Şimdi Ara

Türk Telelkom Yurtdışı Çıkışları Ve Garanti Bankası Serverlarına 100gblık Siber Saldırı Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konunun Başlığındanda Anlaşılacağı Üzere 27 Ekim Pazar günü saat 14:30 civarında Türk Telekom yurtdışı çıkışlarında performans kaybı ve yüksek paket kabı görülmeye başladı. Konuyla ilgili yapılan teknik incelemede yurtdışı bağlantı girişlerini çeşitli lokasyonlardan sağlayan Türk Telekom’un bazı linklerinin satüre olduğu görüldü. manuel/elle yönetilen bir routing prosedürü olan Türk Telekom’un yurtdışı trafiği dengelemesi saat 15:00’e kadar sürdü.
    Devamında ise Garanti Bankası web sitesi ve mobil yazılımının çalışmadığı rapor edildi. Bu süreçten sonra eş zamanlı Vodafone ağında da ülke genelinde erişim problemi yaşandı Vodafone tarafında da yaşanan sorun düşünüldüğünde Garanti’nin yurtdışından gelen trafiği yönetebilmek adına farklı operatörler üzerinden çıkış vermeye çalışması akla geldi.
    garanti bankasından şöyle bir açıklama geldi
    "Dijital hizmetlerimize yönelik yoğun internet trafiği nedeniyle dijital kanallarımızda erişim sıkıntısı yaşamaktayız. İnternet servis sağlayıcılarımızla beraber sorunu gidermek için çalışıyoruz. Müşterilerimizin yaşadığı mağduriyet için özür dileriz."
    anlık olarak siber saldıları görebileceğimiz bir kaynakta bu site sitede şu an en fazla saldırı alan ülke konumunda türkiye görülmekte http://www.parsecuremap.com
    Türk Telelkom Yurtdışı Çıkışları Ve Garanti Bankası Serverlarına 100gblık Siber Saldırı Var







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.