Şimdi Ara

Türk Telekom ve diğer firmalar VDSL2 Plus (35b) veya FTTH Fibere geçsin! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
18
Favori
40.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
867 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şuan şu modele geçseler bile adamların sağladıkları hızlar ve paketler belli ben yine 100/4 alsam hiç bir şey değişmeyecek türk telekom bakkal gibi yönetiliyor baştan savma,firmaya ne desen boş ben türk telekomdan ümidimi firmalar bir ara birleşip ortak altyapı için toplantı yapmışlardı türk telekom bu toplantıya katılmadı turkcell,vodafone ve türksat vardı, adamlar ülke için güzel bir şey yapmaya çalışmıştılar ortak altyapı kullanarak, bunlar katılmaya bile tenezzül etmediler ülke için bişeyler yapmaya niyetleri olsa o toplantıya katılıp ortak altyapılar kullansalar bir sürü hane fibere kavuşurdu şimdiye kadar 3 sene oldu bu muhabbetin üstünden geçeli türk telekomdan bir fayda gelmez bizim ülkeye, adamlar kota kaldırmasınlar diye altyapı kaldırmaz diyorlardı her ay başında kaldıran şey ay ortasında kaldırmyıcaktı herhalde upload içnide aynı hikaye var kaldırmazmış bu kadar uğraşın sonucu bir faydası olur diyeceğim ama bizim ülkede çok zor




  • Destek gerekiyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenFero

    vallahi hocam ağzından bal damlıyor Bırak vdsl2 plus u vdsl 2 yi bulsak yüzümüze sürecez şuan türkiyenin %80-90 ı leş adsl hızlarla boğuşuyor kaldı gittiki vdsl2 ve vdsl2 plus keşke herkes fiber kullansın. Ama buna bir denetleme getirecek devlet yokki anasını satayım. Bir ara hatırlarsan ulaştırma bakanımız binali vardı bir mouse kullanışı varki dillere destan gör bak. ilgili kurumlar kimlerin ellerinde artık gerisini sen düşün.şimdiki ulaştırma bakanı kim adı sanı duyulmamış işten anlamayan bir zaattır artık hiç umudum kalmadı.
    Bugün çıktı herkese 1 gb internet verdik dedi .

    Üstüne eklemiş mobil operatörlerimiz, 5G altyapısına 10 milyar liraya yakın yatırım yapmışlar, Turkcell genel müdürü diye hatırlıyorum; beyefendi, 2018 yılında 15-20 Milyar$ yatırım gerektiğini ortaklaşa yapılırsa 5m$ civarında kapanacağını söylemişti. 1.5m$ lık yatırım hızıyla artık 10 seneye falan 1000 mbit/s hıza kadar 1 gb kotalı internete erişim sağlarız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Hemen geçiş yaptırtıyorum.
    Hangi sağlayıcı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha fazla destek gerekiyor...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet ama Türkiye'de olmamız demek böyle bir durumda olmayı kabullenmemiz gerektiği anlamına gelmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saha dolaplarının destekleyip desteklemediği çok konuşuldu ama bu konuda kesin bir bilgiye ulaşamadık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Nisan 2020; 16:25:7 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Ben size kesin doğru bir bilgi vermem gerekirse, çoğu DSLAM muhtemelen 17a ve 30a'ya kadar profil destekliyor. Ancak 35b'yi her DSLAM desteklemiyor. 35b, 17a ve 30a kadar yaygın değil fakat, Türkiye'de en azından DSLAM en fazla hangi profili destekliyorsa, onu vermeleri gerekir. Türkiye genelinde çoğu profil 17a verilen yerlerde en fazla 30a'ya kadar destek olduğunu düşünüyorum. Bazı bölgelerde ise profil 35b'ye kadar desteğin olduğu kesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstediğimiz şey aslına bakacak olursanız çok yüksek bir istek sayılmaz. Mevcut halihazırda şuan VDSL2 17a kullanan hanelere aynı altyapı aynı DSLAM üzerinden isterlerse 30a veya 35b verebilirler. Bunun herhangi bir maliyeti yok. Sadece DSLAM ayarlarıyla alakalı bir konu veya VDSL paketinde bir değişiklik yapılması gerekli. Bu iş, birkaç fare ve klavye dokunuşlarıyla olabilecek kadar basit bir işlem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 24 Nisan 2020; 16:28:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hız fetiştliğiyle alakası yok bu konunun. Ben mesela 1 Gbps simetrik hıza ihtiyaç duyuyorum normalde. Ama tabii en iyisi 10 Gbps simetrik. Bizim evdeki Hardisk'in okuma ve yazma hızları, yaklaşık 1000 Mbps internet hızına eşit sayılır. 1000 Mbps Veri indirmek veya yüklemek demek, saniyede 100-120 MB veri indirmek veya yüklemek demektir. Bu da zaten hardisklerde dosya aktarırken elde ettiğimiz, hardisklerin bile günümüzde yavaş geldiği normal bir hız. Fakat 10 Gbps simetrik internet ile, saniyede ortalama 400-500 MB/s veya üzeri indirme ve yükleme yapmak mümkün hale geliyor. Bu da SATA SSD veya M.2 SSD hızında. En güncel donanım şuan SSD olduğuna göre mantıken bizim 10 Gbps simetrik almamız gerekirdi normalde... HDD/SSD Gibi depolama birimleri lokal depolamadır. Yani offline depolama. Ancak biz HDD/SSD performansını online ağ yani internette de elde etmek istiyoruz. Örneğin benim 1 TB Hardiskim var içerisindekileri cloud servisime aktarmak istiyorum. Bu işlem çok uzun süreceğinden, 10 Gbps simetrik internet veya en azından 1 Gbps simetrik internete ihtiyaç duyuyorum. Ve daha birçok şey için. Bu sebeple hedeflerimizi daima yüksek tutmalıyız. Hem uygun fiyat, hemde bu tür modern internet hizmetlerinin bireysel hanelere açık hale getirilmesi büyük bir önem arz etmektedir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Peki diyelim 30 veya üstü desteklenmeye başlandı, paket fiyatları, modem ücretleri vb. pek çok insan ödemek istemeyecektir yüksek bir tutar. Sadece küçük bir grubun başvuracağı paketler olacak haliyle. Belki bu yüzden işletmeciler yanaşmak istemiyorlardır.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hayır. Fiyatta değişim olmayacak. Aynı fiyat, aynı tarife sayılacak. Sadece daha güncel bir teknoloji olan 30a veya 35b verilecek. Ayrıca, 35b'nin en büyük avantajı, uzak mesafede 17a'ya kıyasla çok daha yüksek hızlar verebilmesidir. Özellikle altyapısı VDSL olupta, 2 KM veya daha uzakta olanlar için ilaç gibi gelecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatta değişiklik olmadan bu tarz bir yapıya dönüştüreceklerini zannetmiyorum hocam pek.
  • Bakın bunu isteyen kişi sayısı emin olun %10 değil. Daha fazla. Ortalama %40 ila %50 kişi oldukça modern ve hızlı internet istiyor. Hatta daha fazla kişi dahi olabilir. Ülkemizde internet teknolojilerinden anlamayan, Upload nedir bilmeyen insanlar çok fazla. Eğer onlarada Upload nedir, VDSL profilleri ve fiber teknolojileri nedir, bunların temellerini onlara öğretebilirsek, ülkemizde en az hızlı internet isteyen kişi oranı %70'e kadar artabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.