelişmeleri anlatın. Hatta İstanbul Mecidiyeköy veya şişli de olanlar varsa beraber uğraşabiliriz. En son olarak da bana modemden kaynaklı gibi deli saçması bir neden söylediler. Ben adama SSG cihazlarında limit var diyorum o bana tp link ile görüş diyor , bu adamlarla kısaca bir halt olmaz. Birde bu sorunun ülke geneli mi gerçekleştiğini yoksa İstanbul cevresi mi olduğunu merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dostum aynı durumdayım Aksarayda ikamet ediyorum binbir telefon görüşmesi gitgel ardından 4 yaptırdığım upload hızımı 27 kasımda 2 ye düşürdüler. Yukardaki arkadaşta aynı durumda sanırım tüm herkese uygulandı bu durum... Eğer tekrar 4 yaptırabilirseniz söyleyin bende tekrar uğraşayım çünkü olmayacaksa tekrar uğraşmaya gücüm kalmadı.
  • Arkadaşlar, bir güncelleme yapmak istiyorum. Zonguldak' ta aile evindeki net 24 mbps türk telekom orayı kontrol ettim ve 3.14 upload değeri alıyorum. Bu sorun Türkiye geneli değil gibi gözüküyor. Yada daha oraya düşürme işlemi uygulanmadı da diyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyka

    Merhaba arkadaşlar, ilk upload geçişinden yararlananlardan biriyim herhalde Zonguldak da 24 e 3 kullanıyordum İstanbul a taşındım is dolayisiyla , 50 lik hat aldım ilk önce 2 up geldi müdürlükle konuşarak portunuzu başka porta tanımlayıp sonra ayni eski porta transfer işlemini yaptıklarında yüksek değerleri alabiliyorsunuz bende bunu uygulattım ve saha dolabı yakınlığından 5-6 up değerleri kullandım 4 aydır ve 1 hafta önce gece 3500 bitrate yayın yapıp sabahında 1.7-1.8 up lara hattın limitlendigini gördün gene gittim müdürlüğe gene ayni işlemleri yaptık ve değişen hiçbir şey yok büyük ihtimalle anladılar ve başka bir limit yöntemi geliştirdiler , bekim sözleşmem de 4 olarak geçiyor millete anlatıyorum ama her ne kadar çok yardımcı olan insanlar da olsa “upload icin uğraşanı hiç görmedim “ gibi cahil anlayışlılar sayesinde bende bıktırıldım pesini bırakmayacağım Telekom daki arkadaş ve tanıdıklarımla deneyeceğim olmazsa Vodafone yada superonline a geçiş yapacağım bunu belirttiğinizde daha çok uğraşıyorlar onu da ekleyeyim. Sonuç olarak sadece upload icin aldığım paketim en kaba tabirle içimde patladı. Diğer operatörler ile görüşüp tekrar bilgiler vereceğim. Sizde dedigim yöntem ile denemelerde bulunun ve lütfen burdan gelişmeleri anlatın. Hatta İstanbul Mecidiyeköy veya şişli de olanlar varsa beraber uğraşabiliriz. En son olarak da bana modemden kaynaklı gibi deli saçması bir neden söylediler. Ben adama SSG cihazlarında limit var diyorum o bana tp link ile görüş diyor , bu adamlarla kısaca bir halt olmaz. Birde bu sorunun ülke geneli mi gerçekleştiğini yoksa İstanbul cevresi mi olduğunu merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim. Kolay gelsin

    Aynı sorun bende de var. İkamet olarak Kocaeli/İzmit, twitch için 4 mbit olmazsa olmaz. Herhangi bir gelişme olursa, bilgilendirin lütfen ben de saha ekibinden birisiyle görüşüyorum haftaiçi netleşir durum.




  • Arkadaşlar tekrardan merhaba, Türk Telekom CEO ' su Paul Doany' e twitter üzerinden DM attım ekran resimlerimi ve müşteri numaramı paylaştım. 1 saat içinde geri dönüş yaptılar direk 440375 den aradılar. 45 dakika sorunla ilgili tlefonda görüştük, çözemediler. Sonra beni MPSL,DWDM yetkililerine yönlendirdiler. Pazar olduğu için arayan olmadı fakat bu sabah 9:15 civarında tekrar aradılar. Cihazlar üzerinde upload hızımın 2 ye sabit kaldığını fakat tekrar 4 e çektiklerini söylediler. Fakat, 4e kadar olduğunu ve her zaman 4 alamayabileceğimi söylediler. Bende telefonda 4-5 aydır kullanıyorum ve sorunum olmadı hattım da çok kuvvetli dedim. Saha dolabı kapımın önünde bu arada hat desteğim 140mbps download 60 mbps upload olarak görünüyor. İşte olduğum için test edemedim. Evdekiler kalktıklarında pc yi açıp bağlantı verecekler bana test yapıp geri dönüş yapacağım, bu arada gene sorun olursa twitter dan ulaşabilirsiniz bize dediler, çağrı merkezi ve müdürlüklerden kat kat bilgili insanlarla muhattap oldum bu kadarını gerçekten beklemiyordum bence sizlerde deneyin, iyi forumlar herkese.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansen32 -- 4 Aralık 2017; 18:11:43 >




