Şimdi Ara

Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adına ne diyeceğimi dahi şaşırdım açıkcası.


    Daha öncesinde yaşadığım çok ince bir modem sorununu bu konuda anlatmıştım ve sonrasında bu sorun çözülmüştü. En son olarak hattımı fastpath'e aldırdıktan sonra mutlu mesut hattımı kullanmaya devam etmiştim. Fakat son 1-2 haftadır tam olarak ne olduğundan emin olmadığım ve nasıl açıklayacağımdan da emin olmadığım, yine önceki kadar ince ve garip bir sorun yaşıyorum.


    rastgele aralıklarla, fakat yoğun saatlerde daha çok olacak şekilde, internet bağlantısı 20-60 saniyeliğine gidiyor sonrasında geri geliyor. kesinti nedenini anlamak için modem ayarlarına giriyorum, herhangi bir "crc hatası" veya disconnect/reconnect sayısında artış vs. yok. modeme bakıyorum, ışıklarda bi değişiklik vs de yok.


    bu sorun bazen bir gün hiç olmuyor ama bazen bir saat içinde bir kaç defa yaşanıyor. eğer tivibu eğer canlı yayın alıyorsa(8/55 IPTV üzerinden diye tahmin ediyorum) canlı yayına bişey olmuyor fakat bu geri sarma vs açıksa (bu da sanırım 8/35 internet hattı üzerinden çalışan özellik) yayın kesiliyor ve cihaz güvenli moda atıyor.(stb olarak zte b860h var.)


    bu arıza yaşandığı esnada eğer bilgisayarda video izliyorsam videonun önden yüklü olduğu kısım bitmeden internet geri geldiği için anlaşılmıyor bile fakat valodaysam valodan oyunun ortasında atarak camı çerçeveyi indirmeme neden oluyor.


    mh'yi aradım detaylıca anlattım klasik "bizde bir şey gözükmüyor beyfendi" cevabını aldım, muhtemelen haklı da. telefonu kapattıktan sonra valoyu custom mapte açık bırakıp, obs'i de ekran kaydında bırakıp markete gittim. gidip gelene kadar internet tekrar gitti Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????) aşağıda da video gözüküyor. videonun benzer fakat farklı bir halini(valo ismimi gizledim, hat değerlerini modemin kurulumunu vs de gösterdiğim bir hali) de telekoma oim'den şikayet açıp arıza açıklamasını detaylıca yapıp linkini attım(anlamalarını beklemiyorum ama bir ümit)


    kesinti tam olarak şöyle oluyor; (videoda arkada gözüken ping grafiği hrping programıyla oluyor, ping attığı server cloudflare dns.)


    kesinti anı 52. saniye




    nedenine dair tahminlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.


    Edit: hat değerlerim;


    Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 19 Ocak 2023; 17:51:20 >







  • Anlık kopma yaşıyorsunuz modem sağlıklı çalıştığını varsayarsak geriye doğru seçenekleri elemeniz gerek. TT den hizmet aldığınız için işiniz kolay, öncelikle portunuz ve hattınızın değişimini talep edin. Bunun için modemi kapatıp sinyal alamıyorum kaydı açın kapıya kontrole gelen arkadaşa önce port sonra da kablo damarının değiştirmesini rica edin. Çözülmez ise TT'nin uplink/backbone switch vb. üst ekipmanlardan kaynaklıdır.


    Bu durumda internet sağlayıcınızı değiştirmenizi tavsiye ederim.

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    bölgemde telekom dışında altyapı yok, isp değişiminin uplink vs. için de fark yaratacağını pek sanmıyorum(hepsi aynı altyapıdan hizmet vereceği için). zaten taahhüt olduğu için o iş kafadan yaş. hat konusuna gelirsek, ankastre ile aramızda kuş uçumu max 50-60 metre var. kablo da tahmini en fazla 150 metre falandır, doğrudan direkteki bağlantı kutusundan kalın siyah kablodan çektirdim, modeme kadar o kablo geliyor, doğrudan modeme bağlı. kablodaki tek ek o modeme takılan ince dsl kablosuna bağlanırken. kablo ağustos 2022'de çekildi, eski değil. hat değerlerinde aylardır oynama görmediğim için de port/hat sorunu olması bana mantıklı gelmiyor, fakat ne olduğundan da emin değilim. arıza kaydını postta söylediğim şekilde oim'den ve prime mh'yi arayarak açtım cevap bekliyorum artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 19 Ocak 2023; 18:2:13 >
  • pcislocked kullanıcısına yanıt

    Hocam aynı problem benim arkadaşımda da var.Aramızda en fazla 50 metre var santrale uzaklık anlamında,modemde sorun olabileceğini düşündük ancak benim modemi onun hatta takınca yine nadir de olsa hat koptu.Gelen kablo senin gibi yeni değiştirildi ucunda tek ek var o da dsl kablosunu modeme bağlamak için orası bantlı ondan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum veya bulunduğu port kaynaklı sıkıntı olabileceğinii düşünüyorum.MH’den alacağın dönüşe göre beni de bilgilendirirmisin.Ben de ona göre işlem yaptırtayım arkadaşıma hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk28 -- 19 Ocak 2023; 23:54:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tt aradı ve "uzaktan kontrol yapıldı, sorun görülmüyor" denildi, tekrar yaşanırsa modemin yanında bizi arayın dediler kapadılar sanırım şikayeti. izlemeye devam edeceğim oyun içinde kesinti vs olursa klip alacağım yine ama nasıl bir diagnostic yapmam gerektiğini de bilmiyorum


    bir kaç gün sonrası için mahallede "iyileştirme çalışması" gözüküyordu yaklaşık bir aydır, mesaj da gelmişti, tekrar ulaşmak için en azından o "çalışma" nın geçmesini bekleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 20 Ocak 2023; 12:33:43 >
  • Türkiye genelinde Annex B ptm kullanıyor. Sizde Annex K ptm görünüyor. Modem / saha dolabı arasındaki bu chipset uyumsuzluğundan yaşıyor olabilirsiniz sorun.

