Şimdi Ara

Türk Turizmi Mobiliz Teknolojileri ile Yeniden Şekilleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Türk Turizmi Mobiliz Teknolojileri ile Yeniden Şekilleniyor


    Türkiye'nin ilk ve tek mobil takip operatörü FiloTürk, uydu takip ve yönetim sistemleri alanında Türkiye'nin teknoloji lideri Mobiliz'in çözümleriyle, değişik sektörlerden kurum ve kuruluşlara verim ve rekabet gücü sunuyor.


    FiloTürk, Mobiliz teknolojisini, şimdi de turizm acentelerinin hizmetine sunuyor. Türkiye'ye gelen turist sayısı 2010'un ilk çeyreğinde 2009'un aynı dönemine göre yüzde 3.2 artarak 3 milyon 752 bin 720 kişiye ulaştı. Mobiliz'in Türk turizminde kaliteyi artırmak amacıyla yaptığı Ar-Ge çalışmaları, sektörün turistlere daha sistematik bir hizmet sunmasına yardımcı olacak. Turizm acenteleri Mobiliz tarafından kişisel kullanıma uygun olacak kadar küçültülen mobil takip birimi DT100'ü rehberlerine temin ederek turların turistlere verilen programla paralel bir şekilde yürümesini sağlıyor. Sistem tarafından üretilen mesajlar belli aralıklarla merkeze iletiliyor. Bilgisayar üzerinden canlı olarak takip edilebilen bu sinyaller sayesinde turun başlangıcını kaçırmış bir turist ekibe kolayca bulunduğu yerden katılabiliyor. Sistem ayrıca geriye dönük raporlama imkanı sunduğundan firmalar gelecekteki turlarını  daha sistematik ve verimli olacak şekilde planlayabiliyor. Ayrıca hastalık ve benzeri acil durumlarda turistlerin yeri her an kontrol altında olduğundan yardım çok daha çabuk ulaştırılabiliyor.


    FiloTürk Genel Müdürü Tunca Akkaya, Türkiye'nin dünyada en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu dile getirdi ve "Ülkemizi bu denli önemli bir cazibe merkezi kılan, geniş kültürel çeşitliliğimiz ve Anadolu'nun dört bir yanına yayılmış kültürel mirasımızdır" dedi. Akkaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bu denli geniş bir alan, turist kafilelilerinin merkezi kontrolünü zorlaştırıyor. Turizm Takip Sistemimiz ise, tur operatörlerinin gruplarını tek bir merkezden kontrol edebilmesini sağlıyor. Dahası, sistem önceden belirli numaralarla sesli görüşme yapma ve acil durum sinyali gibi güvenlik öğeleri de içeriyor. Bu sistem sayesinde rehberlerimiz ve ülkemizi ziyaret eden turistler çok daha güvenli bir ortamda seyahat edecekler; tur operatörleri de gruplarını çok daha etkin bir şekilde yönetebilecek."


    Tura Turizm yetkilisi Hüseyin Kavcı ise mobil takip birimi DT100 sayesinde çok daha sistemli ve verimli turlar gerçekleştirmeye başladıkları ifade ederek şunları söyledi: "Bünyemizde görev yapan tur operatörlerimiz sistem sayesinde dağınık halde bulunan turist gruplarının yerini kolayca tespit ediyor. Böylece konuklarımızı sistemli bir şekilde kontrol ediyor ve çok daha güvenli bir tatil geçirmeleri sağlıyoruz. Ayrıca sistem turların turistlere verilen programla paralel bir şekilde yürüyüp yürümediğini kontrol etmemize yardımcı oluyor. Bu sayede turlarımızda meydana gelmesi muhtemel aksaklıkları tespit ederek, gezilerimizi çok daha sistematik olarak planlayabiliyoruz. "









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.