  • Hocam omurga erişiminden sorumlu personelle görüşmüşsünüz daha ne olsun, dediğiniz gibi üst düzey bir görüşme olmuştur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Gene uğraştırıyorlar yapmadılar ama :) arada böyle bir iki tane sürekli ayni seyleri söyleyen insanlar var onları bağlıyorlar yok 2dir o 4 değildir diyip duruyor , diyorum kullanıyordum ben anlamam bunu bana böyle sattılar yoksa değişip yada fesih istiyorum diye başkasını bağlıyorlar sonra gene ayni dalgalar dönüyor , bıktırmak icin herşeyi yapıyorlar ama inada bindi artık bu is :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara' ya kadar ulaştım arkadaşlar sonuç bekliyorum çarşamba perşembe belli olur inşallah, sonucu burada paylaşacağım.
  • Benim hattim VDSL 100Mbit download ve 4Mbit upload idi. Modemde tanimli 4 gözükmesine rağmen 3Mbit de takılıyordu. 1 ay boyunca aramadığım yer, etmediğim şikayet kalmamıştı ve sonunda 4Mbit e kavuşmuştum. Bu şekilde 1 senedir kullanıyordum ki üç beş gündür evime dışarıdan bağlanmaya çalıştığımda hız düşüklüğü hissetmeye başladım. Önce geçici bir sorundur diye üstünde durmadım ama az önce test ettiğimde upload'um 2Mbite sabitlendiğini gördüm. Hemen müşteri hizmetlerini aradım, karşıma çıkan abla ne desin, adsl de upload 1, vdsl de 2Mbit zaten. Ablacım ben 1 senedir 4Mbit kullanıyorum, ne 2Mbiti dediğimde yapacak birşey yok diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

    Var mı böyle bir şey yaa. Adamlar kafalarına göre hız değişikliği yapıyor. Şu 100Mbiti almamın tek sebebi de uploadun 4Mbit olmasıydı. Şimdi forumda yazılanları görünce anladığım kadarıyla herkesin profilindeki hızını düşürmüşler. Ulen teoride 4Mbit i zaten 3 kusur gibi kullanıyorduk o da 2 oldu iyi mi.

    Neyse napacağız arkadaşlar, bireysel müşteri hizmetleri ile oyalanmanın anlamı yok. Çözüm öneri olan ????




  • 50 megabit kullanıyorum, iki aydır sıkıntısız kullandığım 4 megabiti 2 ye düşürdükleri için bayağı bir uğraştım bu sabah aradılar dediklerine göre sistemde güncelleme yapılmış ve maksimum upload 2 megabitmiş. Eskiden esnek olduğu için 4 alıyormuşuz.. Dedim millet ileriye giderken biz niye geriye gidiyoruz? Sanki çok vermişsiniz gibi onuda kırptınız parasıyla bile upload alamıyorum dedim tıkandı kaldı telefonda konuşan. Gelecekte yüksek uploadlı paketler çıkacakmı dedim onuda bilmiyor.. Kısacası şu evrende ne kadar küfür varsa üzerine yağsın telekom!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paul Doany'de çözemezse başka servis sağlayıcına geçmek dışında birşey kalmıyor. Göz göre göre verilmiş haklar geri alınıyor. Ben açıkcası bu saatten sonra uğraşamam. Önceki upload sorunum da bile 15 günümü almıştı. Şimdi toptan kaldırıyorlar;

    Turk Telekom Upload bilmecesi ?
  • modem arayüzünde 3, testte 1.9 civarı çıkıyor bende de.

    yazılanları okudum da umutsuz vaka sanırım
  • Evet az önce telekomdan aradılar. Sistemde bir sorun yok. Aylar öncesinden 50 ve 100Mbit kullanıcıları için biz test amaçlı olarak upload hızlarını 4Mbit'e çıkarmıştık ancak bu uygulamayı artık sonlandırdık. İster VDSL'de download hızınız 24Mbit olsun, isterse 100Mbit olsun bundan sonra upload'unuz 2Mbit olacak dendi.

    100Mbit lik hattı sadece upload hızı yüksek olduğu için seçmiştim, taahhüdümün bitmesine de 1 sene var daha. O zaman düşük bir hıza geçeyim dediğimde de indirimi ceza olarak alırız dediler. 2 sene önce upload hızları artacak bulut teknolojine geçiyoruz diye reklamlar yapıldı, sonra az da olsa upload lar artırıldı. Şimdi de dalga geçer gibi bir zaten taahhüt vermemiştik deyip düşürüyorlar. Ne diyeyim 100Mbit/2Mbit şaka gibi bir hattım var artık.

    Eski değerler aşağıdaki gibiydi (artık herkesin 2MBPS)
    24 MBPS Download ~ 2 MBPS Upload VDSL2 Hız Değişmedi.
    35 MBPS Download ~ 2 MBPS Upload VDSL2 Yeni Hız: 3 MBPS Upload.
    50 MBPS Download ~ 2 MBPS Upload VDSL2 Yeni Hız: 4 MBPS Upload.
    100 MBPS Download ~ 2 MBPS Upload VDSL2 Yeni Hız: 4 MBPS Upload.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.