    İmkanınız varsa farklı bir Annex B ile bağlantı kurulabilen bir modemle test yapmanızı tavsiye ederim. Benim modemimde de annex K diye birşey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veganetten altyapı sorgulama yapar mısınız? Vdsl in yanında hangi harf çıkıyor. Reis arkadaşın dediği gibi annex a veya b olmalı. Tek ek var demişsiniz. Bantlı ise onu yak 1 ile değiştirin. Bu sorun yaşadığınızda aynı anda kaç cihaz aktif. İnterneti bölüştürerek verin. Önceliğiniz hangi cihaz ise ona en yüksek değeri verin. Bir de dns değiştirin.

  • 1) VDSL'in yanında bir harf çıkmıyor.

    Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????)

    2) Bantlı fakat yaklaşık altı aydır aynı bağlantı var ve sorun son zamanlarda başladı, ondan olduğunu sanmıyorum.


    3) Cihaz sayısı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, fakat evde 4 ethernet ve 4 wifi cihazı var. Yeri geliyor ağ boştayken oluyor, yeri geliyor televizyon telefon herkes takılırken teklemiyor.


    4) üstte dediğim gibi "interneti bölüştürerek verin" ile alakası olduğunu sanmıyorum. zaten modemde düzgün kullanılabilir bir qos ayarı da yok. bu bir lag/bufferbloat sorunu değil, zort diye gitme sorunu.


    5) Dns zaten 1.1.1.1'de.





  • Hocam zte nin vdsl modemi berbat, adsl 15 mbitte kopma oluyordu ben de h300s aldim ikinci el, 16 mbit altına düşmüyor ve kopma da olmadi hic, bi deneyin isterseniz 2. el uyguna bulursaniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RElS kullanıcısına yanıt

    vallaha dikkatimi hiç çekmedi, eski screenshotlara falan bakacağım hep böyle miydi diye...

  • Nerde garip sorun var arkasından h168a çıkıyor bence farklı bir modem ile deneyin hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @davidoff26 @kadir. hocam bu modem bana bu sorun ve ilk başlardaki 5ghz mevzusu dışında hiç bir stabilite sorunu wifi performans düşüklüğü vs. yaşatmadığı için açıkcası modemden şüphelenmiyorum fakat başka bir modem ayarlayabilirsem deneyeceğim, tabii tivibu ayrı mevzu.


    bu arada eski screenshot arşivime vs baktım ben başından beri annex k kullanıyormuşum zaten @RElS




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 21 Ocak 2023; 19:18:29 >
  • pcislocked kullanıcısına yanıt
    Forumlarda h168 ile alakalı çok sorun okuduğum için benim için suç kaydı olan bir modem :D o yüzden ben şüpheleniyorum.

    Birde annex k dikkatimi çekti bizde öyle bir standart olmadığı için biraz bakındım bütün h168a modemlerde "G993.2_Annex_K_PTM" olarak yer alıyor.

    Bu konu kafamı karıştırdığı için türkçe kaynak bulmaya çalıştım ama göremedim yabancı bir forumda "K" ifadesinin ITU-T standartlarında VDSL2 için karşılığı olmadığını yazmışlar yine başka bir forumda ADSL2 için olduğunu ama VDSL2'de "üzerinde çalışılıyor" olarak nitelemiş en azından ben öyle anladım kaynağı ekleyeyim ingilizcesi iyi olan arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur.

    Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • pcislocked kullanıcısına yanıt

    dün gece idi bu çalışma. şu anki hat değerlerim ektedir. 50mbps pakete 69mbps santralle buluşma biraz garip ama bakalım. bir kesinti yaşamadım şu ana kadar. gördüğüm tek değişiklik download yönündeki bufferbloat'ın (openwrt routerdaki sqm'i kapattıktan veya direkt ana modemden bağlandıktan sonra bile) sıfıra düşmüş olması. [speedtest]


    Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????)



    edit: ciddi bir sorun yaşamadım bu çalışma olduktan sonra, sanırım konu kilit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 15 Mart 2023; 16:50:18 >




  • RElS kullanıcısına yanıt

    zte de var

    Türk Telekom VDSL paket kaybı/hat kopması (?????????)
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Yunanistan'daki WIND sağlayıcısının ayarlarıyla uğraştıktan sonra, Turris Omnia'nın VDSL yönlendiricisi olarak yapılandırmasını sizinle paylaşmak istedim:

    Orijinal kurulum:

    Bir ISP yönlendiricisi var (ZTE'den CPE markalı, Modell H288A).

    Başlangıçta aşağıdaki ayrıntılarla birlikte VDSL Router olarak kurulmuştur:

    Bağlantı Kapsülleme: G.993.2_Annex_K_PTM

    Profil: 17a

    Tür: PPPoE

    DSL Aktarım Modu: PTM

    IP Sürümü: IPv4

    NAT: Açık

    Tür: Yönlendirme

    MTU: 1492

    Bağlantı Türü: PPP

    PPP Aktarımı Mod: PPPoE

    VLAN: VLAN'da

    Kimlik: 835

    Harika Turris Omnia'm LAN istemcisi olarak bağlandı ve basit DHCP kurulumuyla (deyim yerindeyse çift NAT) kuruldu.

    Turris OS sürümü: 5.1.10

    Turris OS şubesi: HBS

    Çekirdek sürümü: 4.14.222

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.